АМЕРИКА У СТРАХУ: Севернокорејска ракета збрисала би пола Вашингтона

AMERIKA U STRAHU: Severnokorejska raketa zbrisala bi pola Vašingtona

1 decembra 2017

Analitičari američkog lista „Nešenel interest“ proračunali su da bi severnokorejska raketa, u slučaju da je istina da „Hvason 15“ zaista može da dosegne do bilo koje tačke na teritoriji SAD, prouzrokovala značajnu štetu, dok bi broj poginulih bio oko 500.000 ljudi.

Za proračune analitičari su uzeli bombu jačine 250 kilotona, koja bi u slučaju da padne na centar Vašingtona uništila Belu kuću, Kongres, kao i sve ostale objekte u prečniku dejstva, kao i da bi u tom slučaju istog trenutka poginulo 413.000 ljudi, dok bi još 527.000 stradalo nešto kasnije.

Štaviše, kako se ocenjuje, svi oni koji se budu nalazili u tom trenutku u centru grada, u slučaju da severnokorejska raketa pogodi Vašington, neće imati šanse da prežive.

Međutim, „Nešenel interest“ ističe da Severna Koreja ne razvija nuklearni program kako bi nanela prvi udarac Americi, već kako bi je obuzdavala i sprečila svrgavanje režima.

Podsetimo, Severna Koreja je početkom nedelje lansirala svoju najnapredniju raketu do sada koja, prema navodima tamošnjih vlasti, može da dosegne američko kopno.

Tim povodom oglasio se američki predsednik Donald Tramp koji je obećao da će sprečiti Severnu Koreju da ostvari sposobnost da pogodi američko kopno nuklearnom raketom i da će upotrebiti vojnu silu ako to bude neophodno.

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  " u slučaju da je istina"...? Pa vi proverite! Ajde,ajde,mogli ste napadati na Sadama i Gadafija jer ste znali da 100% nemaju ono za šta ste ih optuživali,jer da su imali nikada ih ne biste napali!

 2. Snježana says:

  Samo se odmaknite od debeljka, i, biće sve u redu!

 3. rajko says:

  uvek pisem malim slovima ali ovo moram da napisem velikim iz postovanja zbog tragedije i nepravde kaja je ucinjena....HIROSIMA.....NAGASAKI. svaka zemlja koja poseduje atomsko naoruzanje nema prava da nekoj drugoj zemlji to osporava. najveci krivci za takvu trku su narodi koji ne poseduju nuklearno naoruzanje i to pasivno posmatraju.

 4. doktor says:

  Analize 'National interesta' nisu pouzdane i uvek ih treba primiti sa dozom rezerve. Pre par nedelja su tvrdili da su američki 'supernosači' (aviona) maltene nepotopivi, naslov je bio 'Pet razloga zbog kojih Rusija i Kina ne bi mogle da potope US nosač aviona', pa su naveli kao razloge 'nosač je brz i velik...ima mnoštvo oružnih sistema...dobro je branjen...razborito se koristi...(i najzad, kao glavni razlog) američka vojna tehnologija je najbolja na svetu'. Ovakvoj 'analizi' bi možda poverovao mali Đokica, pardon, mali Džon u nekom američkom obdaništu, ali ne bi ni mali Ivan ili mali Hsijao, a kamoli iole ozbiljan čitalac. Dovoljno je pomenuti rusku protivbrodsku raketu Cirkon,

 5. doktor says:

  ...pa čak i stari Granit, da se shvati da nema broda koji se može odbraniti od višestrukog napada protivbrodskim raketama. Toliko o pomenutoj 'analizi'. E sad, u vezi nove korejske rakete: ona navodno može dosegnuti zapadnu obalu SAD, ali tek treba da preleti do istočne obale, što je, ako ne grešim, dodatnih 6000km, a takvu raketu S Koreja još uvek nema. Dakle, 'analiza' o nuklearnom udaru na Vašington i ev broju žrtava je pravljena površno, samo za domaću upotrebu i dodatno zastrašivanje ionako preplašene američke javnosti, kojoj se permanentno uskraćuju građanske slobode i oni od 9.septembra žive u policijskoj državi koja im sve jače steže omču oko vrata, ali to je već njihov problem

 6. doktor says:

  pardon, od 11. septembra. Lapsus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *