АМЕРИКАНЦИ БЕСНИ ЗАХТЕВАЈУ: „Запад мора да реагује, Вучић је прешао црвену линију!“

АМЕРИКАНЦИ БЕСНИ ЗАХТЕВАЈУ: „Запад мора да реагује, Вучић је прешао црвену линију!“

29 новембра 2019

ОДНОС Запада према председнику Србије Александру Вучићу мора се променити посебно због сарадње са руским обавештајним службама, преноси данас Глас Америке став Едварда Џозефа, предавача на Универзитету Џонс Хопкинс у Вашингтону.

Џозеф је оценио да управо објављени мајски извештај Пентагона о интензивирању сарадње Србије с Русијом од када је на власти Српска напредна странка, потврђује оно у шта се дуго сумњало.

„Тај извештај је веома значајан зато што званично потврђује оно у шта смо одувек сумњали: да Србија интензивира војну сарадњу са Русијом док истовремено, на унутрашњем плану, назадује у спровођењу реформи и демократизације, и наводно покушава да реши питање Косова. А ми знамо да Русија нема никаквог интереса да се то питање реши“, рекао је Џозеф за Глас Америке.Радио Слободна Европа (РСЕ) из извештаја Министарства одбране САД из маја ове године преноси да је Србија међу земљама Западног Балкана најпопустљивија према руском утицају, док су пре доласка на власт Српске напредне странке на челу с Александром Вучићем 2012. године, везе Србије и Русије у војној области биле на знатно нижем нивоу.

У извештају који је пренео РСЕ пише да је Србија једина земља у региону, која је од 2012. купила руско оружје у вредности већој од милион долара, да је куповала руске половне авионе МИГ-29 и хеликоптере, да су Београд и Москва одржавали заједничке војне вежбе.

Говорећи за Глас Америке, Џозеф је рекао да су кључне тачке о сарадњи из тог извештаја већ познате.

„Али, чињеница да је то озваничено је важна и сугерише да је веза симбиотичка, односно да користи и Србији и Русији. Такође, доводи у питање искреност председника Александра Вучића, када каже да је заинтересован за чланство у ЕУ. Како може да буде уз овакву политику?“, пита Џозеф.

Он је рекао да је извештај Пентагона упозорење дипломатама које разговарају с Вучићем да припазе колико он сарађује са Русијом, јер се сада зна да је влада САД у потпуности свесна колико је дубока и распрострањена та сарадња.

„Сарадња с руским обавештајним службама не иде заједно са ЕУ“, рекао је он.

У извештају Пентагона констатује се и сарадња обавештајних служби Србије и Русије, уз напомену да је Србија једина од земаља свог региона која на тај начин сарађује са Москвом.

Едвард Џозеф каже да је то сигнал који се не сме игнорисати.

„То је можда најзанимљивији појединачни елемент тог извештаја, не може се игнорисати и рећи да Вучић само балансира у односима. Сарадња обавештајних служби иде изнад тога и кад једном уђете у поље шпијунаже и сарадње у тој сфери, то је тотално некомпатибилно са Западом и Европском унијом. Једноставно, не може се толерисати и дипломате то не смеју да игноришу“, рекао је он.

Додао је да је „Србија недавно потписала трговински споразум са Евроазијском унијом коју спонзорише Русија. Иако је оклевала, Србија је то на крају потписала“.

Он је рекао да све то ипак није изненађење јер се сумња да хуманитарни центар у Нишу служи за прикупљање обавештајних података, али да то што сада постоји званична потврда да постоји обавештајна сарадња, треба да буде прекретница у односима међународне заједнице с Београдом.

„Мора се много отвореније разговарати с председником Вучићем и треба престати молити га да нађе решење за Косово и на неки начин га компензовати за то. Нико не треба да размишља о компензацији за лидера који има тако широку сарадњу с непријатељем као што је Москва и који иде против сопствених грађана и укида им слободе које им припадају,“ рекао је Џозеф.Поводом тога што је у Србији недавно објављен снимак на којем се, како је саопштио председник Србије, види како руски обавештајац даје новац српском припаднику безбедносних снага, Џофеф је рекао да је „нејасно шта се десило, али ми се чини вероватним да је снимак дошао као одговор на нешто, није се појавио тек тако“.

„То је одговор на претходни скандал који укључује оца министра полиције, открива веома сумњиву природу договора о трговини оружјем, па чак и да српско оружје завршава у рукама исламских екстремиста“, изјавио је Џозеф.

Он је рекао да „делује логично да је објављивање снимка с руским агентом заправо само покушај да се скрене пажња с претходног скандала, збуни јавност у Србији и да се претходна афера, која је много значајнија, практично избрише. Та афера поставља питање о томе где завршава српско оружје, али и каква је оријентација Србије и њеног председника“.

Та „афера, с руским агентом, веома је бизарна. Ако узмемо у обзир све што знамо сада о сарадњи Русије и Србије, поставља се питање зашто би се Русија мешала у неку интригу која је штетна по владу Србије? То нема никаквог смисла. Једино логично објашњење, јер доказе за то немамо, јесте да је ово намерни потез српске владе, можда уз сарадњу с руском владом, да скрене пажњу с претходног, много озбиљнијег скандала. То делује логичније“, закључио је Џозеф за Глас Америке.

(Бета)

KOMENTARI46 коментара

 1. opet ja says:

  Šta ovi trabunjaju kada Vučko radi sve što mu kažu da bi nekako izveo priznavanje nezavisnosti Kosova. Već su krenuli sa pričom da treba menjati Zakon o referendumu, to je pripalo ministru Branku Ružiću iz SPSa. Potpisali smo I onaj sporazum sa NATO koji im omogućava Slobodan prolaz kroz Srbiju i imunitet od krivičnog gonjenja.

  • Radoslav says:

   Ja bih pre rekao da je cilj ovih optužbi prikrivanje američkog uticaja. Oduvek je poznata maxima:"Napad je najbolja odbrana".

 2. Marko st says:

  Latinsko licimerstvo u punom sjaju.

 3. persida says:

  Ponavljam: kauboji ce u saglasnosti sa Rusima ponovo bombardovati Srbiju. Naravno da ce se Rusi javno ograditi od toga i reci da je to greska.

  • Radoslav says:

   Mislim da je Vaš komentar neopravdano blaćenje Rusije.

  • Ivana says:

   Persido ustašo smanji doživljaje.

   • persida says:

    Svako ko razotkriva koliko ste ovde manipulisani od strane politicke mafije proglasava se ustasom. Neverovatno koliko je mentalitet vecine Srba infantilan i fetisisticki. Ne diraj Srbinu u fetis jer ce te pojesti. Ovo ne govorim u trijumfu vec sa zaljenjem, ali to je istina.

    • Milan says:

     Tvoj prethodni zaključak tj. komentar je skroz bezveze. Ili moguće je nije bezveze pod uslovom da si stvarno ustaša, tojest onda je po ustaški na mestu.

     • persida says:

      Moj zakljucak nije racionalne prirode, vec je najobicnije predvidjanje ili kako se cesto kaze prorocanstvo. O tome je moguce suditi tek sa vremenske distance. Zasto to predvidjam? Zato sto je NATO ponizen i sto trazi makar neko mesto na kojem moze da istrese svoje frustracije. Srbija je, koliko vidim, jedina zemlja koju bi NATO mogao da bombarduje bez veceg rizika. Znam da ovde mnogi veruju da ce Putin licno doci da to spreci, ali ja u to ne verujem. Rusija sve planira u saradnji sa Amerikom. Meni se cini da je Balkan americka zona interesa, a ne ruska. Rusi su tu samo da malo sapletu Zapad, ali ne i da preuzmu Balkan kao svoju zonu. Naravno, moguce je da nisam u pravu, ali proteklih deset godina pokazali su da Rusi nemaju nikakav interes na Balkanu osim diplomatskog. Ovo nije nikakva kritika kapitalisticke Rusije jer ona gleda samo svoj profit i nista vise, u tome se Rusija (zasto da ne) sve vise izjednacuje sa Amerikom. Srpska histerija pocinje onda ako se samo i pomisli da Majka Rusija nece zastititi srpsko siroce. Hoce, ali samo na nivou diplomatije. Secam se pred bombardovanje Srbije svi su tvrdili da je to nemoguce, evo sada vidim istu histeriju, znaci bice moguce. Srbi vrlo lose predvidjaju dogadjaje i naivno procenjuju svetske procese iz svog skucenog emotivnog ugla, sto je ljudski razumljivo ali u krajnjoj liniji infantilno.

      • Milan says:

       Ali Srbija je kandidat za EU i u pristupnim je pregovorima. Kako će NATO bombardovati kandidata za njegovu šargarepu za EU šargarepu? Može NATO da nas bombarduje, ali time bi nadmašio sam sebe u ludorijama jer bombardovao bi zemlju u pristupnim pregovorima. Zatim novo bombardovanje samo bi učvrstilo stav NE u NATO, a njihov cilj je da mi i zavolimo NATO. Oni traže podršku domaćeg stanovništva gde god da su okupatori, nije im dovoljno da samo osvoje neku teritoriju. Mućkaće nešto drugo sa ciljem da što više zagade odnose Srbija-Rusija, na čemu već rade. Pokazna vežba sa S-400 pa još na teritoriji Srbije, to je opomena NATO-u da ne pokušava ponovni napad na Srbiju.Nisu Rusi vozalo svoj S-400 do Srbije zbog malog vuka (vučića), nego zbog NATO-a.

       • persida says:

        Srbija nije nikakav kandidat za clanstvo u EU, osim u frazama A. Vucica koji ni sam u to ne veruje. Sta bi novo bombardovanje pomerilo u ludilu NATO-a? Nista, jer oni i jesu grupa ludaka koja se dokazuje upravo ludim akcijama.

     • Биљана says:

      Нервирају се јер оно што су започели , јако дуго траје. Знају да су прекршили све међународне законе, и сад желе да Србија сама себи потпише смртну пресуду. Када би Србија потписала независност * Косове, онда би они аутоматски били поштеђени било каквих правних санкција, за дивљачко бомбардовање, и употребу забрањених средстава. Исто тако, потписивањем тога, Србија би била тужена за огромне ратне одштете, од стране шиптара. А дане причам да би нам територије расчупале све околне земље,тако да би престали да постојимо. Америка је нервозна,јер јој не иде баш по плану, жељеном брзином. У међувремену је економски упала у рецесију( о којој се не прича), а војно касни за Русијом много. У војној електроници , касни 12 година за Русима. То је тешко стићи. Од бомбардовања нема више ништа. Што су бомбардовали-бомбардовали су. Треба под хитно да се прогласи окупација дела србске територије. Тиме се активира закон,који је везан за окупацију, и сва дешавања иду на терет окупатора . И онда да се прекине тај бесмислени пит у ЕУ( ексклузивни клуб за католичке земље). Ми ту немамо шта да тражимо

    • Miraš says:

     Eto naprimer sve to gotovo isto kao ti napisao bi i komentator "Željko". Pa sad ti se saberi ko si zapravo.

     • Miraš says:

      Ovo se odnosilo na Persidin komentar. Da ne bude zabune.

 4. Kulak says:

  Sve je njemu sumnjivo.I on je meni sumnjiv.

 5. Don Kihot says:

  Dobro jutro Kalimero! Mnogo dugo ste nas sa Britancima uništavali, sada su druga vremena i Srbija se uzigla i možete samo da nas mrzite...

  • Biljana says:

   Ти си очигледно ретардирани Вучићев сендвичар. Судећи по начину приче. Зашто мислиш да је неко “ жути” ако критикује Вучића?! Па Вучић непревазиђени издајник свега србског. Па “ жути “ су били говна, али нико као ово шиптарско копиле. На сву срећу , у Србији постоје људи, који мозак употребљавају , па не би никад изабрали ни једне , ни друге, јер су олош и једни и други. Неко већи, неко мањи, али олош. Кажеш подигао Србију. Ја не знам на којим со ти дрогама . Идот распрода све. Да дијаспора не шаље новац кући, поцркали би гладни, јер немате где да радите, јер су идиоти од 2000.распродали све. Зато, подгузна муво, бежи одавде. Ботовао си ,добићеш кинту од странке. Супер! Продао си будућност своје деце за сендвич.

 6. krojač says:

  Mislim da je špijunska afera služila i za prikrivanje nečeg još većeg i još goreg: tzv. malog šengena. Kreten je potpisao nešto što nije smeo ni u ludilu, a sad pokušava da to zatrpa masom krupnih i sitnih afera. To će trajati do izbora, a posle ćemo videti.

 7. Becki konjusar says:

  Da Vučić ne služi američkim interesima uveli bi nam sankcije! Tako da nam se crno piše.

 8. padre says:

  On je tu malo pomešao stvari, ipak bi Srbije više želela u EU, nego EU želi da je primi!

 9. bane says:

  vreme je za akciju 29:1, opet... pljačkać e nas dok mogu...

 10. Za Srbiju says:

  "...koji ima tako široku saradnju s neprijateljem kao što je Moskva ..." Njihovi neprijatelji, a naši prijatelji. Kauboji, crknite od muke!

 11. Djoka Brica says:

  Acika sve to radi ono sto mu zapadni mentori diktiraju. Ne cudi me nista! AV je samo majorneta.

 12. Gagi says:

  Svaka kritika je neosnovana. Bacali ste nam uranijum i mi smo sada ozraceni. Nas mozak je sada na nivou amebe. Ne ocekujte nista konstruktivno jer mi ovako bolesni nismo vise svesni.

 13. Gagi says:

  Kako bi neka nasa stara baka iz zabitog sela negde oko Babusnice komentarisala ovog "coveka" na slici?

 14. Velika Metla says:

  Само ви крените. Неће вам бити први пут. Али се надам уз помоћ драгог Бога да ће бити последњи.

 15. Milos says:

  A bio vam je dobar kad je po vasem nalogu svercovao oruzje iz Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate pa u Ukrajinu.Srpskim oruzjem se ubijaju Rusi u Ukrajini, ali ne samo Rusi nego i narodi na Bliskom istoku.Vlast u Srbiji je antisrpska i radi protiv interesa Srbije.Ona mora da bude smenjena po svaku cenu.Ako je potrebno da u tom cilju padne milion ili dva miliona Srba neka padnu.Neprijtelji se moraju pobediti.Citavom jednom narodu piju krv po nalogu zapadnih mentora.

  • Slobodanka says:

   To su 99% smišljeno i namerno radili preko najpametnijeg zombija i ostalih zombija iz Srbije sa ciljem da pokvare odnose izmedju Rusije i Srbije. Rusija zgrožena ovakvim postupcima iz Srbije očekuju da će trajno dići ruke od Srbije, a zatim se zna da postajemo trajno roblje za odstrel u nemilosti SAD i moćnog Zapada. ... Vest od 25.11.2019. godine: "Američki milijarder dobio državljanstvo Srbije" Američki biznismen i milijarder Ronald Vejn Barkl (67) odlukom Vlade Srbije primljen je u naše državljanstvo, navodi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku. Barkl je rođen 12. novembra 1952. godine u mestu Pomona, u okrugu Los Anđeles američke države Kalifornija i državljanin je SAD, navodi se u rešenju od 21. novembra. Krajem decembra prošle godine Srbija je otvorila konzulat u Montani, koji pored teritorije te američke savezne države obuhvata i teritoriju države Vašington, a Barkl je tada imenovan za počasnog konzula. Barkl je osnovao kompaniju „Jukaipa“ 1986. godine i poznat je kao jedan od najistaknutijih investitora u sektorima maloprodaje, distribucije, tehnologije, kao i u industriji zabave, sporta i ugostiteljstva. Novi državljanin Srbije je bio predsednik odbora i vlasnik kontrolnog dela akcija brojnih kompanija: „Soho haus“, „Golden stejt fuds“, „Dominiks“, „Fred Majer“, „Ralfs end Fud for les“, preneo je Tanjug. Prema pisanju „Blumberga“, Barkl je 2013. godine bio 201. na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanaca. ŠTA ĆE TAJ DA RADI U SRBIJI? Domaći zombiji prodaće miu sve što iole donosi profit u Srbiji. Šta će ostati nama narodu? Bože dragi, suverenost potiče od naroda. Kome smo je predali da bi postali samo roblje?

  • Slobodanka says:

   Lepo sa Rusijom, ali još više i još brže rasprodaje zemlju ko zna kome sa Zapada. Šta da kažem: Rodila majka junaka? Ili tešku gnjidu? Nije Srbija njegova dedovina, ni njegovo privatno nasledstvo, pa da je komotno rasprodaje strancima.

  • ralence says:

   Американцима смета Србска војна индустрија јер је конкурента на тржишту оружја.Чак и они купују Србско оружје и преко приватних фирми пребацују на Блиски Исток и Украјину. Све друго је бацање прашине у очи и политичко деловање против Вучића и његове про Руске политике преко разних продатих душа у Србији.

 16. Slobodanka says:

  Naš primer je zapravo dobar jer kao država nastojimo da imamo dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom (gledajući Istok_Zapad u odnosu na našu zemlju). Zašto to smeta ovom Amerikancu, a i mnogim drugim amerikenjcima? Glavni problem je gde i otkad je to zacrtano da odnosi Rusije i Evrope, sada Evropske Unije, ama baš moraju biti loši? HLADNI RAT je trajao u vremenu posle Drugog svetskog rata od 5. marta 1946 — 26. decembra 1991. godine Mesto Hladnog rata: Sovjetski Savez, Centralna i Istočna Evropa, Bliski Istok, Afrika, Kuba, Indokina i Korejsko poluostrvo. Uzrok: Drugi svetski rat. Rezultat: Pobeda NATOa, Raspad Sovjetskog Saveza, Plišana revolucija, Rumunska revolucija 1989., Razbi. raspad SFRJ organizovan i sproveden u interesu Zapada (!), Raspad Čehoslovačke. Teritorijalne promene: Raspad Sovjetskog Saveza na više nezavisnih država. Raspad Varšavskog pakta. Pristupanje bivših sovjetskih republika i zemalja bivšeg istočnog bloka u EU i NATO. Formiranje ZND-a. Ratni razbi-raspad bivše SFRJ i zatim ekonomsko pljačkanje novonastalih državica na njenom bivšem prostoru. ... ČEGA SE BOJI OVAJ KOMPLETAN (fizički, mentalni i duhovni) AKREP? STRAŠILO SE BOJI da će njegova Amerika izgubiti uticaj na do zla boga opljačkano i osiromašeno stanovništvo u neokoloniji Srbiji? Otkad nam je stigao američki i zapadni uticaj živimo veoma loše, odavno nismo živeli ovako loše. Bolesni akrepu, marš dalje!

  • persida says:

   Mars dalje se u Cikagu kaze go away. Slobodanka se zali da zivi lose, a sedi u Cikagu. Pa, izvolite vratiti se u Srbiju, tu se zivi fenomenalno.

   • Slobodanka says:

    Loša si proročica. Da si iole proročica videla bi da ja živim u Srbiji, i da nikad nisam živela u inostranstvu. Ponekad jesam putovala u inostranstvo, ali baš retko prelazim naše granice. Čak i u Grčku kad sam prvi put otišla dopadalo mi se što sam na moru, ali nije mi se dopadalo što sam u tudjini. Ima sličnosti sa našom zemljom, ali za mene je to ipak bila tudjina. U povratku najlepši deo bio je da u onom motelu u Predejanu usred noći jedem našu lepinju sa kajmakom. Nsam bila ni gladna, nego ona je naša domaća. Ja čak ni ne poznajem Leskovac i Predejane, jož važnije je da mom želucu smeta ako jedem tu vrstu lepinje. Ali tada nije me zaboleo želudac. Ta lepinja i tada na prvom mestu bila je veoma drag i važan materijalni dokaz da sam kod kuće tj. u svojoj zemlji. Tom prilikom nije me zaboleo ni želudac. ... Jedino kasnije na Krfu nisam imala osećaj da sam u tudjini. Ali tamo sam se već prvih dana pozdravila sa našima u kosturnici na Vidu. Ostrvu jeste grčko i pripada Grčkoj, ali imam osećaj da naše seni tamo lebde, da su sa nama dok mi tamo boravimo, i da se raduju kad mi tamo dolazimo. Zbog toga je ostrvo Krf i naše, ne samo grčko.

    • persida says:

     Nikada nisam prorokovala nista u vezi sa tobom. Ovde su neki tvrdili da te poznaju i da zivis u Cikagu, a ti nisi nikada to negirala. Izvinjavam se ako je moje pozivanje na to delovalo omalovazavajuce. No, to nije ni vazno. Cenim tvoja osecanja prema Srbiji, ali ne volim tvoju iskljucivost, osecanja su vazna ali njima ne mozemo razumeti drugog i drugu logiku. Mene zanima da nam pojasnis tvoju tvrdnju da ce ruski kapitalizam imati ljudski lik, za razliku od americkog kapitalizma. Pitanje postavljam na nivou vrednosti i morala, a ne dnevnih politickih desavanja kojima se upravo prikriva sustina. Zasto kada govorimo o Rusiji mislimo samo na Putina i rakete, a nikada na hiljade vrsnih naucnika i umetnika koje je Rusija dala svetu, a koji za nas ne postoje? Zar je to rusofilstvo u tome da volimo samo ruske politicare i nista drugo? Od tebe kao rusofila ocekujem da ponekad preporucis poneku knjigu, link, da otkrijemo nesto sto o Rusiji ne znamo. Nesto pozitivno, drugacije.

     • Slobodanka says:

      Objasnio je to ranije naš Slobodan Reljić. Otprilike ovako: Na Zapadu kapitalisti imaju državu tj. oni su gospodari države i uopšte ne brinu za državu. A na Istoku postoje države (Rusija, Kina) koje imaju kapitaliste. Hteo je da kaže da na Istoku država je iznad kapitalista, kontroliše ih i usmerava ih zakonima. Ta mala razlika je bitna u smislu da kapitalisti sa Istoka moraju da rade u korist svojih država, a ona daje i razliku u vrednosti na kojoj insistiraš. ... Prvi uslov za očuvanje suverenosti države je da imaš svoju dobro naoružanu vojsku. Dakle Srbi ispravno primećuju šta nama danas ozbiljno nedostaje. ... Ne mogu da ti dam ruske sajtove koje pratim jer obrisaće ih automatski. ... Upamti da neispravna je ta podela na Srbe rusofile i na Srbe koji nisu rusofili. U osnovi srpskog karaktera je i kosovski zavet i rusofilstvo. Srbi koji nisu rusofili da li su oni već postali poluunijati, a da toga nisu svesni? Novi etnoinžinjering sa Zapada nad Srbima je nastojanje da nam iz uma i duše amputiraju rusofilstvo, a sećamo se kako je malivuk pokušavao da nam izbriše i kosovski zavet. Ako bi nam te dve bitne karakteristike amputirali, time bi nas uspešno pretvorili recimo u mlade Hrvate ili u kategoriju veoma sličnu njima, što bi Zapadu naravno puno više odgovaralo. Ako neki Srbin nije rusoljubac, onda pitanje je ko je to. Da li je to nekakav odrodjeni poluizrod. Pronadji naš tekst: "U SUSRET NOVOJ 1948.: O ruskom uticaju i zloupotrebama rusofilstva Zoran Čvorović 21.06.2017. O ruskom uticaju i zloupotrebama rusofilstva – nekada i sada

    • Косовац says:

     @ Slobodanka, ….. Лепе речи, филозофија која ми повећава расположење.

 17. Cp6a says:

  Не мож' ми њих да исфолирамо, то су стари поробљивачи и истребљивачи, који захтевају потпуну предају и послушност. Зато је решење један хиперсонични шиљак иза Приједора, један можда код Сомбора и Евроазијска унија. Просто ко пасуљ.

 18. Slobodanka says:

  Rusija više nije socijalistička zemlja kao u vreme SSSR-a, nego postala je i ona kapitalistička zemlja ugledajući se na Zapad. Rusija više ne predstavlja ideološku i revolucioarnu pretnju za Zapad kao u vreme Hladnog rata. Čemu onda potreba za obnavljanjem Hladnog rata ili Hladno-vrućeg rata. Vladarima Amerike trebaju stalni ratovi na planeti da bi mogli da se bogate, a i nova osvajanja da bi zagospodarili celim svetom. Amerika se bogati na proizvodjenju nove teške sirotinje po svetu. More, marš dalje skotovi belosvetski.

  • persida says:

   Rusija, zapravo njen tajkunski vrh se takodje bogati na racun ruske sirotinje. Da li je to u moralnom pogledu nesto bolje? Ako Rusija ide putem kapitalizma i svog profita kao jedinog merila, ona ce uskoro postati ono sto je Amerika bila do juce. Super, vicu Srbi, zasto bi samo Ameri jahali planetu, doslo je vreme za promenu. Ali, da li se moze govoriti o promeni? Rusija i Kina ce postati kopija Amerike, na nivou vrednosti (koje su sada planetarno kapitalisticke) i na nivou morala one nece nuditi nista novo, nista osim stare ideje da jaci moze da jase slabijeg, da bogatiji ima pravo na siromahom. Ma koliko mrzela komunizam, snaga Rusije je bila u njenoj ideologiji, danas je Rusija samo takmac u belosvetskoj otimacini. Odsustvo konkuretne ideologije pokazace se kao najveca podrska novom totalitarizmu.

 19. petrovgrad says:

  S-400, kao što mu naziv kaže ima domet 400 km. Dakle ima za cilj da dočeka NATO bombardere iz baze Avijano, koji budu leteli prema Miskvi. To mu dodje negde tačno iznad Zagreba ili bliže okoline. Dok Mi budemo rokali prve nalete, zato vreme Rusi mogu da izvedu punu mobilizaciju. Nisam stručnjak za vojsku, ali nekako to mi se uklapa. Što bi kazali prostim rečnikom Moskva se brani u Beogradu, neprijateljski avioni se obaraju iznad Hrvatske. Tko je bilo 1941, tako će biti ponovo. Nije NATO nagurao tenkove blizu granice sa Rusijom, bez ikakve namere. Valjda toliko kapiraju Rusi, a i Ameri čim ih tamo šalju. Ima nešto.

 20. Beli Orao says:

  Амеру боље ти је повуци своје особље-шпијуне из Србије умјесто што лајеш са друге сране баре!!!

 21. persida says:

  Molim Slobodanku da nam kaze gde ruski tajkuni i politicari cuvaju svoj novac. U zapadnim ili u ruskim bankama?

 22. Косовац says:

  Интересује ме, да ли је овај Едвард Јозеф Јеврејин?

  • Rafmanjinov says:

   Da jeste,kao i vecina vaznih licnosti u usa!

 23. krojač says:

  Zašto su se toliko ustalasali duhovi? Ovaj "mladić" ne iznosi zvanični stav američke administracije, nego svoj lični. Zapravo, on samo pušta probne balone, da ne kažem golubove. Američka administracija je mnogo ozbiljnija nego što mi odavde možemo da uočimo. Nastup ove vrste bi za nju bio suviše klizav i opasan teren, on bi mogao da isprovocira negativne reakcije na koje ameri ne bi imali adekvatan odgovor. Zato oni puštaju ovog joung boya da pušta šta treba, da malo ubrizga kontrastvnog rastvora Srbima, Rusima i ostalima i sad čekaju da vide ko će i kako da kmekne, a ko da jaukne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u