АМЕРИКА У СТРАХУ: Кина подигла борбене авионе!

AMERIKA U STRAHU: Kina podigla borbene avione!

3 oktobra 2021

SAD izrazile su danas zabrinutost zbog „povećane vojne aktivnosti Kine“ u blizini Tajvana i napomenule da pritisak Pekinga na Tajpej podriva regionalni mir i stabilnost.– Apelujemo na Peking da prekine sa vojnim, diplomatskim i ekonomskim pritiskom na Tajvan – izjavio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs, prenosi Rojters.

On je naglasio da će SAD, najveći snabdevač oružja Tajvana, nastaviti da pomaže vladi u Tajpeju da bude sposobna za samoodbranu, dodaje AP.

Ministarstvo odbrane Tajvana je saopštilo da je 39 kineskih borbenih aviona u dva naleta u subotu ušlo u zonu uzbunjivanja tajvanske protivazdušne odbrane, jedan tokom dana i jednom noću.

Sličan upad dogodio se i u petak kada je 38 aviona uletelo u područje južno od Tajvana.

Iz Tajpeja dodaju da su 12 lovaca i četiri kineska vojna aviona danas ušla u tajvansku zonu.

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Jeste val, baš su se uplašili, da jim Kina ne napadne njihovena jmilije prijatelje iz Tajvana!

  2. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

    Pitanje je samo da li je Kina povredila onih 12 milja od obale ili nije? A šta znači to "zona uzbunjivanja"? Neko se uzbuni kada mu razbojnici uđu u ulicu, a neko se ne uzbunjuje ni kad mu dođu na prag. Bitno je da li je povređeno međunarodno pravo. Mada toliko su ga do sada izpovređivali amerikanci i izraelci i ostali zapadni svetski "dobrotvori" da sada nemaju pravo ni oni da traže zaštitu od tog istog međunarodnog prava.

  3. Žarko says:

    A zašto amerikanci ne prekinu vojni pritisak na polovinu država na zemlji? LICEMERI u RASTROJSTVU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *