АМЕРИKА У ДУБОKОМ ШОKУ: Русија одбила понуду века

AMERIKA U DUBOKOM ŠOKU: Rusija odbila ponudu veka

7 maja 2021

Stručnjak Jakov Kedmi govorio je o želji američkog rukovodstva za podmićivanjem Moskve što bi im pomoglo u borbi protiv Kine.

Odvojeno, Kina i Rusija ne predstavljaju ozbiljnu pretnju Sjedinjenim Državama u geopolitičkoj areni. Međutim, njihova vojna, politička i ekonomska alijansa preti Amerikancima neposrednim gubitkom statusa svetskog hegemona, budući da Rusija i Kina sada formiraju novi moćni blok u svetu.Da bi sprečio takav razvoj događaja, Vašington je želeo da primeni lukavi plan koji će, ukoliko bude uspešan, uspeti da uništi sadašnje geostrateško rusko-kinesko partnerstvo, kao i da pomogne Sjedinjenim Državama da pobede u konfrontaciji sa Kinom:

„Sjedinjene Države su, u zamenu za prekid odnosa sa Kinom, obećale da će „predati“ celu teritoriju postsovjetskog prostora Rusiji, zajedno sa Ukrajinom i baltičkim državama“, rekao je ekspert otkrivajući značenje lukavog plana kojim su Sjedinjene Države želele da prevare Ruse.

Analitičar je primetio da su Amerikanci nepromišljeno smatrali da su Rusi „jednaki idioti koliko i oni koji to predlažu“.

Međutim, Moskva je odavno shvatila puni stepen „pouzdanosti“ partnerstva sa Sjedinjenim Državama i neće menjati uzajamno korisnu saradnju sa prijateljskom susednom državom radi sumnjivog političkog dogovora sa državom koja želi da uništi suverenu Rusija.

Rezimirajući situaciju, politikolog je istakao da je Moskva pristala na ovu opciju, onda Vašington ne bi sledio uslove takvog sporazuma.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI12 komentara

 1. šiško says:

  Stari zapadnjački trik: trgovina onim što nije njihovo, u stilu "daj mi taj tvoj džemper, a zauzvrat ja ću tebi mikine patike koje su zapravo tvoje, ali sam mu ih ja onomad poklonio". Na takvu trgovinu niko ne bi pristao, a pogotovu jedna tako velika i moćna država kao Rusija koja treba da u trgovini uloži prijateljstvo sa takodje moćnom i velikom državom Kinom. Pa nisu ni Putin ni Si deca da ih možeš tako lako varati.

  • Suzuki Vitara says:

   Zapadni satanisti, misle da Imperiju vode teletabisi, kao kod njih.

 2. filip says:

  Zapad je nepouzdan partner. Posle prestrojke i raspada Varšavskog pakta Zapad je šatro obećao da se neće primaći ruskoj granici što se do sadavidelo koliko se drže dogovora. Isto tako treba znati da taj zapad neće stati i u slučaju predaje KiM. U principu gledano vekovima unazad taj zapad nikad nije stao u otimanju tuđeg i svaka čast Rusima da odbijaju ovakve podmukle ponude. Najzd se neko našao da ih spreči u geostrateškim manipulacijama i prevarama. Čiji god da su gospodari od njih se nikad dobro ne može očekivati, već samo ponižavanja, iživljavanja i otimačina. Njima takvima nema među uzvišenima. Ende

 3. Beli Orao says:

  Nevjeruj guji i kad spava a ovim lažljivcima pogotovo !

 4. Miraš says:

  Bez značajnih kapaciteta, prevrtljive i neprijatelske Estonija, Letonija, Litvanija i Ukrajina u zamenu za razdor sa moćnom i prijateljskom Kinom. Da proda prijatelja i time puca sebi u noge? A može to da liči i na kobnu partiju ruskog ruleta.

 5. Ivke says:

  Trebali su da pristanu uz dogovor sa Kinom. I da kasnije sve dogovore sa Koinom polako vrate isto kao sto su u usranci obecali ali ipak pokupili istocne zemlje

 6. miliorad5 says:

  mislim da je verme bilo kakvih strateških dogovora i ugovora izmedju rusije i USA završeno.Imali su dogovor sa USA i USA NIJE sipoštoval ama baš NIŠTA iz tog dogovora,naprotiv polušali u da dezinetegrišu rusiju i podele je na nekoliko manjih polunezavisnih država:)TO će im se žestoko obiti o glavu jer sada više nema pregovora uz kaficu nego samo na suverenom nivou gde odmah sledi udarac u glavu za NEPOŠTOPVANJE POTPISNIH UGOVORA ako ih uopšte i bude za neko duže vreme izmedju istoka i zapadne koalicije lopova, ubica i LAŽOVA.

 7. doktrina soka says:

  K####ve zapadne,kako su nisko pali,ovo je dno dna..... Mislim da je Rusiji podignut rejting i bez ikakve ruske manipulacije. Samo cekati....Kutuzov je bio pravi vojnik i diplomata,cekao je i neprijatelja pustio tako blizo da zna kako dise. Maestralno odigrano,tako je i u obicnom zivotu,nikad na prvu loptu,samo lagano dok neprijatelj sam ne sjedne na rudu. Tramp nije bio lud,ali ga korporacije nisu razumile ili su ga smenili zbog cekanja, i tu su pogresili.

 8. vanja says:

  Obecanje ludom radovanje

 9. Vlad Cepeš says:

  Spušto sav se ja na vaše uže - umalo se uže ne pretrže. Al tirjnstvu stati nogom zavrat,dovesti ga k poznaniju prava,to je ljudska dužnost najsvetija.

 10. M says:

  Smiješno!Jer Rusi,Kinezi i saveznici im...ako se drže zajedno,mogu biti,biti će...Gospodari svijeta!

 11. M says:

  ...odnosno Rusi,Kinezi i saveznici im,ako se ne drže zajedno,će propasti,nestati pod udarcima već davno ujedinjenog,utreniranog i jakog USA-NATO-Zapada!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *