АМЕРИКАНЦЕ ТВРДЕ: Кина нудила новац Талибанима за убијање Американаца

AMERIKANCE TVRDE: Kina nudila novac Talibanima za ubijanje Amerikanaca

31 decembra 2020

AMERIČKI mediji, pozivajući se na visoke zvaničnike Bele kuće, prenose da će Trampova administracija obelodaniti nepotvrđene obaveštajne podatke koji navodno ukazuju da je Kina davala novčane nagrade za napade na američku vojsku u Avganistanu.Uticajni portal Axios objavio je da SAD raspolažu „dokazima“ da je Kina „pokušala da finansira napade na američko vojno osoblje od strane nedržavnih aktera u Avganistanu, nudeći finansijske podsticaje ili nagrade.

Neki drugi mediji u SAD su objavili da je 17. decembra pomoćnik predsednika Sjedinjenih Država za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajen predočio šefu države obaveštajne podatke o tom pitanju koji se sada proveravaju.

U junu je The New York Times tvrdio da je Moskva, takođe „prema američkim obaveštajnim podacima“, „nudila (Talibanima) novac za ubijanje vojnika američke koalicije u Avganistanu“.

KOMENTARI11 komentara

 1. Archelay says:

  A,sta je tu nejasno?Pare svugde imaju isti znacaj.E sad,taj sto je zabrinut za parodavca ima muvu oko vrata.

 2. Kosta says:

  Vi ste samo sebe poubijali kada ste shatili da ste nesposobni za rat....

 3. milorad 4 says:

  pa i američki vojnici dobijaju novac za ubijanje talibana koliko znam američka vojska je profesionalna plaćena formacija i afganistan nije deo teritorije USA.Automatski oni su plaćena kolonijalna osvajačka armija države agresora i time su apsolutno izjednačeni sa ostalim vrstama plaćenika.Ako kinezi nisu dosada plaćali američke uši TO je dobra ideja definitivno jer će pomoći privredi i stanovništvu potpuno urnisanog afganistana,nešto kao rad od kuće ili male porodične firme recimo:)Da se ne zezamo kaada bi afganistanci SVI uzeli oružje u ruke i pucali na bilo koju američku vašku koju sretnu bilo gde u svojoj državi , poobili bi i NATO i USA trupe za manje od mesec dana i tu im ni atomska bomba ne bi spasila dupe.

 4. petrovgrad says:

  Talibani su ispravni po meni. Oni samo brane svoju zemlju od okupatora. Ne verujem da im je novac osnovni motiv, mada dobro dodje kad se nudi

 5. M says:

  Pa,i USA je plaćala ISIL-ovce da ubijaju Ruse i mnoge druge!

 6. Rista says:

  Najveće gluposti u ljudskoj istoriji su izmislili američki političari i novinari a onda mentalno zaprašili apsolutno ceo svet. Američki čuveni strateško psihološki dezorijentacioni udar po celom svetu je uspeo 100% ali sada slede reakcije tog udara i ameri nema šta da se bune. Sve to made in america. Svi novinari i svi političari sveta danas su u stanju da odvale takve idiotluke a narodi sveta su mentalno tako oformljeni, da su u stanju da sve to oma prihvate kao apsolutnu istinu. Da bi tako nešto uspeo, moraš biti školovan kao američki političar ili novinar, a da bi prihvatio, moraš imati i u svojoj državi takve spodobe koje većinu stanovnika ove planete pretvaraju u iste takve spodobe. Nažalost, ceo svet ih ima. Zato sumnjive vakcine za sumnjivo lečenje od sumnjive korone tako olako prolaze kroz ceo svet. S druge strane, ako se uopšte nešto kao ovo dogodilo, onda Amerikanci treba da znaju da su Kinezi i Rusi kopirali sve američke gluposti, da ih danas primenjuju i da narodi sveta više nemaju pojma šta je zdrav razum. Jednostavno, ubuđavili su nam zdrav razum. A pošlo sve od toga što su Amerikanci plaćali svome narodu ako donesu skalp bilo kojeg indijanca. To bio prvi korporativni biznis u Ameriku spram kojeg je plaćanje talibana od bilo koga, samo malecki biznis seoskog karaktera. A Tramp verovatno izvršava na brzaka svoj zadnji zadatak i strovaliće na Kinu sve što stigne pre nego se iseli iz sive kuće. To običaj kod američkih precednika na izdisaju. Tako i Obama na kraju uveo zakon o obaveznim, zakonskim sankcijama Rusiji. Ako niste znali, sankcije Rusiji su danas zvanični Zakon u Americi i niko ih ne može ukinuti jer bi to bilo protiv demokratskog američkog Zakona. Inače, taj Zakon je istina a ne šala i zaista postoji.

 7. Rambo says:

  A to su Amerikanci nudili Talibanima 80 tih da ubijaju Ruse.Ko drugome jamu kopa sam u nju naglavačke skače.Majka karma došla po miraz.

 8. padre says:

  Ljudi su naćisto poludeli, pa gde su to videli, da neko ubija Amerikance i da još dobije koji dolar za to!Jesuli oni razmislili opšte, šta će biti sa nama,kad nam ponestane amerikanaca , pa poubijaćemo se!

 9. petrovgrad says:

  Samo mi jedno nije jasno. Šta treba talibani da donesu kao dokaz da bi podigli lovu na bankomatu. Možda uvo, jedno ili dva. mada bi skalp bio čvrst dokaz, ali ti Ameri su kratko ošišani, pa teže ide talibanima. Gledao sam Amere izlažu vojničke čizme ili šlemove na paradama o poginulim marincima.

  • uddu says:

   Mislim da je ovde u pitanju propaganda.Čuo sam priču o jednom tipu koji se oženio ženom iz sela Sutjeska kod Zrenjanina,amerikanac,dobio je i sina sa njom,ali mislim da se razboleo i umro.pričao je da tamo gde su amerikanci u Avganistanu,tamo je neviđeno cvetao biznis sa njima,znači:svi su se trkali ko će im nešto prodati,ko će im popraviti nešto,pa prostitutke,tip je pričao da su se oni osećali kao bogovi u tuđoj zemlji.Avganistanci su mrzeli talibane jer su im kvarili posao sa amerikancima.Tip je rekao da su u talibane išli oni koji su imali neki oblik društvenog poremećenog ponašanja,manijaci i verski fanatici.

 10. Beli Orao says:

  Što ameri praktikuju decenijama sad Kunezi ne smiju da rade , baš su debili a sad će da bude otvoren lov na zečeve . Okrenuo se ćurak ! Hahaaaaaa talibani sezona je otvorena , Kinezi dajte im pametno oružje !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *