Amerika želi da da vlada svetom još 100 godina i zato protiv Rusije vodi Treći svetski rat

Amerika želi da da vlada svetom još 100 godina i zato protiv Rusije vodi Treći svetski rat

9 juna 2014

amerika-vojska-specijalne-jedinice-600x336Piše: Aleksandar Dubrovskij

U Ukrajini se rešava sudbina budućeg ustrojstva čitavog sveta, makar za narednih nekoliko decenija.

Sve je to uslovljeno činjenicom da civilizacija više ne može postojati u dosadašnjem sistemu vrednosti – kako političkom, tako i ekonomskom.

To je povezano i sa američkim spoljnim dugom koji je dostigao 17 biliona dolara. Situacija je došla do kritične granice iza koje se vide obrisi kraha najveće svetske privrede zbog nemogućnosti da servisira svoj spoljni dug sa svim posledicama koje iz toga proističu.

Na dnevnom redu su trenutno dva scenarija razvoja situacije.

Scenario № 1 može da izgleda ovako:

– devalvacija dolara dovodi do rušenja celokupnog posleratnog sistema obračuna zasnovanog na Bretonvudskim sporazumima, uz neizbežnu restrukturizaciju američkog duga;

– restrukturizacija spoljnjeg duga SAD u suštini znači da se oni otpisuju, što dovodi do lanca bankrotstava država-kreditora i bankrotstva finansijskih i ekonomskih institucija: MMF, SB, MBOR, EBOR, STO i tako dalje;

– zatim sledi masovno kidanje beskonačnih proizvodno-ekonomskih lanaca što dovodi do obustave proizvodnje, uključujući i neprekidne cikluse sa narastajućim talasom tehnogenih katastrofa;

– onda dolazi zaustavljanje proizvodnje sa naglim padom životnog standarda i masovnom nezaposlenošću u svim zemljama sveta bez izuzetka;

– nakon rasta nezaposlenosti i pada životnog standarda neizbežno će uslediti političke promene sa izlaskom na scemu novih snaga koje se danas nalaze u pozadini;

– političke promene za sobom povlače preraspodelu sfera uticaja i neizbežnu prekompoziciju vlasništva;

– a sve se dešavati u uslovima beznađa i gladi u svetu, punom oružja, uključujući i ono za masovno uništenje koje u uslovima nestabilnosti može postati banalni predmet trgovine i tako dospeti u ruke marginalnih organizacija koje nemaju nikakva ograničenja i skrupule – ni etičke, ni bilo koje druge.

Opisani scenario teško može imati logički nastavak nakon što oružje ostane bez kontrole i to je javna tajna. Upravo razumevanje velike verovatnoće takvih događaja diktira logiku „silnika ovog sveta”, uključujući i američku elitu.

Pri tom treba imati u vidu da su „silnici ovoga sveta” Rusiji namenili ulogu gubitničke strane.

Rusija bi u slučaju realizacije katastrofalnog scenarija fatalno stradala zajedno sa svima.

Drugo: ako se katastrofa izbegne – onda će to biti na račun Rusije.

Ukrajina je danas najvažniji instrument u toj kombinaciji i glavna moneta za potkusurivanje.

Ovde se neposredno susrećemo sa tajnim oprugama koje diktiraju logiku prekookeanskih igrača koji pokušavaju da po svaku cenu sačuvaju postojeće stanje stvari.

Scenario № 2, povezan je sa pokušajem Amerike da svoje dužničke probleme reši bez katastrofalnih posledica.

– Ukrajina, njena sudbina, njena celovitost, njena vlada, blagostanje njenog naroda, nikoga ne interesuju osim Rusije. Zato je Amerika zainteresovana da zapali građanski rat u Ukrajini sa posledicama koji će je pretvoriti u krajnje nestabilnu i siromašnu tvorevinu sličnu Avganistanu, ali na samim ruskim granicama.

– Da li će biti nastaljeni stalni histerični informativni pritisak na Rusiju ne zavisi od njenog učešća/neučešća u ukrajinskim događajima.

– Glavni cilj je maksimalna izolacija i demonizacija Rusije u čitavom svetu. Međutim, osnovni američki interes nalazi se pre svega u Evropskoj uniji u kojoj je trenutno u toku najaktivnije ispiranje mozgova.

– Kada u Evropi bude formirano poželjno javno mnjenje biće aktivirani glavni aduti: ekonomske veze i obim razmene od oko 0,5 biliona dolara između EU i Rusije biće podvrgnuti reviziji radi preorijentacije na širenje odnosa EU-SAD.

– Na taj način će biti ostvareno maksimalno transatlantsko političko-ekonomsko zbližavanje i pripremljen teren za konačni prekid ekonomskih veza Rusije sa zemljama Istočne Evrope.

– Ukrajina i njena razgranata mreža gasnih i naftnih cevovoda, automobilskih i železničkih puteva u opisanom scenariju predstavljaju ključnu kariku i zato ju je neophodno izbaciti iz igre na maksimalno dug period za šta je najefikasnije sredstvo rušilački građanski rat.

– Na kraju će biti formirana nova transatlantska političko-ekonomska tvorevina koja će omogućiti da Amerika osvoji gigantsko evropsko tržište i izbegne katastrofu na dug rok i da postane ogromna nova dominirajuća sila koja će čitavom čovečanstvu po svojoj volji diktirati pravce razvoja.

– Tada bi Rusija ostala sama sa svojim sirovinama i plemenitim rudama za koje ne bi imala adekvatno tržište, što bi dovelo do unutrašnjeg političkog ključanja uz potonju liberalizaciju i neizbežni raspad.

– Raspad Rusije ponovo bi skrenuo pažnju svetskih igrača na njena bogatstva, tačnije na bogatstva „komada” nekada velike zemlje što bi, razume se, produžilo postojanje Zapada na stotine godina.

Istorija ljudskog roda je istorija ratovanja, a istoriju pišu pobednici.

Sjedinjene Države danas, koje dugo nameću mit o svom odlučujućem doprinosu  pobdi u Drugom svetskom ratu, koriste najefikasniju istorijsku manipulaciju i zauzdanim Evropljanima objašnjavaju otprilike sledeće: „Amerika vas je pre 70 godina spasla od fašizma i podigla vaše ekonomsko blagostanje, od danas ste vi na redu. Zato morate da prekinete traženje koristi u trgovini sa Rusijom i da se u svemu sa nama udružite. U početku će biti teško, ali vremenom ćemo postati neizmerno snažniji i svet ćemo zauvek osloboditi od ruske agresivne ekspanzije”.

Ostaje glavno pitanje: šta treba Rusija da čini u nastaloj situaciji?

Odgovor se, na žalost, više ne nalazi u ravni opširnih rasprava o neophodnosti modernizacije proizvodnje, podizanja unutrašnje tražnje, nastavku tesnih integracija na postsovjetskom prostoru i aktiviranju finansijsko-ekonomskih veza sa kolosima iz Jugoistočne Azije.

Događaji se razvijaju toliko brzo da u njima nema glavnog resursa – vremena. Logika govori da su u nastaloj situaciji jedino pravilni koraci mogu biti samo neočekivana, nepredvidiva i snažna dejstva sa preticanjem po svim pravcima: pre svega u Ukrajini i Evropi, kao i u Jugoistočnoj Aziji i na Bliskom Istoku.

Uz obaveznu tesnu saradnju vojnih, ekonomskih, političkih i diplomatskih institucija što Rusija može da obezbedi jer ima čvrstu vertikalu vlasti.

Treba delovati onako kako se delovalo u Siriji i Krimu.

Bez najmanjeg osvrtanja na famozno javno mnjenje zajedno sa čitavom proameričkom strukturom UN.

Treći svetski rat traje i on je objavljen Rusiji.

Forme ratovanja su promenjene, tako da neće biti velikog rata krupnih razmera – Zapad ne želi da ratuje, ne može i boji se.

Zato je Rusija, kao i uvek, osuđena da bude pobednik, a pobednicima se ne sudi.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Aleksandar says:

    Zadnje tri recenice su sve opisale ,tako da nebih nista dodavao..Rat traje RU nema vremena,a ima poluge moci,,i ako ne resi hirurski intereventno ceka je a i nas sve ovo sve gore napisano..Sigurno,,Ali ovo je blaga verzija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *