АМЕРИКАНЦИ АЛАРМИРАЛИ ЦЕО ЗАПАД: ЕУ хитно да прими Србију или ће је Русија отети! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

AMERIKANCI ALARMIRALI CEO ZAPAD: EU hitno da primi Srbiju ili će je Rusija oteti! EVO ŠTA SE DEŠAVA

23 decembra 2018

Ako se politika Evropske unije hitno ne promeni, Rusija će preuzeti punu kontrolu nad prostorom Zapadnog Balkana, upozorava uticajna agencija iz SAD.

Ako se politika Brisela hitno ne promeni i ako EU po ubrzanoj proceduri ne primi Srbiju i ostale države Zapadnog Balkana u punopravno članstvo, Rusija i njen predsednik Vladimir Vladimirovič Putin preuzeće punu kontrolu nad tim prostorom!Ovo u svojoj analizi tvrdi uticajna američka agencija ‘Blumberg’. U tekstu pod naslovom ‘Držati Balkan van Putinovog domašaja’, američki analitičari tvrde da Moskva hoće da po svaku cenu onemogući ‘zapadni zagrljaj Balkana’, budući da veruje da će je to definitivno i nepovratno lišiti pozicije svetske sile.

‘Rusi prave haos’

Ova američka agencija tvrdi da Putin svesno destabilizuje region (!?!), zbog čega bi Brisel morao da reaguje.

„Ovo treba da bude vreme optimizma za države bivše SFRJ, ali dobre vesti su nepoželjne za ruskog predsednika, jer one znače jačanje veza čitavog regiona sa Evropom. Crna Gora je postala članica NATO, Makedonija rešava spor sa Grčkom oko imena, u BiH ove godine su mirnije tekli izbori u odnosu na 2014, napreduju pregovori o Kosovu iako nisu redovni… Putin smatra da je ‘zapadni zagrljaj Balkana’ deo napora da se okruži Rusija i liši pozicije svetske sile. Zato čini i tek će činiti sve napore da stane na put tome“, navodi se u tekstu ‘Blumberga’. Analitičari iz SAD ocenjuju da bi Brisel trebalo hitno da primi Balkan u članstvo EU.

„EU treba da ohrabri pregovore Beograda i Prištine tako što će pomoći rešenje oko kontroverznih taksa na izvoz, a možda bi mogla i finansijski da podrži novi fond za pomirenje. Rusija u Srbiji ima i navodno humanitarni centar, za koji SAD tvrde da je pokriće za špijunažu… Evropa je nenamerno ojačala uticaj Rusije držeći balkanske zemlje u neizvesnosti zbog članstva u EU. Kako bi nastavio napredak stabilnosti, Balkanu trebaju uverenja da ih Evropa i SAD neće ostaviti ranjivim na Putinove manipulacije“, zaključuje ‘Blumberg’.

Komentarišući ovu analizu, Milisav Paić, bivši ambasador i predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga, kaže da je ovo dokaz paranoičnog straha Zapada od Rusije.

– Sve to što piše ‘Blumberg’ je na liniji stavova uticajnih krugova u SAD, koji podgrevanjem teze o opasnosti od širenja ruskog uticaja žele da zaokruže evroatlantsku dominaciju našim regionom. U tom smislu, ove poruke su posebno namenjene Srbiji i Republici Srpskoj, imajući u vidu odijum koji NATO i SAD imaju u srpskom narodu – podvlači Paić.

Skrivene namere

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan naglašava da svakog decembra, nakon Putinovog novogodišnjeg obraćanja novinarima, na Zapadu nastane panika.

– Agencija ‘Blumberg’ predlaže hitan prijem Srbije i balkanskih država u EU, ali iz pogrešnih razloga. Razlozi nisu ekonomske prirode, niti postizanje standarda, nego izmišljeni ruski uticaj. Ovaj predlog ne treba da nas raduje, već da nas zabrine. U njemu je skrivena namera da se preseku jake veze Srbije sa najmoćnijim i najpouzdanijim prijateljem i saveznikom – upozorava Karan.

KOMENTARI12 komentara

 1. milorad says:

  koja masa gluposti u ovom text, užas.

 2. A akoM says:

  Jednostavno!Ono što je USA-Zapad u Ukrajini(nož u trbuh Rusiji),to je isto Rusija na Zapadnom Balkanu Europi!

  • Slobodanka says:

   Pogrešna je ta tvoja formula jer Rusija nije prisutna agresivno na Balkanu nego USA i Zapad i Rusija nije zauzela stav da je neprijatelj EUropi. Dakle može da se poredi: ono što je SAD i NATO na Kosovu sa onim što je SAD i Zapad u Ukrajini.

  • Velika Metla says:

   A akoM,je li bre pametnjakoviću,ŠTA ti je to zapadni Balkan? Ajde mi kaži šta spada pod južni Balkan? Mada,znam ja da tebi kao kapitulantu paše da zapad zivka Balkan kao "zapadni",iz prostog razloga što taj nacistički zapad hoće s tim nazivom,"zapadni",da pokaže svetu kako Balakn pripada zapadu! Neće to moći,NIKAKO! Na isti način su zapadnjački agresori i politikanti napravili,proglasili silom i ucenom,od Evrope kontinent,a svako ko travu ne pase zna da Evropa nije kontinent,nego ispupčeni deo Azije!

 3. Deda Micko says:

  Svako danas lupeta o bilo cemu. Civilizacija debila.

 4. Slobodanka says:

  Ovim kaubojima iz Blumberga samo još laso nedostaje pa da krenu u juriš preko balkanskih brda i dolina hvatajući i porobljavajući sve balkanske "indijance".

 5. rajko says:

  Znaju oni svi da Rusi ništa ne otimaju, da su oni davno oteli Srbiju od sebe samih bombardovanjem, klevetama, optužbama, uništavanjem srpske nacije i rasparčavanjem države. Nešto drugo je njima na umu: oni ne znaju kako da se izvuku iz sloma koji im preti u svim oblastima, pa bi da teret svojih problema prebace na nekog drugog, konkretno na Srbiju. Računaju da bi prijemom Srbije u EU dobili odličnu, a besplatnu deponiju za otpad svake vrste, od hemijskog i radioaktivnog do demografskog. Da je njima bilo stalo do toga da nas Rusi ne otmu, oni nas ne bi bombardovali, iscrpljivali, pljačkali, ne bi nas stavljali na najgore muke, nego se trudili da nas namame u EU. Oni su, naprotiv, činili sve da nas gurnu što dalje od EU, pa čak, kako rekoše u Bratislavi 2000, i od svakog civilizacijskog razvoja. Šta mislite zašto? Pa jasno je kao dan: da naš prostor očiste od ljudi i pripreme ga za deponiju.

  • Deda Micko says:

   Ne brinite, Srbija nece biti primljena ni u africku ligu, a kamoli u Evropu. Plan je da se u nju izbaci nekoliko miliona muslimana iz Zapadne Evrope, uz sto vec masu muslimana koja ce tek pristici u te krajeve. Srbija ce biti okupirana bez vojske. To je glavni narativ o kojem Vucko i Putin nikada ne govore. A, naravno, ni zapadne hijene ne zele da saznamo detalje o tome.

  • Posmatrac says:

   Ne u eUUUUUU

 6. goran says:

  srbija u eu nikada

 7. Vrana says:

  Dokle će nama fašisti da kroje kapu. Oni nama mogu samo jasenovac da daju ..

 8. Savle says:

  Ameri kao dokazana govna, sada strecaju i na pomen Rusije. Njihovo je prošlo, a Evropa kao dokazana kurva se ubrzano raspada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *