АМЕРИKА У ПАРАНОЈИ, ПРОГЛАШЕНО СТАЊЕ ОПШТЕ ПРИПРАВНОСТИ: Издато упозорење, прети велика опасност, терористи су ту…

AMERIKA U PARANOJI, PROGLAŠENO STANJE OPŠTE PRIPRAVNOSTI: Izdato upozorenje, preti velika opasnost, teroristi su tu…

28 januara 2021

Američko Odeljenje za nacionalnu bezbednost objavilo je danas stanje upozorenja i borbe protiv terorizma, pozivajući se na potencijalnu pretnju domaćih antivladinih ekstremista suprotstavljenih Džou Bajdenu kao predsedniku.

– Informacije ukazuju na to da će se neki ideološki motivisani nasilni ekstremisti koji se protive praksi vladine moći i predsedničkoj tranziciji, pored ostalih zamerki koje podstiču lažni narativi, možda i dalje mobilisati da podstaknu ili počine nasilje – saopštilo je ministarstvo.U upozorenju o nacionalnom terorizmu, dodaje se da će se rastuća pretnja napadima „nastaviti u nedeljama nakon uspešne predsedničke inauguracije“ koja je obavljena 20. januara, ističući istovremeno da „nema podataka koji ukazuju na konkretne i verodostojne zavere“, navodi AFP.

– Bez obzira na to, proteklih dana nastavljeni su nasilni neredi i mi smo i dalje zabrinuti da pojedinci frustrirani odlukama vlasti i predsedničkom tranzicijom mogu da nastave da mobilišu širok spektar ideološki motivisanih aktera da podstiču ili čine nasilje – dodala je se u saopštenju.

Upozorenje ukazuje da od prošle godine sve više rastu pretnje nasilnih domaćih ekstremista motivisanih ograničenjima „kovidom-19“, Bajdenovom pobedom, porazom Donalda Trampa na novembarskim izborima, policijskom brutalnošću i ilegalnom imigracijom.

Ti motivi bi mogli da ostanu na snazi narednih meseci i da bi napad Trampovih pristalica na Kongres 6. januara mogao podstaći ekstremiste da napadaju izabrane zvaničnike i vladine institucije i kancelarije.

Više od 150 ljudi, uključujući i članove ekstremističkih oružanih grupa, uhapšeno je posle napada, koji je opisan kao pobuna. Ministarstvo je pozvalo javnost da prijavi sumnjive aktivnosti i pretnje nasiljem.

KOMENTARI4 komentara

  1. milorad 5 says:

    vrlo zgodan izgovor za postavljanja armije po ulicama,ali pravi razlog je ogromno nezadovoljstvo u odredjenim članicama federacije i to u većem broju američkih federalnih jedinica, zbog očiglednog državnog udara koji se odigrao u vašingtonu.TO je pravi problem HUNTE a ne živopisni BIZONI na ulicama.Ta situacija će se samo pogoršavati i to ubrzano a HUNTA nije ni sasvim sigurna i pouzdana u armiju u celini,i pri tome MORAJU da nastave sa spoljnim avanturama po svetu ,vrlo neugodno za diktatora u vašingtonu.Eno svi su potrčali da mu ljube dupe i da traže sisu:)ali izgleda da će da posisaju nešto drugo.

  2. šiško says:

    Dakle, nema konkretnog terorizma, nema čak ni „podataka koji ukazuju na konkretne i verodostojne zavere“, ali se ipak uvodi stanje opšte pripravnosti na terorizam. Ispada da je čitav državni aparat podignut na noge da bi zaštitio bajdena. Mora da je njemu srce (ako ga uopšte ima) sišlo u pete, kad je podignuta tolika buka ni oko čega. Ili je srce u petama klintonki i odvrajtovoj koje su se sakrile iza svog kolosa od rodosa bajdena, pa sad otud kevću da rasteraju ameriku koja im se stalno nešto okuplja.

  3. persida says:

    Kako ne shvatate, Bin Laden je upravo ostavio snimak u kojem kaze da ce Ameriku dici u vazduh. Samo sto nije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *