АМЕРИКА УВРЕЂЕНА ШТО ИХ ЈЕ ЛАВРОВ УПОРЕДИО СА ХИТЛЕРОМ

AMERIKA UVREĐENA ŠTO IH JE LAVROV UPOREDIO SA HITLEROM

20 januara 2023

Bela kuća je nazvala „uvredljivim“, „smešnim“ i „apsurdnim“ izjave ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je cilj zapadne politike nazvao „konačnim rešenjem ruskog pitanja“ i uporedio ja sa pokušajima lidera nacističke Nemačke Adolfa Hitlera da uništi evropsko jevrejstvo.

„Prva reakcija je kako se usuđuje da uporedi bilo šta sa holokaustom, a kamoli rat u Ukrajini koji su oni započeli“, rekao je na brifingu Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD.Lavrov je na konferenciji za novinare u Moskvi rekao da su, baš kao i Napoleon i Hitler, SAD sastavile antirusku koaliciju i da „preko Ukrajine, ratuju protiv naše zemlje sa istim zadatkom – konačnim rešenjem „ruskog pitanja“ – kao što je Hitler želeo da konačno reši „jevrejsko pitanje“.

„To je… tako apsurdno. Ne zaslužuje odgovor“, rekao je Kirbi.

Prema njegovim rečima, pokušaji da se na SAD primeni poređenje sa „Hitlerom i holokaustom” primenjuju se na „zaista uvredljiv način”.

Zvaničnik je nazvao „smešnim“ izjave da zapadne zemlje „ugrožavaju pravo Rusije na postojanje“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI11 komentara

 1. padre says:

  Samo što nisu zviznuli od muke! Nego, daon uporedi 30 miliona sa 6, ili onom sićom od par sto hiljada, pada vidimo, ko sme da se usudi! Da Indijance ne pominjemo, govna jedna!

 2. padre says:

  Nego, ko ono beše, što bi "dekolonizovao" Rusiju, Kinezi?

 3. Darko says:

  Ameri su u pravu, Lavrov nije u pravu. Ameri i njihovi saveznici su gori od hitlera i musolinija zajedno. Hitler i musolini su imalo malo empatije, a ovi ama bas ništa!

 4. Velika Metla says:

  Hitler je za vas sataniste američke kao prvo gospodin. Kao drugo, u zlu vam Hitler ne može ni prići. Kao treće, vi ste stvorili kako Hitlera, tako i ovoga hazarskog satanistu Zelembaća, pa Zelembać MORA biti gori od prethodnika. Svo zlo po svetu dolazi od pirgavaca i amerike.

 5. Istina says:

  Istina je bolna.

 6. persida says:

  Istina boli.

 7. Filip says:

  Kirbi ni nema odgovor na ono što je Lavrov rekao. Zato se samo služi igrom reči, jer ništa suvislo bilo ko na Zapadu može da kaže. Na njihovoj strani je laž, laž i samo laž. A od laži se uvek pogine.

  • Velika Metla says:

   Filip, aaaaa..., pa nisu naši preci bili neinformisani kad su nam ostavili poruku ZAPADU JE OTAC LAŽ, A MAJKA PREVARA !

 8. Strašimir says:

  Oružije i vojska zapada je na granici Rusije, kao i u predhodnim ratovima. Rusi moraju napokon priznati da su napadnuti i da imaju prvo da se brame svim raspoloživim srestvima. Od zapada zavisi da li će da stane odnosno od njihove procene koliko su Rusi sposobni da se odbrane od iznenadnog napada!

 9. Milutin says:

  Hitler je vodio računa o svojoj vojsci. A Amerikanci su svojim pilotima već prvih dana bombardovanja SRJ oduzeli padobrane. Da ne mogu da iskoče iz pogođenog aviona već da moraju kako tako da pokušaju da se domognu Hrvatske, Bosne, Rumunije ili Bugarske. U Ukrajini, po tom istom principu, ubace ukrajinske vojnike u tenk i zavare sve otvore. Kad tenk bude pogođen to se više ne vidi. Ali ipak su se neki uspeli predati. Tako da je Lavrov ustvari bio vrlo blag u upoređivanju sa Hitlerom.

 10. michael pan says:

  Od Napoleona, sve ratove pokrecete i vodite vi samo kad vidite da gubite kazete sad je mir a i dalje radite isto i cim vidite da je prilika odmah napadate. Hitler je obuko Napoleonovo odelo i isti rat vodio, a i vi ste 90 ih takodje obukli i opet isti rat ste nastavili. Krajnji cilj vam je da unistite Srbiju i Rusiju, pravoslavlje. Na vasu zalost nikad to necete uspeti a sad je Rusija krenula i nadam se da ce vas sve unistiti, ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *