АМЕРИКАНАЦ БЕЗ ИЗЈАВЕ: Оставио Шиптарима да пренесу поруку Вашингтона Македонији!

AMERIKANAC BEZ IZJAVE: Ostavio Šiptarima da prenesu poruku Vašingtona Makedoniji!

30 aprila 2017

Makedonija treba da prihvati realnost, a to je izbor predsedavajućeg Sobranja kojeg treba da podrže i oni koji ga osporavaju zato što je njegov izbor obavljen na legalan i legitiman način, izjavio je lider vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI Ali Ahmeti.

Kako navodi „Radio slobodna Evropa“ na makedonskom jeziku, Ahmeti je kazao da ovim prenosi poruku zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Brajana Hojt Jia sa kojim se danas sastao u rezidenciji američkog ambasadora u skopskom naselju Bardovci.

– Izbor novog predsednika Sobranja je izvršen na legalan i legitiman način. Trajko Veljanovski (dosadašnji predsednik Sobranja) više nema ni moralno ni zakonsko pravo da traži novu sednicu, jer Sobranje ima zakonski formiranu većinu, poručio je Ahmeti.

Poslanici DUI su zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

Ahmeti je kazao da njegova stranka rešena da nastavi proces formiranja nove vlade.

„Nakon ovoga što se desilo u parlamentu krajnje vreme je da svi shvate da zemlja ide u negativnom pravcu i da se prihvati nova realnost, odnosno izbor novog predsedavajućeg Sobranja”, rekao je Ahmeti.

On se zahvalio međunarodnoj zajednici na podršci Džaferiju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. ilja says:

    Ode Crna Gora, sad mora i Makedonija pa da se zatvori to natovo juzno krilo. Makedonija morache uzput i da izgubi i identitet i format. Sledecha je Srbija...preko Presheva do Sandzak i Vojvodina. Kontinentalna Evropa mora da bude pod Natove chizme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *