АМЕРИКА У ШОКУ – ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Руски С-400 уништио амерички напад у Сирији

AMERIKA U ŠOKU – OVO NISU OČEKIVALI: Ruski S-400 uništio američki napad u Siriji

4 februara 2020

Specijalne letelice američkog ratnog vazduhoplovstva ometale su normalan rad ruskih sistema protivraketne odbrane S-400 raspoređenih u vazdušnoj bazi Hmejmim, pokušavajući da parališu njihov rad.

Specijalna letelica pokušala je da zaustavi ruske radare koristeći različite frekvencije, dok je sukob između američke vojne letelice i ruskog S-400 Triumf trajao više sati.Govorimo o izviđačkom avionu RC-135U, koji je leteo duž čitave obale Sirije, što je, prema mišljenju stručnjaka, trebalo da omogući američkoj vojsci ne samo da pročita radio signale sa radara S-400, već i da joj omogući da pošalje lažne signale radaru, stvarajući ozbiljne prepreke za neometan rad radara.

Prema nekim izveštajima, američki vojni avion mogao bi da ometa i rad sirijskih sistema protivvazdušne odbrane S-300 Favorit, međutim, zbog veće udaljenosti potonjeg od rute leta američke specijalne letelice, efikasnost takvih akcija bi sigurno bilo manje.

Stručnjaci primećuju da su takvi argumenti zapadnih analitičara preuranjeni i verovatno nepouzdani.

„Pojava bilo kakvih smetnji na radaru S-400 primorala bi ruske borce da se podignu iz vazduhoplovne baze Kmeimim i provere izvor smetnji. S obzirom na činjenicu da američka letelica nije promenila rutu svog leta, verovatno je da nije uspela da postigne bilo kakav uspeh “, napominje stručnjak.

Webtribune.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *