Amerikanac tvrdi da Piroćanci nisu cicije

Amerikanac tvrdi da Piroćanci nisu cicije

1 jula 2013

PirotZvezda “Jutjuba“ Amerikanac Čarls Kater, koji je sam sebe na fejsbuk profilu “prekrstio” u Čarlsa Keterića, boravi ovih dana u Pirotu kako bi razbio uvrežena pogrešna mišljenja o Piroćancima kao cicijama i škrticama, saznaje “Telegraf.rs“.

Kater već tri godine živi u Srbiji u koju se zaljubio tokom prve posete, iako su ga upozoravali da je to “zemlja u kojoj žive ljudi sa bradama i noževima”.

On planira i da se preseli u Srbiju i ovde započne sopstveni biznis. Od svojih prijatelja iz Zrenjanina i Novog Sada, kako sam kaže, pre dolaska u Pirotu čuo je da su Piroćanci cicije, međutim, posle par dana boravka u Pirotu Čarls kaže da to nema veze sa istinom.

“Rekli su mi prijatelji šta ću u Pirotu, ovde su svi cicije. Međutim, ja srdačnije ljude nisam video. Sinoć sam bio u možda šest kafea i nigde mi niko nije dozvolio da platim piće. Svi me čašćavaju, prepoznaju me sa Jutjuba, prilaze da se upoznaju, zaista su divni Piroćanci. A Piroćanke su posebna priča. Take lepotice teško gde mogu da se sretnu. Sve su tanke i visoke“, priča Kater.

On je imao prilike da se upozna i sa običajima u pirotskom kraju.

“Prijatelji Marko Tošić i njegova porodica pozvali su me na slavu u selo Ragodeš. Tu sam prvi put video kuću napravljenu od blata i slame, što me je potpuno fasciniralo i oduševilo“, kaže za “Telegraf“ Čarls Karter.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *