АМЕРИКА ЗАВРЋЕ УШИ ШИПТАРИМА И ФОРМИРА ВЛАДУ У ПРИШТИНИ!

AMERIKA ZAVRĆE UŠI ŠIPTARIMA I FORMIRA VLADU U PRIŠTINI!

10 decembra 2019

Albanci u Prištini nikako da se dogovore, ljuban Aljbina Kurtija i Ise Mustafe kratko je trajala, vlade još ni na vidiku nema, a kako se saznaje u čitav posao moraće da se umeša Vašington.

Vašington je preko svog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta već poslao preteću poruku Kurtiju i Mustafi, da moraju što pre da se dogovore, ali za sada od dogovora nema ništa.– Smatram da je jasno da su stanovnici Kosova 6. oktobra glasali za promene, a DSK i Samoopredeljenje posvećeni su stvaranju koalicije koja će doneti promene i napredak za sve stanovnike Kosova. Kao i građani Kosova i ja sa nestrpljenjem čekam da se taj proces završi kako bi nova vlada mogla da se formira i započne sa radom. Ne znam za koliko dana će se to desiti, ali mislim da svi koji su uključeni znaju da je ovo sjajna prilika i da tu priliku neće propustiti – rekao je Kosnet pre par dana i dodao:

– Moja Vlada očekuje da će se sve stranke na Kosovu, bilo u vladi ili opoziciji, ponašati na konstruktivan način tako što će interese naroda postaviti ispred. Odgovoriću na drugačiji način. Sve političke stranke naravno traže mogućnost da budu u novoj vladi, jer to rade stranke. Nadam se i očekujem da će PDK i AAK i sve ostale stranke koje se budu našle u opoziciji, ponašati konstruktivno, onako kako to opozicione stranke u jednoj vladi čine – tražeći načine i mogućnosti da sarađuju sa vladom. Razumem Vaše pitanje. Ono što mislim da je važno jeste to da u političkom spektru svi vode račune o interesu zemlje i građana, a građani su jasno rekli svoju želju 6. oktobra.

Ipak, ni ove reči Kurtiju i Mustafi nisu bile dovoljne, te su poslednji pregovori propali.

– Vašington je izgubio strpljenje. Krenuće u veliku ofanzivu i pritisak na Albance, jer im je želja da što pre formiraju vladu u Prištini i da otpočne dijalog sa Beogradom, kako bi na priču o statusu Kosova što pre stavili tačku – kaže izvor iz Prištine.

Prema njegovim rečima nije nemoguće da se u Vladu kao ministar (makar i ne stranački) ponovo ubaci Bedžet Pacoli.

– Pacoli je blizak sa zvaničnicima Stejt departmenta te nije isključeno da preuzme neku od uloga u vladi, bez obzira na rezultat njegove stranke – kaže izvor.

– Biću veoma kratak, jer kada budemo imali dogovor onda ćemo govoriti šire. Napredovali smo u pregovorima, ali još nemamo dogovor. Ima još stvari o kojima se nismo dogovorili, ali ima napretka u diskusijama koje smo vodili. Kada budemo imali potpun dogovor onda ćemo predstaviti stvari – kazao je Kurti nakon još jedne propale runde.

(Espreso)

KOMENTARI3 komentara

 1. Istina oslobađa says:

  ...izgleda mi da će Amerima da pukne film pa će prvi da povuču lažno priznanje Kosova, dok se divlja plemena šćiptara dogovore o prelaznoj lažnoj vladi ima Amerima da pukne film...

  • Ivana says:

   Ha, ha, ha opet laži i podvale za glupe i naivne Srbe pa do kad više braćo opametimo se.

 2. Nika says:

  U ovakvu podvalu mogu poverovati samo oni koji ne znaju čiji je portal Espreso. Oni koji znaju da je to portal Blica ovaj članak neće ni čitati. Možeš misliti Amerika zavrće uši Šiptarima formirajući im vladu. Kakva je razlika između toga da li će Kurti formirati vladu u dogovoru sa Isa Mustafom ili sa Vučićevom "srpskom listom"? Nikakva. I jedna i druga radiće, kao i do sada, po ustavu i zakonima Republike Kosovo, kako je naziva i protivustavni Briselski sporazum (samo sa zvezdicom u fusnoti, da se Vlasi ne dosete). Jeftino prodajete maglu gospodo novinari.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *