АМЕРИКА употребила тајно оружје у Сирији

AMERIKA upotrebila tajno oružje u Siriji

26 juna 2020

Američke snage za specijalne operacije upotrebile su tajnu raketu koja „sadrži u sebi srednjovekovnu surovost i napredne tehnologije“ za ubistvo sirijskog lidera „Al Kaide“ Haleda el Arurija.

Američki činovnici i predstavnici „Al Kaide“ potvrdili su likvidaciju Halida el Arurija — faktičkog lidera terorističke grupe „Huras ad-Din“, sirijske filijale „Al Kaide“. Operacija likvidacije terorista bila je izvedena 14. juna u Idlibu.„Način na koji je umro bio je zapanjujuć“, piše list „Njujork tajms“, istakavši da je za likvidaciju militanata bila iskorišćena tajna raketa.

Radi se o raketi klase „vazduh-zemlja“(Hellfire), koja je lansirana sa drona. Raketa je imala bojevu glavu bez eksploziva. Umesto da eksplodira, gornji deo vozila Haleda el Aruri bio je dignut u vazduh sa deset kilograma metala.

„Ako nije poginuo od udara ultrabrze granate, druga karakteristika rakete je to skoro sigurno uradila: šest dugih oštrica koje su se otvorile nekoliko sekundi pre udara, isekle bi sve na svom putu“, piše list.

Raketa Hellfire, poznata kao R9X, napravljena je za vreme predsednika Baraka Obame, kako bi se smanjio broj žrtava među civilima i smanjila šteta tokom američke borbe sa teroristima u Avganistanu, Pakistanu, Iraku, Siriji, Somaliji i Jemenu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Nostalgicar says:

    Ko zna koga su ubili... ako su uopšte ikog... Siti smo ovakvih priča.. ubiju Saddama... bez svjedoka... ubiju Osamu i bace ga u more...

  2. persida says:

    Zasto bi ubili svog coveka, teroriste su oformili Ameri i Izrael, oni su ih obucili i dali im oruzje.

  3. opet ja says:

    Taj projektil zovu Ninja Hellfire i već su ga nekoliko puta koristili. Ništa novo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *