АМЕРИКАНЦИ ИСПОСТАВИЛИ ЗАХТЕВЕ ЗЕЛЕНСКОМ

AMERIKANCI ISPOSTAVILI ZAHTEVE ZELENSKOM

12 oktobra 2023

AMERIČKA ministarka finansija Dženet Jelen obećala je nastavak podrške SAD Ukrajini “koliko god bude potrebno“ i pozvala ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da ostane usredsređen na borbu protiv korupcije i jačanje vlasti.

Jelen je rekla da je na četvrtom sastanku okruglog stola na visokom nivou o Ukrajini, koji se održava tokom godišnjih sastanaka Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, istaknuta „osuda agresije Rusije i snažna međunarodna podrška saveznika i partnera Ukrajini“.Kako je navela, borba protiv korupcije i jačanje odgovornosti i dobrog upravljanja biće ključ za postizanje budućnosti koju Ukrajinci zaslužuju.

Prema njenim rečima, ukrajinski ekonomski tim je pružio zdravu politiku i solidne rezultate u neverovatno izazovnoj situaciji.

Ocenila je pozitivno učinak zemlje u njenom programu zajma od 15,6 milijardi dolara od MMF-a.

Pozdravila je obećanje Brisela da će EU odvojiti 50 milijardi evra za Kijev tokom četiri godine za ekonomsku pomoć i oporavak.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Juce su kauboji bili na ivici bankrotstva jer ne mogu da vrate dugove Svetskoj banci, a sada odjednom imaju love ko blata?????????????

  2. Ficko says:

    Koja gomila lupetala!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *