АМЕРИКА У СТРАХУ ЗАПАДНИЈИ МЕДИЈИ ОТКРИЛИ: Руски специјалци – плаћеници стигли у Венецуелу!

AMERIKA U STRAHU ZAPADNIJI MEDIJI OTKRILI: Ruski specijalci – plaćenici stigli u Venecuelu!

26 januara 2019

BRITANSKA novinska agencija Reuters objavila je da su u Venecuelu stigli pripadnici ruskih privatnih vojnih kompanija koji će štititi predsednika te zemlje Nikolasa Madura.

Reuters se pozvao na dva anonimna izvora, ali navodi da su pripadnici „ruskih privatnih vojski“ već stigli u Karakas. Treći „izvor“ je navodno potvrdio tu informaciju.Izvesni „kozački ataman“ Jevgenij Šabajev rekao je britanskoj agenciji da je u glavnom gradu Venecuele već oko 400 boraca ruskih privatnih vojnih kompanija, ali je naglasio da je to „čuo“.

Sam Reuters tvrdi da se radi o borcima ruske privatne vojne kompanije „Vagner“.

Međutim, portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je da o tome ništa ne zna.

Ambasador Rusije u Venecueli – Vladimir Zaemski – istim povodom je rekao:

„Pojma nemam ni o kakvim ruskim privatnim vojskama u Venecuseli. To je nova novinarska patka“.

Rusija je podržala legalnu vlast Venecuele. To je Maduru – u telefonskom razgovoru – lično preneo Vladimir Putin.

Isto je uččinio i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Na Madurovu stranu zvanično je stala i Kina.

(Fakti)

KOMENTARI7 komentara

 1. A akoM says:

  USA rikava u strahu od par stotina ruskih plaćenika u Venecueli,i jedva diše!A te iste je nabubala u Siriji kao male majmune!Došli bez adekvatne logističke potpore i nepripremljeni za suvremeni rat,kao i u Venecuelu!

 2. Velika Metla says:

  Dobrodošli! Uuubijajte naci-amerikance na svakom koraku! Bez milosti!

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Dokažite kaubojska gamadi :-)))

 4. Budi Bog s nama says:

  Možda Nikolas ipak ne mora da ode ako mu pomognu Rusi kao i Asadu. Nikolas ima nafte na šta amerika ide ko žaba u vodu, ili kao muva na.. Ruski policajac će biti možda bolji od Američkog? Nafta treba svima. Dogovoriće se nekako preko cevi i raketa. Lova i rotšild ne smeju da trpe.

 5. Sasa S says:

  Sta je tu cudno...nista..pa i Ameri vec na terenu imaju svoje ljude,borba se zahuktava...svi brane svoje interese sto je i normalno. Englezi nece da isplate legalnoj vlasti zlatne poluge...imperijalisti se nedaju a i tudje su uvek krali.Necu da kazem da su i ovi sa istoka sto posto u pravu ali zapad je poceo bas da preteruje sto ce im se obiti o glavu.Koliko toliko se treba drzati nekih pravnih medjunarodnih normi koje Usa,Engleska i Eu uopste ne priznaju mada ovi zadnji nekako zele da budu neutralni.Narod u Venecueli jeste gladan ali je tome dosta kumovala i blokada zapada kao i spekulativna politika cene nafte i gasa na svetskoj sceni.Interesantno je da se svi ratovi zadnjih decenija vode u zemljama bogatim crnim zlatom koje su imale dosta para i zlata deponovanih u bivsim tj sadasnjim kolonijalnim silama.Narod Venecuele ce ratom izgubiti jos vise,standard ce jos vise pasti a o zrtvama necu ni da govorim zato jedini pravi put su pregovori i samo pregovori kako njihovih lidera tako i velikih sila koje podrzavaju svoje ideje i stavove.

  • Velika Metla says:

   Ova "sa istoka",Rusija,ima nafte i gasa i nema nikakvu potrebu da to pljačka od drugih! Za razliku od pljačkaškog zapada,koji to nema,i koji to pljačka!

 6. Miraš says:

  Nije samo interesatno da se svi ratovi vode u zemljama bogatim naftom i gasom, nego u tome je suština odgovora na pitanje da li će gospodari SAD i njoj bliskih zemalja uspostaviti unipolarni svetski poredak. Venecuela ima najveće rezerve nafte i ona ne sme zapasti u haos niti sme biti dozvoljena američka vojna intervencija i okupacija Venecuele. Najzgodnije im je da sada osvoje Venecuelu iznutra preko marionete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *