АМЕРИКА УДАРА НА СРБИЈУ СВЕ ЈАЧЕ: На Балкан стиже Американка која се доказала као мрзитељ Срба!

AMERIKA UDARA NA SRBIJU SVE JAČE: Na Balkan stiže Amerikanka koja se dokazala kao mrzitelj Srba!

22 novembra 2017

Insistiranje Kosova na učešću Amerike u dijalogu između Beograda i Prištine samo je vrh ledenog brega u planovima koje SAD ima za Zapadni Balkan.

U središtu priče je ne samo uključivanje Amerike u briselske pregovore, već i oživljavanje i instalacija ideje, koja je pre nekoliko godina potekla iz Vašingtona, o imenovanju njihovog specijalnog izaslanika za Balkan.

Izbor Kondolize Rajs za novog „igrača“ SAD za Kosovo i Bosnu i Hercegovinu zadovoljio bi i demokrate i republikance u Americi, a dodatni poen joj je to što važi i za dobrog poznavaoca Rusije, koja je Vašingtonu glavna meta.

Cilj je jasan: američka „kontrola“ Rusije putem njihove „čvrste ruke“ na Kosovu i u Bosni i Hercegovini, a sve preko leđa Srbije, tvrdi izvor.

Kako se planira, u pitanju je, dakle, jedna vrsta američkog monitoringa. Oni se, naime, ne bi mešali direktno u pregovore Beograda i Prištine, već bi sve prepustili Briselu, koji ima šta da ponudi i jednoj i drugoj strani do kraja završnog procesa: Beogradu članstvo u EU, a Kosovu kandidaturu.

„Amerika, dakle, ne želi da se meša direktno u pregovore. Njen cilj je da faktički nadgleda završni proces u vezi sa Kosovom, ali i da reši pitanje BiH, pre svega zbog političkih procesa u Republici Srpskoj. Oba projekta, Kosovo i BiH, jesu, kao što znamo, čedo Amerike na Balkanu, a ujedno i sigurno političko uporište SAD u Evropi. S obzirom da se Evropa menja, ponovo je postalo bitno da Amerika ima svoje uporište u ovom delu Starog kontinenta. A da ne pominjemo vojnu poziciju“, tvrdi sagovornik.

U poslednjih godinu dana, objašnjava izvor, oko 100 američkih senatora i kongresmena obišlo je ovaj region, što je duplo više nego što ih je bilo s početka devedesetih godina prošlog veka. Njihov cilj je da sa terena pripreme dokument koji će predstaviti u Kongresu, a samim tim i američkom predsedniku, koji bi u tom slučaju morao da se uključi u rešavanje balkanskog pitanja, iako mu to sada nije prioritet.

„Plan B koji Amerika sprema, ukoliko ne uspe da dobije zeleno svetlo u samom Vašingtonu za ovaj poduhvat, jeste da Velika Britanija preuzme na sebe ceo posao. Jer ta država trenutno u Evropi zastupa, u stvari, interese Amerike. Priština, dakle, koristi ovu ideju uz blagoslov svojih saveznika iz SAD, posebno jer Beograd nema potpun kontakt sa američkom administracijom. Izbor Kondolize Rajs za novog ’igrača‘ za Balkan zadovoljio bi i demokrate i republikance u Americi, a dodatni poen joj je to što važi i za dobrog poznavaoca Rusije“, kaže sagovornik.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI7 komentara

 1. goran says:

  Zena sa facom buldoga. Moze samo da na pusi, ako i toliko.

  • Djordje says:

   Ne ona je zenski brabonjak to jest izmet ovce i koze.

 2. ilija says:

  srbija klekla niko ne brani

 3. ilija says:

  srbija klekla niko ne brani sto ste navalili ko mutav na tel, srbija izgubila i granice i teretoriju od komsija druge vere i unije uz pomoc nato pakt, za mir

 4. doktor says:

  Samo ružne žene mrze Srbe: Karla del Ponte, Madlen Olbrajt, Florans Hartman (ili Artman, kako hoćete), Luiz Arbur i ova 'ljepotica' sa licem ... kako lepo reče 'goran'. Šta da radimo, takva nam je sudbina

 5. Trifun says:

  Vratice se kuci porazena. Zestoko. Ucenje ruskog i Rusije joj nece pomoci. Nema nazad.

 6. slobo says:

  Pa sta ako dolazi .Treba je pametno docekati I sa obrazom ispratiti ali joj svakako reci da cemo svakako razmotriti vase prijedloge ali ih necemo nikao I nikada prihvatiti .Vucic treba da zauzme stav da je Srbija prioritet I da nema mandat da je predaje na upravu ovoj ljepotici tj kako neko rece buldogu .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *