АМЕРИКА ЗАПОЧИЊЕ НОВУ ИНВАЗИЈУ: Ево коју земљу ће напасти

AMERIKA ZAPOČINJE NOVU INVAZIJU: Evo koju zemlju će napasti

21 jula 2018

Ambasador SAD pri Organizaciji američkih država Karlos Truhiljo prokomentarisao je mogućnost invazije američke vojske na Nikaragvu, pod izgovorom prevazilaženja političke krize u toj zemlji.Truhiljo je pozvao Vladu Nikaragve da se vrati pregovorima sa opozicijom u cilju rešavanja političke krize, koja već treći mesec potresa ovu centralnoameričku državu.

Komentarišući mogućnost američke vojne invazije na Nikaragvu, Truhiljo je uverio da će „SAD uraditi sve što je moguće da se Nikaragva vrati demokratiji“. Po njegovim rečima, „sve varijante rešavanja krize se razmatraju“, ali „u ovom trenutku (vojna opcija) ne“, piše „La prensa“.

On je dodao da Vašington razmatra mogućnost uvođenja novih sankcija vlastima Nikaragve.

Podsetimo, do masovnih protesta u Nikaragvi su dovele reforme socijalnog sistema. Iako je predsednik Nikaragve Daniel Ortega pristao da zamrzne reforme, neredi su nastavljeni.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gnevni Gnevio says:

    Kinezi tamo prave kanal koji će Panamski (američki) kanal da učini beskorisnim. Nema od kaubojske invazije ništa jer će se kinezima i Rusi pridružiti, to je njihov dogovor još kada su počeli da planiraju gradnju kanala kroz Nikaragvu-Kinezi kopaju,Rusi vojno čuvaju. Ova "politička kriza" je američka manipulacija a taj Truhiljo je njihov plaćenik koji bi za svoju korist Nikaragvu predao američkim bombarderima...samo da nije Kine i Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *