АМЕРИКА ЗАПРЕТИЛА РУСИЈИ „војном силом без преседана“

AMERIKA ZAPRETILA RUSIJI „vojnom silom bez presedana“

21 avgusta 2018

Američka diplomatija prema Rusiji treba da bude potkrepljena „vojnom silom bez presedana“, izjavio je pomoćnik generalnog sekretara za poslove Evrope i Evroazije Ves Mičel.„Naša politika prema Rusiji proizilazi iz shvatanja da će ona biti efikasna ako je potkovana vojnom silom bez presedana i u potpunosti integrisana sa saveznicima i svim našim instrumentima moći“, rekao je Mičel na sednici Komiteta Senata SAD za inostrane poslove.

„AMERIKA MORA BITI NAJVEĆA SILA“

„Uprkos pretpostavkama punim nade ranijih administracija, Rusija i Kina su ozbiljni konkurenti SAD koji povećavaju materijalne i ideološke resurse kako bi osporile prvenstvo i liderstvo SAD u 21. veku. Glavni interes SAD u oblasti nacionalne bezbednosti ostaje sprečavanje dominacije neprijateljski raspoloženih sila na evroazijskom kopnu“, smatra Mičel.

Ranije je anketa „Galupa“ pokazala da se 58 odsto Amerikanaca zalaže za poboljšanje odnosa između Rusije i SAD, dok se 36 odsto založilo za ekonomske i političke korake protiv Rusije.

KOMENTARI8 komentara

 1. Milan says:

  Smanjiće se ovo puvaisanje kad počne da opada petrodolar. Pa još kad vagne viša sila sa svojim merama kao što su cunami i tornado, požari (te radove prirode već vidimo) zatim poplave i zemljotresi (pomeranje tektonskih ploča duž raseda San Andreas i ostali rasedi) a stalni rizik, ne zna se do kada, je i probudjeni "Yelowstone supervulcano" . Priroda nam već šapuće ...

 2. Miroslav says:

  A i vas Amerikance bi trebalo spaliti atomskama da se mir vrati u svet. Svuda vi svoj parcovčiji nos mora da zabadate.

 3. M says:

  USA vjerovatno ima UFO-replike itd.!Ali i Rusija ima ponešto! Godzilla protiv Megalodona!Onaj koji prvi napravi presudan naučno-tehnološki proboj,taj će pobijediti i osvojiti svijet!A to uopće ne moraju biti ni USA,ni Rusija,iako su oni najozbiljniji kandidati!Presudit će kapital-industrija,...ili jedan genije!O,crnog li humora ako presudi jedan genije"sa strane"!A Bog ima smisla i za humor,a i za crni humor!

 4. padre says:

  Ima Putin da se ukenja, kad si mu ti zapretio!A vojna sila brez presedana ti je pišurija, pa vas se ni Koreja više ne plaši!

 5. raikkonen says:

  sta da vam kazem, probajte mozda vam se posreci..hahahaha..ostace od vas samo zubi!

  • Deda Micko says:

   Od Amerike ce ostati samo fekalije, nista drugo.

 6. Velika Metla says:

  Neprijateljski raspoložene Kina i Rusija????? Hahahahahahahahahaha.............,a šta bi svet radio bez naci-američkog "prijateljstva"?

  • Za Srbiju says:

   Odličan komentar! Da dodam. nacističko-terorističkog "prijateljstva".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *