АМЕРИКА УСЛОВИЛА БРИТАНИЈУ: Прекидамо све односе, ако…

AMERIKA USLOVILA BRITANIJU: Prekidamo sve odnose, ako…

8 januara 2018

Autor knjige “Vatra i bes” Majk Vulf kaže za britanski “Mejl” rekao da veruje da je Donald Tramp spreman da zbog ega raskine poseban odnos SAD i Britanije.

Novinar čija je knjiga podigla mnogo prašine u svetu, zbog optužbi na račun američkog predsednika, njegove porodice i tima u Beloj kući, navodi da će Tramp ceniti Britance samo u slučaju da mu “Britanci daju sve ono što zatraži”.

Vulf tvrdi da će poznati posebni odnos Vašingtona i Londona, koji bi trebalo da uključi i post-bregzitovske trgovinske sporazume, biti ugrožen ukoliko Tramp ne dobije pozivnicu za novo “kraljevsko venčanje” princa Harija i američke glumice Megan Markl.

“On se ne bi ustručavao da ošteti taj odnos, ako ne dobije ono što želi. Tramp uvek želi da bude u centru pažnje. Njegova spoljnopolitička doktrina je jednostavna: Vi Britanci bi trebalo da mu se ulizujete i da prihvatite bilo koju geopolitičku fantaziju koju on zamisli i tada će vam davati šta hoćete, sve dok njemu ne šteti”, rekao je Vulf.

Kako je istakao, nije to pitanje osvetoljubivosti, već više “ti meni serdare, ja tebi vojvodo”.

“Ako mu Britanci daju šta želi, on će ih ceniti”, kaže Vulf.

Mediji su ranije pisali da je malo verovatno da Tramp dobije pozivnicu, jer je princ Hari dobar prijatelj sa bivšim američkim predsednikom Barakom Obamom, ali će aktuelni predsednik ipak ove godine ići u London u zvaničnu posetu.

“Njegov cilj će biti da upozna i zaseni kraljicu. On je vidi u kontekstu rijaliti šoua. To je njegov modus opeandi, pokušaće da ‘trampizuje’ i kraljiicu i Bakingemsku palatu”, rekao je Vulf.

(B92)

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Što je tu čudno?Ako Tramp kao šef USA ne dobije pozivnicu za to kraljevsko vjenčanje kod glavnog saveznika!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *