АМЕРИКА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Над Ираном се од данас вије црвена Застава Освете

AMERIKA U VELIKOM PROBLEMU: Nad Iranom se od danas vije crvena Zastava Osvete

5 januara 2020

NAD Iranom se od danas vije njegova crvena Zastava Osvete. Zbog ubistva generala Kasema Sulejmanija na izlazu iz aerodroma Bagdada – po naredbi predsednika SAD Donalda Trampa.

Podignuta je nad glavnom šiitskom džamijom u zemlji. Nad Džamijom Imama Mahdija u svetom iranskom gradu Kum.Tu džamiju popularno zovu u Džamkaran.

Zastava Osvete biće spuštena kada iranska verska, vojna i državna elita proceni da je njihov „legendarni general Sulejmani“ osvećen kako nalaže iranska nacionalna i šiitska tradicija.

Sama crvena Zastava Osvete simbolizuje nevino i(li) nepravedno prolivenu krv i poziv je svim šiitima da osvete Sulejmanija.

KOMENTARI22 komentara

 1. petrovgrad says:

  Ovo je sada ozbiljno. Mnogo vojnika SAD će u vrećama vratiti kući.

  • Srbče says:

   Mnogo su zla posejali, i stiže žetva

  • Pera says:

   Nisu vrece, nego limeni sanduci !

 2. Dragan says:

  Znate kako se kaze--djavo nikad ne dodje nepozvan e pa sad ga gospodo usrameri lepo ugostite jer ste ga pozvali--prijatno vam bilo

 3. persida says:

  Kad ponestane sanduka, stavljace ih u vrece za djubre.

 4. Slobodanka says:

  U novembru Američke snage su pod hitno morali da napuštaju sever Sirije da se ne bi našli izmedju nadirućih turskih snaga i snaga SAA. Povukli su se iz 16 baza na severu Sirije, do značajnih sukoba izmedju vojske Turske i snaga SAA nije došlo, te su se ameri;ke snage vratili u 6 baza na severu. Ali naivno su izgubili 10 baza na severu Sirije. Kakva je američka osveta za to? Evo napadaju jug Sirije, taćnije jugoistok kod sirijskog pograničnog grada Abu Kemal. A neposredno pre toga ubili su iranskog generala Sulejmanija da im ne smeta jer proiranske snage pomažu snagama SAA da sačuvaju pogranični prelaz Abu Kemal (Sirija) - AL Kaim (Irak).

  • Miraš says:

   Od ranije američke trupe kod Tanfa nasred južne granice Sirije presekli su jednu kopnenu vezi Damaska sa Bagdadom. Ovim gadjanjima u blizini Al Bukamala nastoje da ponovo blokiraju ili unište istočniji granični prelaz Al Bukamal - Al Kaim time će preseći i poslednju kopnenu vezu Damask-Bagdad. Izgleda da moćnike iz SAD najviše boli što je Iran dosad pružao pomoć Siriji da oslobodi svoje teritorije, a sada bi te rezultate da okrnje i umanje.

 5. Zoran says:

  Sta trazili Iranci u Iraku?

  • Mile says:

   Pravo pitanje je: Šta traže Amerikanci u Iraku? Koliko hiljada milja su Sjedinjene države udaljene od Iraka i od Bliskog Istoka? Irak je Iranu susedna zemlja te ne čudi da bude prisutnih Iranaca u Iraku.

  • Dragana says:

   Sta trazi americka vojska i NATO svugde po svetu?

 6. Slobodanka says:

  1. IRAN> general Golamali Abuhamzeh, iz Revolucionarne Garde Iran sebi rezerviše pravo da se osveti SAD-u za smrt generala Sulejmanija. Iran je odavno odredio vitalne američke ciljeve u regionu… „Oko 35 njih su u našem domašaju, kao i Tel Aviv“. ... 2. Donald Tramp > zapretio Iranu razaranjem 52 najvažnija cilja na teritoriji Irana ... 3. Izrael > Izraelska vojska u severnom Izraelu se sprema za odbranu, postavila je Gvozdenu kupolu i sistem Davidova praćka ...

  • Miraš says:

   Izrael je povukao i goste iz turističkog centra na Hermonu, i izvukao je svoje najbolje PVO sisteme, a sve to je uradio neposredno pre američkog napada na aerodrom u Bagdadu kad je ubijen general Sulejmani. Znači znali su šta će se desiti.

  • Zoran says:

   Ma dobro to sve, nego sta trazio vrh irnaske vojske u Iraku? Hahahaha.

   • Slobodanka says:

    Smeh ti je zlurad, grešno se podsmevaš. Iranske snage su prisutne na očuvanju Al Bukamala i tog graničnog prelaza. Iran ima sporazum o vojnoj saradnji sa Sirijom, slično kao Rusija. Takvi sporazumi o vojnoj saradnji i pomoći su dozvoljeni tj. zakoniti su i po medjunarodnom pravu. Do Sirije Iranci stižu putujući preko Iraka. Al Kaim je oko 400 km udaljen od najbližeg aerodroma u Bagdadu. To što je Tramp naredio gadjanje i ubistvo iranskog generala Sulejmanija na aerodromu u Bagdadu, to je jednako težak zločin kao da je naredio gadjanje i ubistvo nekog ruskog generala na putu do Sirije.

   • Slobodanka says:

    Gledajući po zakonu ni NATO sporazum o zajedničkoj odbrani nije pravno jači od sporazuma Sirija-Iran. Da li je dosad neko ovako gadjao američke vojne snage u Nemačkoj ili na putu do Nemačke? Zasad Tramp je ovim napravio otvoren poziv da njegove generale isto tako gadjaju kad putuju ka Nemačkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj, itd. E, još ću morati moliti Boga, da ih ne koknu u Beogradu u onom NATO ofisu usred našeg Ministarstva odbrane.

   • Ras says:

    Kako bolesno i zlurado izgleda ovo tvoje "hahaha" na ovu vest.Tebi su ocito vrane(amerikenjske)popile mozak.Jadan ti,bas mi te je zao,potrazi strucnu pomoc,treba ti pod hitno!!

   • Pera says:

    Bas si glup : Šiiti su skoncentrisani u Iranu, južnom Iraku, i Južnoj Aziji. Odlikuje ih osećanje ekskluzivnosti. Prema učenjacima iz redova šiita, oni sebe vide kao ’izabrane’ (al-hassa) koji žive među masom (al-amma) muslimana. To je isto kad bi pitao sta ce pravoslavci u Bih i Crnoj Gori itd.

 7. petrovgrad says:

  Mene zanima to Zašto demonstracije u 70 gradova SAD.

  • Mile says:

   Trka je počela. Organizatori tih demonstracija najverovatnije ne brinu iskreno ni za Bliski istok ni za svoje vojnike, nego to im je dobar povod za okupljanje , a dobili su dobar argument protiv Trampa u BORBI ZA VLAST UNUTAR SAD.

   • Pera says:

    Nikakva trka ne pocinje, nego provokacija za pocetak 3 svetskog rata, jer jevreji cionisti vise ne mogu ekonomski da dominiraju svetom, obzirom da uz Rusiju i Kinu mnoge zemlje odbacuju kao sredstvo placanja bezvredni dolar. To je valjda svako uocio, pa cak i kod nas, da se masovno kupuje zlato. Znaci samo konvencionalni rat je izlaz za doticne demone !

    • Slobodanka says:

     U SAD ovo je izborna godina. To se lutkice takmiče, na ovom nivou nema glavnih demona. .... "Znači samo konvencionalni rat je izlaz za dotične demone." - To stoji Tramp ima zadatak da napravi klasičan rat, ali takav u kome će SAD biti pobednik. Zapravo šta je sve pobeda? Pobeda je i da samo skače cena nafte, a zbog manjih okršaja i bez događanja pravog rata. Jer tada oni koji kupuju energente i još uvek plaćaju ih u dolarima ostvariće veći finansijski promet. Ista količina puta povišena cena = veći proizvod (na bazi povećane cene). Dakle veštačko povećanje plaćanja u dolarima jeste moguće, a na osnovu zebnje o ratu koji samo što nije počeo ili uzeo još većeg maha skakaće cene nafte. Ovde je u pitanju i saudijska i iračka nafta, dakle paniku i skok cena nafte treba očekivati. Zasad je sukob samo u iračkom dvorištu i postoje obostrane žestoke verbalne pretnje. Možda to neće dovoljno uticati na skok cena nafte. Ali ako bi neki ratni "brodić" ili tanker sa naftom bio pogođen u Ormuskom zalivu, e onda će biti novog skoka. Mogu tako 3 godine da održavaju tenzije u stilu "svetski rat samo što nije počeo" i da cena nafte raste. Za demone i to je dovoljno. ... Druga strana Iran takođe zna ove i druge igre u vezi cena nafte. Nadam se da su svesni da ako u praksi hitro odgovore da time čine svojim neprijateljima- onim demonima. Osim toga zašto da rat bude u njihovom dvorištu? ... Ima li SAD u svom dvorištu neku posebnu slabu tačku? Ima naprimer onog Julika, tako od milošte zovu Jeloustonski vulkan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *