АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ ракетирали три јеменска града

AMERIKANCI I BRITANCI raketirali tri jemenska grada

12 januara 2024

SJEDINJENE Države i Velika Britanija pokrenule su operaciju protiv objekata pokreta Ansar Alah (Husiti) koji vladaju u severnom Jemenu.

Glavna meta napada je jemenska luka Hodejda. Na nju se sručilo najmanje pet krstarećih raketa „Tomahavk“.Pod četiri raketna udara našla se i jemenska prestonica Sanu, tačnije – vojna vazduhoplovna baza pored nje.

Raketiran je i jemenski i grad Taiz, u kojem su odjeknule tri eksplozije.

Usledio je i odgovor pokreta Ansar Alah.

Član njegovog Politbiroa Ali al-Kuhum izjavio je da i husiti tuku „po američkim i britanskim vojnim bazama i brodovima u Crvenom moru“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    opet iživljavanje,javljaju da su pogodili "komandne centre" i još razne totalno fantastične ciljeve..izvršili su prostorno bombardovanje po civilima,jer huti nemaju ni kasarne ni komande centere ni pvo ili radarske instalacije,jednostavno su gadjali gradove(ono što je još ostalo od njih jer sve je uglavnom već porušeno tamo od strane s.arabije i engleza)pa gde padne..huti imaju partizanski sistem komande i logistike,teško sa će ih pogoditi a pogotovo da će nabosti neki veći vcilj jer ih NEMA tamo...mogu samo da ubijaju civile i ruše ono malo infrasrukture što je preostalo posle predhodnih divljačkih terorističkih bobmardovanja,baš kao u vijetnamu il s. koreji ili u iraku i siriji,divljačka kaznena ekspedicija izvedena da se pobiju civili...da sam na mestu huta sad bih MINIRAO ulaz u c.more i time minirao komplenu zapadnu "finansisjku industriju"...to će biti jako bolan udarac za njih a neko kopneno iskrcavanje ne dolazi u obzir,pobili bi ih huti ko mačiće...ali eto odma su reagovali da pokažu kako su JAKI i VELIKI na oniam koji ne mogu direktno da im uzvrate...3:0 za HUTE...na kraju će oni arapima i muslimanima generalno da otkriju tajnu i metod kako se sa NATO razgovara,hm,ako se to može nazvati razgovorima...kažem vam prosečan a i natrposečan zapadnjak uskor neće smeti da izadje iz zemlje porekla a ni tamo neće biti sigurni..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *