АМЕРИКАНЦИ БЕЗОБРАЗНО УПОЗОРАВАЈУ: Ако будете поделили Косово, десиће се…

AMERIKANCI BEZOBRAZNO UPOZORAVAJU: Ako budete podelili Kosovo, desiće se…

12 avgusta 2018

Dejvid Filips, američki stručnjak za spoljnu politiku, tvrdi da je ideja podele ili razmene teritorija između tzv. Kosova i Srbije veoma loš izbor, prenosi prištinski “Zeri“.Filips ističe da samoproglašeno Kosovo nema puno dobrih alternativa, ali da podelu ili promenu granica treba zaboraviti zato što može da izazove nestabilnost i prouzrokuje nasilje u Srbiji i na Kosovu i Metohiji. On upozorava da ne treba zaboraviti 1990.godinu, jer je to bio krvavo vreme na Zapadnom Balkanu. Prema njegovom mišljenju, ne treba zaboraviti da je Srbija izgubila Kosovo i Metohiju, kao i da “Kosovo“ nikada više neće biti u sastavu Srbije, ali da Srbija treba da sačuva manastire i kulturne ikone na KiM, što neće biti moguće u slučaju podele ili promene granica, ali hoće ako se postigne sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.

Filips napominje da je Srbija bila agresor, kao i da je odgovarala za ratne zločine i da treba da se suoči sa tim da je izgubila Kosmet i postigne najpovoljniji unutrašnji sporazum u određenom periodu.

Takođe, prema njegovim rečima, Srbija će ostati izlovana u Evropi i van Evropske unije zbog poglavlja 35( evropske susedske politike i pregovora o proširenju) i neće biti u stanju da postigne ciljeve normalizacije, mira i blagostanja. Na pitanje da li je povoljan dogovor ako “Kosovo“ dobije garancije od Srbije da će biti priznato i da će postati članica UN, ocenio je da tzv. Kosovo može postati članica UN jedino ako Kina i Rusija ne stave veto, kao i  da međunarodne garancije mogu da zvuče lepo kada se priča pred kamerama, ali je istina da se dokazi nalaze u konkretnim rezultatima.

M. Ćurčić, Vidovdan

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad says:

  heh biće rata i kosovo je CELO naše. Mogu oni da luduju na zapadu kooiko hoće , ali ništa od toga. Smešno je što ovde niko ne želi da ide u rat ali ---- dajte im kalašnjikove i biće VESEEEELOOO:)

 2. rajko says:

  američki strućnjak za spoljnu politiku nema pojma o spoljnoj politici. da išta zna ne bi mu se moglo desiti da izjavi kako je Srbija bila agresor. Agresor na koga, na šta? na sebe samu, na svoju teritoriju KiM? ili ono nije bilo Srbija? ali jeste, bilo je Srbija, jer ga je, kaže, ona izgubila. ili ga je izgubila iako ga nije imala? možeš li izgubiti ono što nemaš? ili možeš li izvršiti agresiju na sebe samog? i što je ovde najvažnije, možeš li biti stručnjak iako si neznalica i budala?

  • Karital says:

   Kosovo je albansko i uskoro će biti sastavni dio Albanije.Rambo vam neće dati ni sjever Kosova.Uzalud ste upucali Olivera Ivanovića.

   • Veliki Srbin says:

    Začepi ustašo! Uskoro MI i braća Rusi oslobađamo i RSK! A vi kaput pa na put! Ako ne znate kuda, najbolje vam je u jadran...

  • dp radomirov says:

   U pravu si. I Bećković iznosi takve logične i nepobitne činjenice. Izgubio sam 1.000.000 evra, koje nikada nisam niti imao niti vide, šije ti ga Đuro. Ako su njihovi eksperti i analitičari na nivou primata, kakavi je tek običan, prosečpan građanin ? Izgleda kao kod nas sns-OVCE.

 3. rajkoo says:

  Kad bih ovom Dejvidu, americkom strucnjaku za spoljnu politiku dao da cuva ovce ipak bih morao da mu dodelim i jednog magarca kako se ovce ne bi izgubile. Posle NATO agresije Ameriku je srpski narod definisao kao najveceg neprijatelja a one koji se sa njima ljube i grle kao izdajnike Srbije.

 4. Veliki Srbin says:

  Čujte ovog pavijana, kaže da je "Srbija bila agresor"!?? Pa alo pavijane degenerični američki i nedotupavni, može li bilo koja zemlja na svetu da bude "agresor" na SOPSTVENOJ TERITORIJI!!!??? Agresor prema kome? Prema sama sebi!?? Alo majmunčino američka, KOSOVO JE DEO SRBIJE ODUVEK I ZAUVEK!!! Jel to jasno!? Ako kojim slučajem nije jasno, razjasnićemo vam MI i braća RUSI! Kad tad!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *