Американци гомилају оружје у Сирији, НЕШТО ОПАСНО СПРЕМАЈУ?!

Amerikanci gomilaju oružje u Siriji, NEŠTO OPASNO SPREMAJU?!

15 avgusta 2018

Američka koalicija jutros je prevezla preko 250 kamiona naoružanja do doline reke Eufrat, izvještava Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).Prema izveštaju SOHR-a, 250 vozila nije prevozilo samo naoružanje, već i vojni hardver za sirijske demokratske snage (SDF) u provinciju Deir ez Zor.

Prema navodima SOHR-a ovaj veliki transport oružja došao je nakon što je američka koalicija počela širiti svoje vojne baze i aerodrome širom Sirije.

Iako je predsednik SAD Donald Trump izjavio ranije ove godine da želi da brzo povuče svoje snage iz Sirije; odvijanja na terenu pokazuju suprotono.

Širenje baza i aerodroma u severnoj i istočnoj Siriji ukazuje na to da Sjedinjene Države planiraju da budu u zemlji već duže vreme.

KOMENTARI9 komentara

 1. Miraš says:

  Zasad ovo prenosi samo SOHR, a on nije pouzdan izvor informacija. Objavljena je još jedna vest koja se može povezati sa ovom. U ponedeljak su u UN eksperti u izveštaju objavili da desetine hiljada Daeš (ISIS) terorista još uvek postoji u Siriji i Iraku i Libiji, uključujući i strane plaćenike. Broj članova ISIS terorista u Siriji i Iraku je izmedju 20 i 30 hiljada koji su rasporedjeni u obadve zemlje otprilike podjednako. Dakle, bez obzira što je ISIS izgubio značajno teritorije u Siriji smatraju da ih još uvek ima u Siriji oko 10-15 hiljada. ... Ko su eksperti nisu napisali (koliko su i oni pouzdani?). Ali serviranje ovakvog izveštaja u UN može da bude nekakvo opravdanje za povećanje vojnog prisustva SAD u istočnoj Siriji bez obzira što SAD nema mandat UN za vojno prisustvo u Siriji. Guraju se na sve načine.

 2. Miroslav says:

  Kad niko neće da ih istera iz Sirije oni se šire. Rat u Siriji je tako neozbiljan. Bilo je samo 60 000 onih kretena iz ISIS-a, šaka jada i to se vuče već 7 godina. Gore nego kod nas u Vukovaru kad se JNA nakon svakog napada povlačila gubeći na 100-ne dok Arkan nije došao i otkrio da su se Zenge skrivale u tunelima koji su bili ispod čitavog grada pa pozavrtao šahte i gasom potamanio neman i tako oslobodio Vukovar.

  • Miraš says:

   Ne širi se ISIS u Siriji, nego baš je dosta smanjen. Povremeno se aktiviraju a sumnja se da ih Amerikaci usmeravaju iz baze Al Tanf na južnoj granici Sirije. Ako ima ISIS-a u izveštaju UN onda Amerikanci to koriste da pravdaju svoju prisutnost u Siriji. Ako ga i u praksi propuštaju i to im odgovara, jer dok ima ISIS-a u Siriji i oni Amerikanci će biti u Siriji. Ponašaju se kao braća blizanci.

  • Velika Metla says:

   Miroslav,e tako se ratuje,prljavo protiv prljavih! Prljavoga na čisti način nikada pobediti nećeš! Samo njegovim oružjem....,prljavštinom!

 3. Bogomir says:

  Niko Ruse ne shvata ozbiljno, pa nece ni ameri. Zurka ce trajati dok god iz moskovskog Kremlja ne izadju liberali i komunjare.

  • Milan says:

   U Americi su izbori za Kongres 6. novembra ove godine za manje od 100 dana. Po jednim anketama bolje stoje demokrate, a po drugim republikanci. Ako bi sada Tramp naložio povlačenje iz Sirije njegovi Republikanci bi lošije prošli na izborima u novembru. Mnogi ove izbore za Kongres nazivaju "REFERENDUM O TRAMPU".

  • Deda Micko says:

   Na čelu sda Putinom, zaboravio si reći na kraju rečenice.

 4. M says:

  Expertima nije jasno nego se čude,pa da im ja amater objasnim:-USA-Izrael-Zapad neće dragovoljno izaći iz Sirije i Blistoka,dapače ga žele cijeloga zauzeti i podčiniti sebi,te ugroziti i od tamo Rusiju i Kinu!Koje to mogu spriječiti samo ratnom pobjedom!Nikako drugačije,pa ni blefiranjem i strašenjem!I sad se experti čude!Čemu se čude!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *