Американци ће јести чизбургере док се Европа буде давила у крви

Amerikanci će jesti čizburgere dok se Evropa bude davila u krvi

25 juna 2015

U.S. Army soldiers from the 2nd Platoon, B battery 2-8 field artillery, fire a howitzer artillery piece at Seprwan Ghar forward fire base in Panjwai districtSAD će rasporediti tenkove, artiljeriju i drugu vojnu opremu u istočnoj i centralnoj Evropi, najavio je danas američki sekretar za odbranu Eš Karter, nastojeći da „smiri“ NATO saveznike uznemirene dešavanjima u Ukrajini.

Karter je prilikom posete Talinu rekao da su baltičke države – Estonija, Litvanija i Letonija – kao i Bugarska, Rumunija i Poljska, pristale da na njihovoj teritoriji budu raspoređeni delovi ove opreme.

Deo opreme biće raspoređen u Nemačkoj, a planom je predviđeno raspoređivanje 250 tenkova, kao i opreme za vojnike, koja se većim delom već nalazi u Evropi.

Nakon prisajedinjenja Krima Rusiji prošle godine, NATO lideri su postigli dogovor da pojačaju vežbe i rotacije snaga preko NATO saveznika u istočnoj Evropi, kao i da rasporede vojnu opremu na tom području u slučaju vanrednih okolnosti.

SAD nisu zvanično obelodanile gde će u Evropi oprema biti raspoređena, ali su novinski izveštaji o vojnim planovima izazvali ljutito reagovanje Moskve pred Karterovu posetu Evropi ove sedmice.

Zvaničnik ruskog ministarstva odbrane je rekao da bi raspoređivanje tenkova i teškog naoružanja u NATO članicama duž ruske granice bio najagresivniji čin SAD od hladnog rata.

(vostok.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. pero says:

    Rusi i ostali slobodni svijete razjebite jednom zauvijek 13 avatara antihrista" koji ce doci u ime svoje",a ne u ime Boga kako je Isus govorio i donesite nam Boziji pravedni svijet,pravdu i slobodu od psihopata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *