АМЕРИКА, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И БРИСЕЛ У ШОКУ! Словенија и Турска одбиле послушност

AMERIKA, VELIKA BRITANIJA I BRISEL U ŠOKU! Slovenija i Turska odbile poslušnost

29 marta 2018

Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec izjavio je da vladi neće predložiti primenu diplomatskih mera solidarnosti sa Velikom Britanijom.

Vlada bi sutra trebalo da raspravlja o slučaju napada nervnim otrovom na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u engleskom gradu Solzburi.

Hina podseća da je Slovenija jedna od osam članica Evropske unije koje se nisu odlučile za diplomatske mere kojima bi izrazile solidarnost sa Londonom.

„Za sada mislim da je najpre potrebno raščistiti što se u Solzburiju dogodilo, reč je o vrlo nejasnom i bizarnom slučaju“, kazao je Erjavec novinarima pred redovni sastanak koalicije koja određuje dnevni red za redovnu sednicu vlade.

Podseća se da je Erjavec već početkom ove nedelje kazao da Slovenija za sada ne razmišlja o diplomatskim sankcijama, odnosno simboličnom otkazivanju gostoprimstva jednom ruskom diplomati iz ambasade Rusije u Ljubljani, kao i da međunarodna istraga tek treba da utvrdi šta se dogodilo u Solzburiju.

Navodi se da je Erjavec danas novinarima rekao da on lično ne vidi razlog za takav potez i da ga neće predložiti, ali da će o tome biti vođena rasprava, pa treba da se vidi šta će nakon nje biti zaključeno.

ERDOGAN POBESNEO: „Nećemo proterivati ruske diplomate samo zato što su to rekli Britanci i Brisel!“

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Turska neće proterati ruske diplomate na osnovu “jedne tvrdnje”.

Kako je preneo AP pisanje turskog dnevnika “Hurijet”, Erdogan je rekao novinarima da samo zato što su pojedine zemlje preduzele korake na osnovu tvrdnje, “mi ne moramo da preduzmemo isti korak”.

Turska vlada je prethodno saopštila da ne planira da sledi politiku NATO i EU saveznika u proterivanju ruskih diplomata.

Više od 25 zemalja, među kojima su SAD i mnoge članice EU, kao i NATO, najavile su da će proterati ukupno više od 150 ruskih diplomata u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna u Engleskoj, za šta London optužuje Moskvu.

Rusija energično negira takve tvrdnje.

Turska ima bliske odnose sa Rusijom, dok su njeni odnosi sa zapadnim zemljama nazadovali, navela je američka novinska agencija.

KOMENTARI11 komentara

 1. Taipova Češma says:

  Melanijina braća vraćaju milo za drago zetu trampu što je varao melaniju dok se ona brinula o detetu.

  • Sladja says:

   Mmislim da gresite. Opekli se janezi ostali bez srpskog trzista sad da zarate i sa Rusijom. To bi bilo praktično samoubistvo. Morali bi ponovo odmah u austrijske štale

 2. M says:

  Slovenija je dugo već pametna,gleda samo svoje posle-korist,i Fućka im se za sve ostale!

 3. goran says:

  Turci i Slovenci treba da budu uzop Srbima. Samo tako, il nikako.

 4. Miroslav says:

  Lepo je videti da u okviru zapadno-fasistickih koalicija jos neko ima mozga. Videcemo kada prva raketa opali da li ce ovi ovako biti slozni i da li ce bez pogovora upustiti se u sukob sa Rusima. Svaka od ovih zemalja koje proteruju Ruse je potencijalna meta, a dace bog da bude i cilj...

 5. i ime says:

  Cekajte, polako samo , smireno. Da li se svi vi pravite budale, ili ste stvarno budale? Slovenija? Bitna i nebitna, Turska, takodje, znali su sve to oni. A niko ne kaze sto im je Austrija uterala....Da li je moguce da ste slepi? A grcka? Znali su....Malta, Kipar, i par njih jos....A Austrija? I opet sve svetske institucije se nalaze u Becu...I nikome nista, niko ne odgovara od njih...Smesno....A vi se ostrite na Sloveniju....

 6. i ime says:

  Izvinite,najljubaznije vas pitam , i molim za kulturne komentare, jer vam pricam istinu. Da li ste znali da su Srpski zakoni i UStav, PREPISANI zakoni iz Austrije i Francuske? Proverite....Samo proverite, a nemojte da baljezgate....To znaju sve diplomate...Sta od toga proizilazi, ne znam, mastajte sami.....samo sam rekao, trebalo bi da vam bude jasno...

  • Miroslav says:

   Skupstinska vecina zacas promeni Zakon, npr po ugledu na Rusiju...

  • Velika Metla says:

   i ime,o čemu ti piskaraš to? Pa normalno je da svaka zemlja treba da prepiše neke zakone koji su normalni od druge zemlje,dok god ne vređaju Boga i prirodnu inteligenciju kod svakog iole normalnog čoveka! Ko se to "oštri"na Sloveniju? Koga bre briga za Sloveniju? Ta ista Slovenija koja je imala sigurno tržište u Jugoslaviji sa 24 milioma stanovnika sada u eu-rajhu gde ima preko 300 miliona građana i tako veliko tržište nalazi se na samom dnu toga tržišta,i ni blizu onoga koliko je prodavala u Jugoslaviji sada ne može da proda u eu-rajhu! Ti verovatno misliš da će švaba da kupi "Gorenje"pored svojeg Boša i ostalih marki? Ili Italijan,ili bilo koji drugi evropljanin?Niko ništa nema protiv Slovenije! Nemoj samo zaboraviti da je Dušanov zakonik bio preteča svih kasnije nastalih zakona,i čak Ustava,mnogih zemalja! Niko se od Srba ne protivi normalnim stvarima,ma odakle one dolazile,nego si ti pomešao babe i žabe,pa mešaš unutrašnju politiku zapada sa spoljnom politikom toga istoga zapada,koja je pljačkaška,okupaciona,kolonijalna,i sve ono najgore šta iole normalnom čoveku može pasti na pamet!

 7. Milorad says:

  Slovenija odbija poslušnost, to je najbolji znak da se bliži kraj eu...

 8. Fitway.rs says:

  Hvala, autoru vrlo korisni članak, podelio informaciju na svom Facebook profilu I mojim pratiocima se dopalo. Vrlo jednostavan i strukturiran način izloženja informacije. Preporučiću ovaj članak prijateljima!. Moj blog - blog.fitway.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *