АМЕРИКА ЗАБРИНУТА: Ако се ово десило, Трећи светски рат је почео! ЕВО ШТА НАС МУЧИ…

AMERIKA ZABRINUTA: Ako se ovo desilo, Treći svetski rat je počeo! EVO ŠTA NAS MUČI…

17 aprila 2018

Dan nakon američkog napada na Siriju, u javnosti se razvila sumnja oko rezultata masivnog raketnog udara koji su sprovele SAD, Velika Britanija i Francuska.

Pentagon kaže da je ispaljeno 105 krstarećih raketa na 3 mete u Siriji, dodajući i da su sve pogodile mete.

Rusko ministarstvo odbrane navodi da je 71 raketa presretnuta, dodajući da je postojalo 8 meta raketnog udara SAD-a, Velike Britanije i Francuske.Od 14. aprila, pristižu indikacije da je američko vojno rukovodstvo zabrinuto zbog rezultata njihove vojne akcije.

Informisani izvori bliski Pentagonu kažu da će američka vojska pokrenuti unutrašnju istragu kako bi dobila istinsku sliku ove situacije, stvaran broj raketa koje su pogodile svoje ciljeve, razloge za manju štetu koja je izazvana udarom, i objašnjenje kako su sirijske snage vazdušne odbrane uspele da presretnu deo raketa koristeći zastarele sisteme vazdušne odbrane.

Izjava Pentagona da je svih 105 raketa pogodilo svoje ciljeve je prilično čudna, jer su na internetu dostupni video snimci koji pokazuju bar nekoliko presretanja raketa.

Takođe je teško očekivati da je rusko Ministarstvo odbrane, koje je pod konstantnim medijskim pritiskom od zapadnih mejnstrim medija, moglo izneti takvu zapanjujuću tvrdnju o 71 presretnutoj raketi bez neke dobijene potvrde. (Na primer, podaci praćenja iz sirijskih i ruskih radarskih sistema).

14.aprila su objavljeni sumnjivi rezultati raketnog napada SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju, ističući da je 71 prestretanje moglo biti rezultat angažovanja ruskih najsavremenijih sistema za elektronsko ratovanje (EW).

15.aprila je bivši šef Odeljenja za naoružanje Ministarstva odbrane Rusije, general-pukovnik Anatolij Sitnov, podržao ovu verziju o EW ratovanju u svom gostovanju na ruskom TV kanalu Tsargrad.

Webtribune.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *