АМЕРИКА У ПАНИЦИ: Пола света жели С-400!

АМЕРИКА У ПАНИЦИ: Пола света жели С-400!

22 децембра 2015

S-400 667Да од Руса купи противавионски ракетни систем С-400 интересују се већ и друге земље – пише КОНТРА МАГАЗИН РТ (https://russian.rt.com/inotv/2015-12-21/Contra-Magazin-Visokij-spros-na). У Вашингтону то прате с осећањеем тешке забринутости, пише аутор чланка, Марко Мајер. И при самој помисли на то да би купола руске против-авионске одбране (ПВО) могла да прекрије целу Азију, у Пентагону завлада ужас.

Није Пекинг још ни успео да закључи с Москвом уговор у вредности 3 милијарде долара о испоруци ракетног система ПВО С-400 „ТРИЈУМФ“, а већ су се и у Индији заинтересовали о могућности куповине овог супер-ефективног одбрамбеног оружја – пише КОНТРА МАГАЗИН. У Вашингтону се томе недвосмислено противе а америчке политичаре од тога обузима грозница, примећује аутор чланка, Марко Мајер. Они се боје да би у случају рата САД и њихови савезници могли због тога да претрпе огромне губитке.

Претходна верзија система ПВО – С300, већ се налази у наоружању многих земаља, као што су, на пример, Египат, Индија, Венецуела и Северна Кореја, пише лист. Најновију верзију тог система ПВО за сад имају само Русија и Кина, која ју је добила у оквиру договора о сарадњи у војној области. Међутим, Русија не може да остави по страни ни друге своје добре савезнике и партнере – а то нарочито ако САД и НАТО буду повећавали своје непријатељство, пише аутор.

Уколико буде створена мрежа ПВО, која ће обухватити целу Азију, Америка и њени савезници неће бити у стању да у томе региону наносе авио-ударе користећи обичне авионе ловце, беспилотне летилице и ракете – објашњава магазин. Осим тога, уколико купе С-400, Иран и Индија стичу могућност да држе под контролом и већи део ваздушног пространства над Пакистаном и Авганистаном, а у Пентагону и од саме помисли на то завлада ужас – објашњава Мајер.


Даље се цитирају коментари читалаца КОНТРА МАГАЗИНА:

Цтзн бр. 5 пише: Питање је да ли ћа данашњи добри савезници и партнери Русије и остати такви за 30 година. Уколико Кина почне да се шири, није искључено да ће пре или касније између Кине и РФ доћи до „несугласица“. Кинези су већ изјављивали своје претензије на делове Антарктика. Иако, по принципу „после мене потоп“, оно што ће можда бити за 30-40-50 година и не мора сада да нас брине. А и такве ствари потребно је одрађивати у тајности – да Јенкији ништа не сазнају…

Аналутикер – у одговору на коментар Цтзна бр. 5 пише: Да ли ће (Русија и Кина) остати партнери или не, то нема никаквог значаја. Кад се ствара такав систем, он се увек прави тако да га буде могуће контролисати, чак и кад га продаш другоме. Једино што нервира Амере је то што нису они закључили тај посао.

Катион2 пише: А што се Амери толико боје одбрамбеног оружја?!? Оно је опасно само за оног ко жели да нападне, а Амери (како они и сами стално истичу) – они су мирољубиви… Али, изгледа да значење те речи свако схвата другачије…

Луп у одговору на мишљење Катиона2 пише: Постоји логично објашњење нелогичне политике САД. Зашто се они боје одбрамбеног оружја које се налази у другој држави? Па, нико нормалан не боји се пиштоља у златари – осим ако не намераса да покуша ту златару да опљачка.

(Марко Мајер, КОНТРА МАГАЗИН / превод: Васељенска ТВ)

KOMENTARI6 коментара

 1. Alojzije Stepinac says:

  Rijetko tendenciozan i neprofesionalno napisan članak. Gle kakve izraze i konstrukcije koristi autor: 1) počnimo od naslova koji je čisto senzacionalistički - "Amerika u panici". Ma da, eno već raste cijena nuklearnih skloništa, tv snimke su pune užasnutih ljudi koji čupaju kose od groze, stojeći u nevjerici, a Pentagon se već preselio kat niže u suterenske prostorije. Mislim ono, teška lakrdija od naslova. 2) "U Vašingtonu... s osećanjeem teške zabrinutosti" - Je, eno autor osobno bio u Washingtonu i vidio članove američke demonstracije kako nervozno šetaju po hodnicima Bijele kuće i Kongresa i pozdravljaju jedni druge s "Teško sam zabrinut. A ti?" - pita prvi. "Ma ja ti nisam mogao spvati cijelu noć od brige." - odgovara mu drugi. Da, svakako. hehehehe 3) "...u Pentagonu zavlada užas..." - ma naravno. Evo pustili su njihov kolektivni vrisak užasa na CNN-u i FOX Newsu. Još primjera autorovih bajkovitih snoviđenja: 4) "...američke političare od toga obuzima groznica..." - da nije epidemija prehlade u điru. :-D 5) "...u Pentagonu i od same pomisli na to zavlada užas..." - valjda su pročitali gornji članak. hahaha

 2. Alojzije Stepinac says:

  demonstracije = administracije

 3. spira says:

  Zločinac šta si zapenio kao sanitar. Ko je tebe šta pitao. Opet ste na suprotnoj strani . Ali znaj treći put neće imati ko da te spasava. Ovog puta ste konačno prduli u čabar.

 4. miroslav says:

  Pa oruzje svake vrste sluzi za prodaju.Ko nema nameru da ne napada on ce da kupi S-400,a ko nema nije zabrinut nego smislja kako da izbegne gubitke.Mi koji nemamo nista najvise brinemo.

 5. KOSTA says:

  “Ja neću da menjam Vladu u Srbiji. Kad pogledam sve pozitivno šta su uradile Dačićeva i Vučićeva Vlada i predsednik Nikolić, mi sve to podržavamo – kretanje ka EU, ekonomske reforme, dijalog sa Prištinom. Nema smisla, zašto bi mi sad obarali vladu. Možete da štampate šta god hoćete, ali to ne znači da je sve što pročitate u novinama tačno”, rekao je Kirbi. Cemu izbori u Srbiji. Ambasador SAD postavlja i smenjuje vladu Srbije, a mi kao nesto glasamo ili ti biramo. STRASNO

 6. darko says:

  MISLIM DA JE ZAMKA TRUMPA TA DA STVORI PAKT S RUSIJOM EKONOMSKI I VOJNI PROTIV KINE KAD KINU SRUSI EKONOMSKI UNISTITI CE I RUSIJU I TAKO CE SE NOVI SVETSKI POREDAK OSTVARITI BEZ RATA EKONOMIJOM I LUKAVSTVOM AKO RUSI NE VIDE IGRU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u