AMERIKA U STRAHU I PROTESTUJE: Iran i Rusija blizu dogovora vrednog 20 milijardi $

AMERIKA U STRAHU I PROTESTUJE: Iran i Rusija blizu dogovora vrednog 20 milijardi $

3 aprila 2014

354577_Rouhani-PutinMoskva i Teheran su još u januaru raspravljali o sporazumu koji bi omogućio da Rusija kupuje dnevno 500.000 barela iranske nafte u zamenu za rusku opremu i robu.

Rusija i Iran su postigle napredak u pregovorima kako bi se postigao konačni dogovor vredan 20 milijardi dolara uprkos sankcijama koje je Zapad uveo Teheranu.

Naime, još u januaru mediji su javili da su Moskva i Teheran raspravljali o sporazumu koji bi omogućio da Rusija kupuje dnevno 500.000 barela iranske nafte u zamenu za rusku opremu i robu.

Bela kuća je odmah reagovala i saopštila da bi ovakav dogovor mogao da izazove ozbiljnu zabrinutost. SAD su rekle da bi taj sporazum bio u suprotnosti sa razgovorima o nuklearnom programu koji se odvija između svetskih sila i Irana.

Ruska strana je, kako prenose strani mediji, spremila sva potrebna dokumenta i da se sada samo čeka da se i zvanično dogovori sporazum.

Prema prvim informacijama navodi se da će u zamenu za naftu Rusi Iranu isporučivati industrijsku robu i hranu ali da u to neće biti uključena i vojna oprema.

KOMENTARI2 komentara

  1. velimir says:

    ČESTITAM NA SPORAZUMU, LUDI AMERIKANCI MISLE DA ĆE SVI NJIH DA PITAJU ŠTA TREBA DA RADE. TAKO ĆE OČEKIVATI I DA VOĆARI IZ GROCKE PITAJU AMERIČKE MAJMUNE SMEJU LI PRODATI BRESKVE RUSIJI. AMERIČKI MAJMUNI SHVATITE DA STE NASTALI OD AVANTURISTA LOPOVA ROBLJA KURVI I UBICA.

  2. Miki says:

    Rusija pocinje misliti svojom glavom a ne da joj EU i SAD govore kako da misle i sta da rade, drugim rijecima BRAVO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *