АМЕРИKА ЖЕЛИ ДА БОМБАРДУЈЕ РУСИЈУ АТОМСKИМ БОМБАМА: „Агресор мора знати да је освета неизбежна, да ће бити УНИШТЕН“ – Путин запретио НАТО алијанси

AMERIKA ŽELI DA BOMBARDUJE RUSIJU ATOMSKIM BOMBAMA: „Agresor mora znati da je osveta neizbežna, da će biti UNIŠTEN“ – Putin zapretio NATO alijansi

7 decembra 2021

U toku manevara „Global Thunder“ vežban je atomski napad na Rusiju, istovremeno i s istoka i sa zapada, a američki strateški bombarderi B-1B i B-52 vežbaju primenu krstarećih raketa i uče kako da dospeju najdublje na rusku teritoriju, obelodanio je nedavno Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane.

Samo u 2020. godini američka strateška avijacija je izvela 22 leta iznad Ohotskog mora, a u proteklih mesec dana izvedeno je oko 30 letova u blizini naših granica, dodao je Šojugu, napominjući da su se avioni približili ruskim granicama na samo 20 kilometara.To je ipak samo vrh ledenog brega. Američki strateški bombarderi gotovo svakodnevno nadleću teritoriju uz samu rusku granicu, a teške krstarice plove po Crnom moru. Uz to, Vašington iz dana u dan uništava sistem globalne bezbednosti poništavajući jedan za drugim sve međunarodne sporazume koji su garantovali mir u svetu.

Amerika je izašla iz Dogovora o raketama malog i srednjeg dometa, iz Dogovora o otvorenom nebu, a svoju protivraketnu odbranu rasporedila je u Poljskoj i Rumuniji. Objašnjenje da je reč o odbrambenim raketama nije baš uverljivo, jer se sa istih lansirnih rampi mogu lansirati i tomahavci, koji se nikako ne mogu nazvati odbrambenim sistemima.

– Naše kolege su izašle iz Dogovora o otvorenom nebu. Šta mi da radimo? Da ostavimo sve ovako kako jeste?.. Vi ste pametni ljudi, zašto mislite da smo mi budale – pitao je Putin novinara jedne zapadne agencije.

Nije prošlo ni godinu dana posle toga, a u vode Crnog mora uplovio je britanski razarač Defender i napustio ih tek kada je upozoren pucanjem sa ruskih brodova. Pojačava se i antiruska histerija, a međusobno poverenje, ako je ikad i postojalo, potpuno je uništeno.

Kraj jedne višedecenijske hegemonije

Za sve to, ipak, postoji logično objašnjenje – nakon sramnog povlačenja iz Avganistana, ceo svet je video da Vašington nije svemoguć. Bela kuća sve teže održava u životu mit o Americi kao najjačoj zemlji, zasnovan na strahu od njenog moćnog oružja. Zato je potrebno stvoriti sliku spoljnog neprijatelja koji preti ne samo Americi, nego i celom svetu.

Pri tome, i uprkos takvoj retorici, Sjedinjene Države uopšte ne nameravaju da napadnu Rusiju. Suviše su svesne da Moskva ima čime da odgovori.

Mnogo je bolji mali, lokalni rat u blizini ruskih granica, najbolje u Ukrajini, koji, kako reče nedavno Vladimir Putin, ne bi dozvolio Rusiji da se ni na trenutak opusti.

To je, međutim, račun bez krčmara – Rusija ne bi, u slučaju da bude napadnut ruski narod u Ukrajini, sedela skrštenih ruku.

Iako je još od vremena Hladnog rata svima jasno da bi svaki atomski rat označio kraj čitavog čovečanstva, pojava novog i sve savremenijeg oružja kao da je nekima dala nadu da mogu da pobede.

Huškanje Ukrajine na rat i pripreme da se ona primi u NATO, po svemu sudeći, potiču od želje Vašingtona da, ako zatreba, sa ukrajinskog tla lansira raketu na Moskvu. Amerika danas ima raketu koja leti brzinom od 5 maha, pa bi stigla na cilj za samo pet minuta, a Rusija ne bi mogla da odgovori. To je takozvana teorija prvog udara – ko prvi poleti pobeđuje, jer ne ostavlja protivniku mogućnost da reaguje. Ali, i to je račun bez krčmara – Rusija već sada ima čitav arsenal oružja, ne samo da obezvredi raketu koja je poletela, nego i da lansira drugu koju niko neće moći da zaustavi i koja će stići do Vašingtona. A to bi, onda, stvarno bio kraj!

– Agresor mora znati da je osveta neizbežna, da će biti uništen – obećao je nedavno Putin.Zajednički odgovor dve velesile

Da čovek prosto zažali za Hladnim ratom, kada se sve moglo predvideti, kada je svet bio podeljen na interesne sfere i kad se jasno znalo šta se može, a šta ne. Danas Amerika izjavljuje da su njene interesne sfere u celom svetu, a generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tvrdi da Rusija nema pravo na interesne sfere. Da Rusija, takođe, nema pravo da koncentriše ili pomera svoje oružane snage na svojoj teritoriji, a da NATO može da gomila vojsku na ruskim granicama. Pentagon tvrdi da je završio reviziju globalnog raspoređivanja američkih oružanih snaga, tako što je opkolio Rusiju sa svih strana, a da bi isto učinio sa Kinom, osnovaće još dve vojne baze.

Teško je poverovati da je Amerika, stvarajući stalno napetost oko ruskih granica, imala nameru da podstakne savezništvo Rusije i Kine, ali rezultat koji je dobijen morao bi da je podseti na svojevremeno Kisindžerovo upozorenje: Amerika može da ratuje sa Rusijom, može i sa Kinom, ali sa Rusijom i Kinom istovremeno – ne može.

A upravo su ruska i kineska armija poslale jasnu poruku i upozorenje Sjedinjenim Državama organizujući zajedničke vojne vežbe „Saradnja na moru 2021“. Ruski bombarderi VKS RF Tu-95MS, zajedno s kineskim Xian H-6, patrolirali su iznad akvatorije Japanskog i Istočnog kineskog mora. Dve zemlje vežbale su između ostalog i zajedničke taktičke manevre, ali je još važnije što su pokazali Amerikancima da su spremne da pomažu jedna drugoj u situaciji da zatreba.

KOMENTARI12 komentara

 1. milos says:

  mogu da probaju..i za sat vremena vise nece biti amerike, mislim na kontinent severni. samo 2 hidrogenske su dovoljne da odvale kaliforniju, i da potope vasington, njujork i boston na istoku. nuklearna ruska podmornica nosi 2x10 raketa, svaka sa po 10 takvih glava, tj 200.

  • Ilija Čvorović says:

   Možda bi ameri i udarili,ali prc Milojko. Znaju oni jako dobro da baćuške imaju Perimetar. A isto tako i Ameri imaju sličan sistem. I zbog toga, neće Rusi da amere da im ovi ne zamere.

  • Kalunga says:

   Auu pametan si ti,mislis to tako lako ide. Idite onda radite u Kini i Rusiji. Kad je da se zaradi i za bolji zivot idete u Ameriku i Evropi. Intersantan ste narod. Amerika drzi stap da smiri ceo svet i drzace uvek to treba da znate i da budete poslusni svi.

 2. Rusofil Potemkin says:

  Oni misle da je Rusija isto što i Japan u vreme II sv. rata i da sve reše atomskom bombom na Kremlj? Jesu oni pametni ali ako jesu zašto misle da su Rusi budale?

  • Kulak says:

   I dalje deluje nezamislivo ali je činjenica da unijati i neonacisti banderovci sa zapada ukrajine koji čine 12 % stanovništva vladaju celom ukrajinom uz izuzetak Donjecka i Luganska. Razuman čovek se pita kako je to moguće? Na ukrajinskom teritoriju koji je pod diktaturom banderovaca trenutno živi 8,3 miliona etničkih Rusa i 25.000.000 ruskojezičnih. Veliki milionski gradovi Harkov i Odesa koji su 100% ruskojezični i koji su vekovima zvani ruskim tvrđavama,trenutno su pod apsolutnom vlašću banderovaca. Mnogobrojni Rusi koji tamo žive ne smeju već sedam godina ni da pisnu. A Harkov se nalazi na 25 minuta vožnje od granice s Rusijom!!! Sve to deluje potpuno iracionalno ali je živa istina da je trenutno tako. Ja se već sedam godina pitam da li je bojažljivi i spori Putin kad je reč o "slučaju ukrajina" nešto gadno pogrešio? Taj antiruski ukrajinski projekt koji su sklepali Ameri toliko je nestvaran da ja ne verujem da će ta konstrukcija potrajati još dugo.

   • Goce says:

    Tačni su tvoji podatci ali veliki deo Rusa u podsvesti smatra da je Zapad superiorniji od Ruske i Pravoslavne civilizacije pa se nada da ako bude poslušan imati primanja kao u Nemačkoj ili Engleskoj . Mislim da narodi na Balkanu su svesniji od Rusa u Ukraini da neče ništa dobiti od Zapada jer laž o boljoj budučnosti na Balkanu je duža i pročitani su dok Ukrainci još uvek veruju u lep život ako se pokoru Zapadu . Dokaz je i veliki broj Ruskojezičnih i Rusa koji su ratovali protiv Donbasa. Čak milion i više vojnika Rusa je ratovalo za Nemačku protiv SSSR ( Vlasovci ) To je veliki broj izdajnika za državu koja je vojna velesila ( a zamislimo na trenutak koliko izdajnika bi bilo da nije vojna supersila ? ) Neznatni broj Srba je ratovalo za armiju BIH malo je Hrvata ratovalo u sklopu JNA a nijedan Makedonac nije ratovao za UČK tako da svest Rusa je diskutabilna. Ja i ponekad razumem da kod malih naroda ima izdajnika jer ne mogu da ostvare svoje ciljeve pa se prodaju ali da si največa nuklearna sila i da imaš izdajnike teško mogu da razumem

    • milos says:

     gde si ti to sve pročitao? u budučnosti_ovako lupetanje jos nisam skoro pročitao. general vlasov bio je licni staljinov izbor posto je pre toga od 5 marsala ubio 3 a od 5 gen armija 4.bio je komandant zapadnog fronta.izdao staljina kad nije dobio traženu pomoć, jer mu ovaj naredio da ne odstupa do smrti. obešen je u pragu. po drugoj nesluž.verziji propao na lenjingradu, vrbovan od belogardejaca koji bili regrutovani kod nemaca.u toj armiji bilo je cerkeza i kozaka koje je staljin terao na kolektivizaciju, nakon sto su im ruski carevi dali zemlju zato su i ginuli za njih (deo ratovao protiv jedinica NOV i POJ u Bosni). zašto bi makedonci ratovali u UČK, pa imate veći problem sa njima nego srbi.koji su to rusi ratovali protiv donbasa_i koji srbi za armiju mudzahedina sem onog nesrecnog jove divljaka. osim divljaka možda je bilo jos nekoliko slucajeva koji mobilisani ili iz mesanih brakova ali na nivou statisticke greske.svest rusa je diskutabilna jer su največa nuklearna sila_? mislim da je vas mozak diskutabilan tj razmišljanje i sudovi bez ikakvih dokaza vec imaginarnim konstrukacijama, izmišljotinama i poluistinama.

    • zolja says:

     koji su to drugi ruskojezicni rusi, pa oni svi govore ruski?

 3. Rocky says:

  Dovoljno će biti da Rujke precizno zveknu atomku na Jelouston i zbogom pogana fašingtonska bando pa se prčite u paklu sa svojim ljubljenim luciferom.

 4. Portopranco says:

  Ameri bombama tuku onoga ko ne može da se brani.Rusija od njihovih bombi može da se brani.I ne samo to. Ako Ameri pređu granicu razuma i pokušaju s vojnom agresijom, Rusija može nuklearnim oružjem da ih potpuno uništi. Zato Ameri neće izvršiti oružanu agresiju na Rusiju, ali će još dugo prijetiti hibridnim i propagandnim ratom.

  • Luka says:

   Ameri, istina , vise ne znaju kud udaraju, ali ce, Nadam se, jako paziti da ne nacepe ozbiljno velikog medveda. Ipak treba pratiti tok njihove bolesti i rastutiti ih do temelja pre nego sto oni potpuno polude. Nadam se da ce se oni na vreme trgnuti ili biti neutralisani od njihovog naroda.

 5. Beli Orao says:

  “ naše kolege “ kad to čujem stvarno se pitam jeste li pali sa Mjeseca !!!??? Nemate muda da ih nazivete pravim imenom “ Zločinci prestanite inače će da vam zveče uši “ !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *