АМЕРИКАНЦИ ИСТИЧУ: Путин ће уништити „Исламску државу“!

AMERIKANCI ISTIČU: Putin će uništiti „Islamsku državu“!

11 septembra 2015

vladimir-putin 45Vašingtonski izvori potvrđuju da je predsednik Obama odbacio intervenciju ruskog predsednika Putina protiv Islamske države unutar Sirije, i što se moglo predvideti, pokušavajući pri tom da diskredituje ruske napore.

Krajem prošle nedelje, Obama je komunicirao preko državnog sekretara Kerija sa ruskim ministrom ministarom inostranih poslova Lavrovim, a poruka koju je Keri preneo je bila da se Amerika protivi bilo kakvoj ruskoj akciji u Siriji, kao i podršci Asadovom režimu u Damasku.

Obamina poruka je bila da ruska akcija „ne bi bila produktivna“ i da Rusija treba, umesto toga, da se pridruži ”koaliciji” koju predvodi Amerika. Pored toga, Bela kuća je izvršila pritisak na sve američke saveznike da Rusiji ne odobre prelet ruskih aviona preko njihovih teritorija, a taj pritisak je već izvršen na Bugarsku i Grčku.

Lindon La Ruš, američki politički aktivista je u utorak je u utorak istakao da Obama ide pravo u Putinovu zamku u Siriji. Ruski predsednik Putin je već odlučio da interveniše kako bi se sačuvala sirijska država i Asadova vlast. Ruski vojni “savetnici” su već u Siriji, a napredno rusko naoružanje i oprema se već nalaze u toj zemlji, sa ciljem da se omogući Sirijcima da pokrenu konvencionalni rat širokih razmera protiv Islamske države.

Prema jednom američkom izvoru, ruske izviđačke bespilotne letelice su već mapirale teritoriju koju drže IDIL i Front Al Nusra, kao i druge pobunjeničke grupe koje zapad podržava.

Sve u svemu, Obama će se suočiti sa obelodanjivanjem uloge Amerike u stvaranju IDIL-a ili će se suočiti sa kapitulacijom pred ruskim operacijama. U svakom slučaju, Putin je doneo odluku i neće odustati, istakao je La Ruš. Obama ne može da se nosi sa tako čvrstom akcijom, a to vodi pravo u napetu i nestabilnu situaciju. Putin je odlučio da zbriše IDIL, a Obama to ne može da spreči.

La Ruš je primetio da je Putinova akcija u Siriji u skladu sa učvršćivanjem i rastom rusko-kineske saradnje, kao što se to i videlo na paradi u Pekingu, gde je Putin bio sve vreme uz kineskog predsednika Si Đinpinga.

(srbin.info/blogfactory.co.uk)

KOMENTARI4 komentara

 1. miroslav says:

  Vec je krajnje vreme da se to tamo zavrsi.Mislim da su bankari vec mnogo zaradili.A i Jevreji preterase vise.

 2. triglav says:

  svoje glavne agente su već uklonili u europsku uniju u vidu "izbjeglica" gdje će sačekati rusku (re)akciju. verovatno je sve "dogovoreno" i sa putinom.

 3. mija says:

  Ne znam zašto mi se vrzma po glavi sledeća pričica svaki put kad se pomene Islamska država: Pošto je Hitlerova vojska okupirala Krit, jedan general je podnoseći Geringu izveštaj o ovoj operaciji sa velikim oduševljenjem opisivao monumentalnost i lepotu tamošnjih gradjevina. Gering (kog njegov biograf ne bez dobrog razloga naziva najvećim kleptomanom u istoriji) je slušao užagrenih očiju i u jednom trenutku uzviknuo: "Sve to treba dovesti u Karinhal (naziv njegovog poseda)!" General je na to promucao, potpuno šokiran ovakvim zahtevom: "Ali, znate li vi koliko je to?" "A znate li vi koliki će biti Karinhal?", uzvratio je Gering samouvereno. Islamska republika ima tu istu, Geringovu strast prema jedinstvenim starinama, a američka politika je i inače u detalj ista kao Hitlerova. Zato se pitam da li su stari gradovi zaista srušeni ili su preseljeni u neki novi Karinhal, a potom za kamere fingirano njihovo dizanje u vazduh? Ništa im se ne može verovati. I najgore pretpostavke su se dosad obistinjavale, čak je realnost bivala daleko gora.

 4. Mirjana says:

  Ceo svet strepi PUTIN će objaviti rat - već je u samom naslovu laž, kao svi su mirni i mirotvorci samo bi PUTIN da ratuje. PUTIN će uništiti ISLAMSKU REPUBLIKU - Gde ja stadoh ti produži, što ne mogoh ti oduži (Jova JOVANOVIČ ZMAJ). Samo otkad je OBAMA tata PUTIN-u?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *