АМЕРИКАНЦИ БЕЗ СТРАХА упозорили Русе!

AMERIKANCI BEZ STRAHA upozorili Ruse!

10 decembra 2017

SAMO što je Ministarstvo odbrane RF poručilo Pentagonu da se njegove snage u Siriji nalaze nezakonito, iz američkog vojnog vrha stigla je (polu)pretnja da bi SAD mogle i obarati ruske avione u vazdušnom prostoru te zemlje.

Portparol Centralne komande američke ratne avijacije – potpukovnik Damien Pikart – tim povodom je izjavio:

„Ruski piloti izvode nebezbedne manevre. Zato se pribojavamo da možemo doći u situaciju da oborimo neki ruski avion. To će se dogoditi ako dejstva njihove avijacije u Siriji postanu pretnja našim vazduhoplovnim ili kopnenim snagama“.

Da bi svoje unapred „oprao“, Pikart je u nastavku naveo:

„Lideri naše koalicije su više puta podvlačili da smo mi u Siriji radi borbe protiv Islamske države, a ne da bi se borili protiv Rusa ili nekog trećeg“.

Pikart je optužio Rusiju i „sirijski režim“ zbog postojanja opasnosti koju je opisao:

„Ruski i sirijski avion narušavaju dogovor koji imamo sa ruskom stranom. Krajem novembra se istočno od Eufrata – gde su ruski ili sirijski avioni zalazili u naš vazdušni prostor – svakodnevno događalo od 6 do osam vazdušnih incidenata“.

Iako se njihove jedinice i avijacija nalaze potpuno nezakonito u Siriji, Amerikanci su računali da je vazdušni prostor Sirije istočno od Eufrata njihova „vazdušna zona“. Međutim, nakon što je sirijska regularna armija izbila na Eufrat i forsirala tu veliku reku – ruski avioni su počeli da izvode borbene akcije i istočno od nje.

To je, opet, povećalo rizik zbližavanja ruskih i američkih vojnih aviona. Naročito u blizini sirijskog grada Mejadina.

Da bi taktički ublažio sopstvene reči, Pikart je naglasio da će američki oficiri na Bliskom Istoku nastaviti da preko „vruće linije“ kontaktiraju sa „ruskim kolegama“. Radi izbegavanja konflikata i nesporazuma.

To mu nije smetalo da izjavi: „Našim pilotima nije lako da shvate da li su dejstva njihovih ruskih kolega namerna ili plod običnih grešaka“.

Oni su, kao što se vidi, uvereni i da im pripada deo tuđeg neba i da su sami nepogrešivi…

KOMENTARI14 komentara

 1. slobo says:

  Ja dodjem u tvoju kucu I kazem ovo je moja soba I moja kuhinja I ti vise nemozes da ih koristis jer je to sada moje .Pa dokle ovo ide koji je ovo medjunarodni poredak I demokratija

 2. goran says:

  Rusi hrabro gadjaju teroriste u pustinji, ali kad se sretnu sa njihovim gazdama, Amerikancima, oni ustuknu. Joj, tugo pregolema. A mi se jos samo u njih uzdamo. Bolji su Rusi od Amera, ali dok mi sebi ne budemo cilj i jedino merilo, sve je uzalud.

  • slovenac says:

   Putin kandidira i če pobjedit na izborima. onda ima nadaljnih 6 godina da izjebava amerikance. Putin je lukav. RUSIJA je sve jača a USA gubi na svojoj snazi. niko ne voli da bi došlo do rata u Europi.

   • Sasulja says:

    Janez,kaj se delas norca.

   • Pero Joksimovic says:

    Bravo Slovenec! Prepusti času čas...

  • slovenac says:

   Putin kandidira i če pobjedit na izborima. onda ima nadaljnih 6 godina da izjebava amerikance. Putin je lukav. RUSIJA je sve jača a USA gubi na svojoj snazi. niko ne voli da bi došlo do rata u Europi.

 3. Batina says:

  Malo je takvih idiota ko sto su ove nakaze iz cemerike.

  • padre says:

   Možda i nisu toliki idioti, kao što se prave, ali je sigurno, da misle, da smo mi idioti, koji će prihvatiti sve što se oni sete!

 4. raikkonen says:

  nek probaju sa obaranjem ruskih aviona..mozda im se ''posreci''..hahaha.budem posmotrit.

 5. goran says:

  Čemerika vene, i Soroš sa njom.

 6. ramen says:

  pa vec su oborili, i nikom nista

  • Velika Metla says:

   Ramen,priupitaj Turke kako je bilo "nikom ništa"! A kad priupitaš Turke priupitaj i amerikenjce,i njihovu "armadu"koju nazivaju "islamska država", kako su prošli u Siriji?

 7. slobo says:

  kako znas da je nikom nista .To ti u neznanju

 8. padre says:

  Oni su junaci, kao onajiz onog "on je jedini smeo da prdne usred kafane".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *