АМЕРИКА ЗАВРЋЕ УШИ ШИПТАРИМА И ФОРМИРА ВЛАДУ У ПРИШТИНИ!

АМЕРИКА ЗАВРЋЕ УШИ ШИПТАРИМА И ФОРМИРА ВЛАДУ У ПРИШТИНИ!

10 децембра 2019

Албанци у Приштини никако да се договоре, љубан Аљбина Куртија и Исе Мустафе кратко је трајала, владе још ни на видику нема, а како се сазнаје у читав посао мораће да се умеша Вашингтон.

Вашингтон је преко свог амбасадора на Косову Филипа Коснета већ послао претећу поруку Куртију и Мустафи, да морају што пре да се договоре, али за сада од договора нема ништа.– Сматрам да је јасно да су становници Косова 6. октобра гласали за промене, а ДСК и Самоопредељење посвећени су стварању коалиције која ће донети промене и напредак за све становнике Косова. Као и грађани Косова и ја са нестрпљењем чекам да се тај процес заврши како би нова влада могла да се формира и започне са радом. Не знам за колико дана ће се то десити, али мислим да сви који су укључени знају да је ово сјајна прилика и да ту прилику неће пропустити – рекао је Коснет пре пар дана и додао:

– Моја Влада очекује да ће се све странке на Косову, било у влади или опозицији, понашати на конструктиван начин тако што ће интересе народа поставити испред. Одговорићу на другачији начин. Све политичке странке наравно траже могућност да буду у новој влади, јер то раде странке. Надам се и очекујем да ће ПДК и ААК и све остале странке које се буду нашле у опозицији, понашати конструктивно, онако како то опозиционе странке у једној влади чине – тражећи начине и могућности да сарађују са владом. Разумем Ваше питање. Оно што мислим да је важно јесте то да у политичком спектру сви воде рачуне о интересу земље и грађана, а грађани су јасно рекли своју жељу 6. октобра.

Ипак, ни ове речи Куртију и Мустафи нису биле довољне, те су последњи преговори пропали.

– Вашингтон је изгубио стрпљење. Кренуће у велику офанзиву и притисак на Албанце, јер им је жеља да што пре формирају владу у Приштини и да отпочне дијалог са Београдом, како би на причу о статусу Косова што пре ставили тачку – каже извор из Приштине.

Према његовим речима није немогуће да се у Владу као министар (макар и не страначки) поново убаци Беџет Пацоли.

– Пацоли је близак са званичницима Стејт департмента те није искључено да преузме неку од улога у влади, без обзира на резултат његове странке – каже извор.

– Бићу веома кратак, јер када будемо имали договор онда ћемо говорити шире. Напредовали смо у преговорима, али још немамо договор. Има још ствари о којима се нисмо договорили, али има напретка у дискусијама које смо водили. Када будемо имали потпун договор онда ћемо представити ствари – казао је Курти након још једне пропале рунде.

(Еспресо)

KOMENTARI3 коментара

 1. Istina oslobađa says:

  ...izgleda mi da će Amerima da pukne film pa će prvi da povuču lažno priznanje Kosova, dok se divlja plemena šćiptara dogovore o prelaznoj lažnoj vladi ima Amerima da pukne film...

  • Ivana says:

   Ha, ha, ha opet laži i podvale za glupe i naivne Srbe pa do kad više braćo opametimo se.

 2. Nika says:

  U ovakvu podvalu mogu poverovati samo oni koji ne znaju čiji je portal Espreso. Oni koji znaju da je to portal Blica ovaj članak neće ni čitati. Možeš misliti Amerika zavrće uši Šiptarima formirajući im vladu. Kakva je razlika između toga da li će Kurti formirati vladu u dogovoru sa Isa Mustafom ili sa Vučićevom "srpskom listom"? Nikakva. I jedna i druga radiće, kao i do sada, po ustavu i zakonima Republike Kosovo, kako je naziva i protivustavni Briselski sporazum (samo sa zvezdicom u fusnoti, da se Vlasi ne dosete). Jeftino prodajete maglu gospodo novinari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u