АМЕРИКА У ШОКУ – ПОТВРЂЕНО: Руска војска стигла у ВЕНЕЦУЕЛУ!

AMERIKA U ŠOKU – POTVRĐENO: Ruska vojska stigla u VENECUELU!

25 marta 2019

NAČELNIK Glavnog štaba Kopnenih snaga Rusije – general-pukovnik Vasilij Tonkoškurov koji je i prvi zamenik  glavnokomandujućeg tim rodom vojske svoje zemlje – stigao je u Venecuelu.

Kako pišu venecuelanski mediji, stigao je u pratnji 99 vojnih lica, ali se ne otkriva ju ni njihov identitet ni vojne specijalnosti.Onlajn list Noticiero Digital objavio je da je u Karakas stigao i An-124 dovezao i 35 tona `tereta`.

Isti list navodi i da je taj avion doleteo „iz Moskve preko preko Sirije“.

Možda i u ovome ima skrivene simbolike. A i poruke Vašingtonu.

Nezavisno od toga, činjenica je da je sto ruskih elitnih oficira stiglo u Venecuelu nakon nekoliko diverzija na ključnim objektima elektroenergetskog sistema Venecuele nakon kojih je glavni američki otporaš u toj zemlji – Huan Guaido – objavio da započinje pripreme za operaciju svrgavanja legitimnog šefa države Nikolasa Madura.

I nakon što je Maduro javno optužio Guaida da priprema njegovo ubistvo. Pritom je objasnio da je tu zaveru razotkrila i onemogućila venecuelanska armija.

I precizirao: „Pripremama za atentat lično je rukovodio Guaidu koji je marioneta Đavola. Mene namerava da ubije amertički imperijalizam“.

„Đavo“ je, dakle, Amerika Donalda Trampa.

Maduro je najavio nova hapšenja zaverenika.

U avgustu prošle godine madura su pokušali da ubiju pomoću dronova, a jedan od učesnika „akcije“ potom je američkim medijima priznao da se prethodno tri puta sretao sa „predstavnicima SAD“.

Tonkoškurov je sa sradnicima – što takođe nije nevažno – stigao u Karakas tri dana nakon što je venecuelanski ministar za informisanje i veze Horhe Rodriges izjavio:

„Tokom dva poslednja meseca je sa računa Venecuele u inostranstvu ukradeno preko 30 milijadi dolara. Sve je to izvedeno po nalogu Vašingtona. Po nalogu Trampove administracije“.

KOMENTARI9 komentara

 1. Cetnik says:

  Urra!!!

 2. Sasa S says:

  Direkt iz Sirije stigli Rusi ...prekaljeni i osposobljeni za borbe al pustinjske...ha ,ha..ma dosli na veceru kod Madura...a usput i da procaskaju sa elektroteroristima kad ih navataju....

 3. Vojna i ojdesve says:

  Pa, sad gle, spremite se za veliki rat...

 4. samostalan says:

  Svud ce Rus stici, samo ne na Kosovo.

 5. A akoM says:

  Eto,asimetrična transverzala!Ako USA njih izroka glupo direktno u Venecueli,onda i Rusi mogu jednako opravdano i njih isto tako izrokati u Poljskoj i Rumuniji! 😵

 6. Velika Metla says:

  Nešto mi osećaj govori da će "neko" da dobije opet po leđima! Mada,treba priznati,od kada su u Siriji dobili po leđima krenulo ih je! Oće ih !

 7. milorad2 says:

  30 milijardi dolara!!Koja pljačka OTVORENA i bezočna,nema šta USA oligarhija se srozala na nivo MAFIJE iz ukrajine, ne znam samo ko je koga učio poslu.

 8. vanja says:

  Gde su Kinezi koji imaju ogromne ekonomske interese da brane u Venecueli i Nikaragvi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *