АМЕРИКАНЦИ дали ново име СРБИЈИ!

AMERIKANCI dali novo ime SRBIJI!

8 januara 2019

Sajt „Foks njuz“ u tekstu u kome piše da se američki predsednik zalaže za postizanje sporazuma između Beograda i Prištine, Srbiju je nazvao — Serkosovobijom.

U tekstu novinarke Holi Makej navodi se da administracija predsednika Donalda Trampa želi da zabeleži još jedan spoljnopolitički poen time što će ohrabriti lidere „Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum na ceremoniji u Beloj kući“.„Dugogodišnji problemi između Kosova i Serkosovobije nedavno su postali intenzivniji, toliko da bi mogli da izazovu oružani sukob“, navela je Mekejova.

Ona u tekstu piše, pozivajući se na neimenovani izvor, da je kosovski predsednik Hašim Tači nedavno putovao u Nemačku, gde se sastao sa američkim ambasadorom u toj zemlji Ričardom Grenelom kako bi razmotrili mogućnost da Priština smanji tarife na robu koja stiže iz centralne Srbije, što bi dovelo i do smanjenja tenzija.

Izvor „Foks njuza“ ocenjuje da je Tramp otvorio put obema stranama ka dobijanju veće podrške Vašingtona i da želi da postignu sporazum. „Ako se obe strane slože, on će podržati sporazum. Za razliku od EU, sve je na stolu“, napisala je Makejova, prenosi B92.

Kako se navodi, Tačijev sastanak s Grenelom, koji je stručnjak za spoljnu politiku i upoznat s položajem kosovskih Srba, pomogao je, navodi ona, „podizanju značaja ovog pitanja“.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. rajko says:

    Radi podsvest, radi! Sad se Frojd tamo na onom svetu smejulji u stilu "Šta sam rekao". "Ser-kosovo-bija"? Pazi kad je njihova podsvest kosovo smeštila u sred Srbije! Svest bi da čereči, a podsvest ne da, pa to ti je. To se zove konflikt!!! Hahahaha.

    • doktrina soka says:

      DOBAR.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *