АМЕРИКАНЦИ ИСПУЊАВАЈУ ПРЕТЊЕ – ПРВИ УДАР, НАЈВЕЋА ЛАЖ: Покушавају да посвађају Русе и Србе једним лажним текстом!

AMERIKANCI ISPUNJAVAJU PRETNJE – PRVI UDAR, NAJVEĆA LAŽ: Pokušavaju da posvađaju Ruse i Srbe jednim lažnim tekstom!

2 maja 2018

Počeo je prvi jači udar na Rusiju preko Srbije. Pojedini mediji u Srbiji su objavili lažni tekst o odvajanju Crne Gore od Srbije, gde se navodi da su to odvajanje finansirali Rusi, tačnije Oleg Deripaska. Jedan perfidan i lažan tekst čiji je cilj da Srbi zamrze Ruse.

Tekst prenosimo u celosti:

Bivši šef izbornog štaba Donalda Trampa, Pol Manafort, rekao je da ga je angažovao ruski tajkun Oleg Deripaska kako bi pomogao Crnoj Gori da dobije nezavisnost na referendumu 2006. godine

Deripaska je odbio da povodom ove informacije da izjavu za BIRN. Manafort je prošle godine priveden od strane FBI u istrazi o vezama Trampa i Rusije.

U očima sveta, otcepljenje Crne Gore predstavljeno je kao „plemenita stvar“, toliko da ju je senator Džon Mekejn, nekadašnji republikanski kandidat za predsednika SAD, nazvao „najvećim evropskim projektom demokratije još od kraja Hladnog rata“.

Međutim, Đukanovićeva kampanja je bila sve samo ne čedna i neuprljana kako ju je Mekejn predstavio. Iza inicijative za nezavisnost stajao je prebogati ruski tajkun Oleg Deripaska.

Nekoliko meseci ranije praktično je kupio čitavu crnogorsku industriju aluminijuma, a pikirao je i ostale grane crnogorske ekonomije.

Znajući kako je Vladimir Putin postrojio ruske oligarhe, nameće se zaključak da čitava akcija nije mogla da prođe bez njegovog znanja.

Prema izvještaju Associated Press, Manafort je 2005. godine ponudio svoje usluge Deripaski, nakon što je ruski tajkun investirao milione dolara u fabriku aluminijuma u Podgorici.

Manafort je vodio Trampovu kampanju između marta i avgusta 2016. kada je podneo ostavku nakon što su isplivale informacije da je primao novac (oko 12 miliona dolara u kešu) od proruskog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča.

KOMENTARI5 komentara

 1. zlatko says:

  Ne mogu oni nas posvadjati sa Rusima. Mi smo braća i ništa ne može poništiti to osećanje bliskosti. Čak i da nas ubede da su Rusi učinili nešto prtiv nas, bili bismo ljuti na njih, ali bismo ih i dalje osećali kao braću. Krv nije voda.

 2. Barakuda says:

  Milogorcima hvala što su se odvojili, inače bi Srbi i dalje bili jugosloveni, što je za naš narod u većini bio i ostao najveći poraz i najveća greška u historiji našeg postojanja !

 3. Trifun says:

  Deripaska je Rotsildov pijun, Petar Mendelson Britanski 'crni princ' lopovcina iz Laburistcke partije, im je bio veza. On se rukovodi SVOJIM LICNIM interesima, on je dio te NADNACIONALNE, komunistcke, bezbozne, EU Rajh zapadne elite, koja smatra sopstvene drzave ali i druge narode NJIHOVM SLUGAMA. Uopste ne bi izbacio tu mogucnost da je on to finansirao! Pa cak ni da je Rusija ucestvovala u tome, jer u to vrijeme mi smo imali OTVORENO KVISLINSKI NASTROJENU vlast, a Rusija je mozda imala neke dogovore sa njima koje bi drzale Crnu Goru u ruskoj sferi uticaja. Uopste se ne ljutim na to, ako je istina. Ako Crnogorci zaista to zele i misle da im je bolje van zajednice sa nama, neka im je sretno. Ono sto meni licno smeta i sto je nedopustivo je rasna mrznja, provokacije i proganjanje naseg naroda tamo, kako bi se ulizali zapadnim genocidnim hijenama, i zbog toga mislim da nece uspjeti ni kao drzava ni kao narod. Nema nazad.

 4. R.Srpska says:

  svako zna da su USA i EU promoteri novih državica i nacizma u J.I. Evropi...oni sve lažu, njima je samo laž na ustima,njima ne treba verovati ništa,ko je sa njima u savezu kopa kontejnere i propada. Smrt EU i SAD-u - 4.rajhu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *