АМЕРИКА У СТРАХУ! Шта раде руски војници у Јужној Америци?

АМЕРИКА У СТРАХУ! Шта раде руски војници у Јужној Америци?

27 јула 2022

Сједињене Државе су забринуте због активности руске војске у Латинској Америци. Ову информацију је објавила америчка новинарка Мери Анастасија О’Грејди.

У августу ће у Венецуели бити одржане међународне војне вежбе „Снајперска граница“ у којима ће учествовати руска војска. У маневрима ће бити укључени и представници Ирана, Kине и других земаља.Према речима Мери Анастасије О’Грејди, маневри руских трупа на америчком континенту изазивају забринутост у Сједињеним Државама. Ово преноси Тхе Wалл Стреет Јоурнал.

„Ако сва пажња није усмерена на Украјину, план Венецуеле да буде домаћин међународних војних игара у августу могао би да добије пажњу коју заслужује. Прошле недеље је прес служба америчког Министарства одбране одбила да коментарише ово питање. Али изгледа као велика ствар“, рекао је аутор америчког издања.

Амерички стручњаци сматрају да су војни маневри начин да се легализује присуство руске и кинеске војске у региону. Претпоставља се да ће се овакви догађаји одржавати све чешће, што ће омогућити представницима Руске Федерације, Kине и Ирана да се учврсте у региону.

„Ова активност је забрињавајућа јер долази због промене политичке сцене у Латинској Америци, која се нагло померила улево“, рекао је експерт.

Тренутно су у шест држава Јужне Америке и три Централне Америке на власт дошле политичке снаге које су прилично негативно настројене према Сједињеним Државама. Амерички аналитичари страхују да би ове земље могле успоставити контакт са Русијом и Kином, пружајући им платформу за војно присуство.

Панама је у опасности да постане следећа земља која ће драматично променити свој курс. Ту су почели социјални немири изазвани незадовољством политичком и економском ситуацијом у земљи.

На територији ове земље налази се Панамски канал, најважнији стратешки објекат, кроз који годишње прође стотине милијарди долара вредне трговине. Уласком руских и кинеских трупа на ову територију САД би добиле велики проблем.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI7 коментара

 1. Čudoser iz Nazareta says:

  Ma godišnji odmor, šta drugo? 😁 Nemojte da ste smešni😜

 2. No wory says:

  Odlaze u turisticko razgledanje kanala.

  • Željko says:

   @No wory I da dodam da Kinezi već rade na novom kanalu kroz Nikaragvu !

 3. padre says:

  Kako šta rade, igraju mice, kao svaka vojska!

 4. Риста Бре says:

  Званично, кинеска војска није још нигде активно укључена а ни број руских војника није превелик. Американци мало преувеличавају та војна присуства да мало распале машту Американаца и лакше припреме неки одговор, јер Кина углавном шаље само војне представнике и помало војне инструкторе. Ипак - шаље! Ово за Иранску војску је пре нека жеља него истина, али како кажу - Где има дима, има и ватре! Једина истина је да су Руси тамо заиста присутни, а остало се вероватно договара и припрема. Путин је ту скоро био у посети Ирану и сигурно су нешто договорили и о Јужној Америци. Углавном, земље Истока спроводе план више поларног Света врло активно. Већина мањих држава наше планете подржава ове акције Русије.

 5. Kulak says:

  Iran je sve bolji. Pozitivni su, neka ih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u