АМЕРИКАНЦИ ИСПОСТАВИЛИ ЗАХТЕВЕ ЗЕЛЕНСКОМ

АМЕРИКАНЦИ ИСПОСТАВИЛИ ЗАХТЕВЕ ЗЕЛЕНСКОМ

12 октобра 2023

АМЕРИЧКА министарка финансија Џенет Јелен обећала је наставак подршке САД Украјини “колико год буде потребно“ и позвала украјинског председника Владимира Зеленског да остане усредсређен на борбу против корупције и јачање власти.

Јелен је рекла да је на четвртом састанку округлог стола на високом нивоу о Украјини, који се одржава током годишњих састанака Међународног монетарног фонда и Светске банке, истакнута „осуда агресије Русије и снажна међународна подршка савезника и партнера Украјини“.Како је навела, борба против корупције и јачање одговорности и доброг управљања биће кључ за постизање будућности коју Украјинци заслужују.

Према њеним речима, украјински економски тим је пружио здраву политику и солидне резултате у невероватно изазовној ситуацији.

Оценила је позитивно учинак земље у њеном програму зајма од 15,6 милијарди долара од ММФ-а.

Поздравила је обећање Брисела да ће ЕУ одвојити 50 милијарди евра за Кијев током четири године за економску помоћ и опоравак.

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Juce su kauboji bili na ivici bankrotstva jer ne mogu da vrate dugove Svetskoj banci, a sada odjednom imaju love ko blata?????????????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u