АМЕРИКАНЦИ ИЗДАЛИ НАРЕДБУ: „Само наш кандидат може на власт у Македонији!“

AMERIKANCI IZDALI NAREDBU: „Samo naš kandidat može na vlast u Makedoniji!“

16 decembra 2016

59589-macedonia-43

Vašington je izdao „tihu naredbu“ da Nikola Gruevski i koalicija sa kojom je osvojio najviše glasova na minulim izborima ne smeju formirati novu vladu Makedonije.

Stejt departman i CIA žele da preko komponovanja vlade, odnosno pravljenja vladajuće koalicije u Skoplju, privedu kraju ono za šta su pripremali teren mnogonedeljnim demonstracijama. Da stave političku tačku na svojevrsnu obojenu revoluciju.

Zato je glavni makedonski „Amerikanac“ – lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev – dobio nove instrukcije i počeo da u skladu sa njima nastupa.

U Bitolju je izjavio da je siguran da Gruevski i VMRO-DPMNE neće formirati novu makedonsku vladu.

Čak ni ako Državna izborna komisija odbije sve prigovore njegove koalicije i zadrži u Sobranju 51 poslanički mandat (SDSM ima 49). Nije ga pokolebalo ni to što je DIK već odbila sve prigovore šiptarske partije Besa, koja ima američki nalog da uđe u koaliciju sa Zaevom.

U Bitolju je posebno naglasio da na odluku ko će predvoditi buduću vladu neće uticati ni rešenja DIK, a ni kasnije odluke Upravnog suda Makedonije.

Nije se ustručavao ni da izjavi: „I meni i Gruevskom je jasno da on ne može da formira novu vladu Makedonije – bez obzira na odluke Državne izborne komisije. Novu vladu ćemo voditi mi i ona će biti evropska!“

Još je izgovorio ovo što danas može izgovoriti samo neko ko vodi opoziciju u Makedoniji i vlast u Prištini:

„Novu vladu ćemo formirati na temeljima Evropske konvencije za ljudska prava. Ona će biti osnova na kojoj ćemo formirati novu parlamentarnu većinu. Ona će biti i okvir za delovanje naše vlade“.

Ovo „miriše“ na nastavak političke nestabilnosti. Na nove proteste i sukobe koji, na žalost, mogu i ne biti mirni i čisto politički.

Amerikanci su očito spremni – ako Gruevski formira vladu – da pse svoje makedonske poluobojene revolucije ponovo puste sa lanca…

KOMENTARI23 komentara

 1. Predrag says:

  Gruevski je sam sebi 'doakao',a ne Amerikanci!Pre deset godina je obro krenuo,a sad je ogrezao u kriminal!Nema potrebe davati amerima veci znacaj nego sto zasluzuju!

  • Za Srbiju says:

   Mnogo si pametan. Koji to kriminalac smeta amerikancima, ako vodi njihovu politiku? Možda Milo, najveći mafijaš na Balkanu???

 2. punca says:

  90te se vracaju sada nije PRVA Slovenija nego MAKEDONIJA - Amerika puste pse sa lanca "

  • Željko says:

   Pravo velite!Drugi front će biti srijemski između Hrvatske i Srbije,tu je naravno i BiH!!

 3. Lajla says:

  Americki oligarsi su konji koji krepavaju,jos ce kojim kopitom udarit o zemlju i to se sve.ali ne prilaziti blizo moze da gadno udari osim u zemlju jos u koju drzavu.

 4. Vojna says:

  Nije u tome problem. Problem su idoli, kipovi bogova u skoplju i proekt 2014. Pravoslavno Hrisijanskog naroda su mu uradili da se klanja demonima kipovima. Setite se 10 Božjih zakona. Bog ќe da izgori skoplje i demone i kipove... Kakav ste to vi Božji narod a ovo neznate...

  • punca says:

   Znamo za Bogove, “Jao onima koji zlo nazivaju dobrim, a dobro zlim. Koji od tame svijetlost prave a od svijetlosti tamu. Koji gorko slatkim čine a slatko gorkim” A ljudskim riječima, velika prijevara se događa pred našim očima. I dok promišljenim ratovima ruše hramove Isusa Krista u svakom živom biću, u isto vrijeme podižu hramove svome BOGU "SOTONI" pred sam dolazak Antikrista kojemu će se kako je najavljeno prikloniti svi ljudi. Zašto? """""""""""""""""""""""""Jer će doći dan kada će Baal biti predstavljen kao bog dobra – JAVNO """"""""""""""" Zapravo već se događa čim mu u tišini podižu hramove. Zato, OTVORITE oči """"""""""i na vrijeme izaberite stranu. Ne da bi sudjelovali u podjeli, već da ne bi bili PREVARANI , kao što su bili oni koji su na prijevaru razapeli Krista.

 5. Bajurina says:

  Jel to amerikanci žele da žive da se presele u makedoniju pa hoće svog kandidata jel to njihova zemlja pa se brinu ko će da vlada?

 6. Aristotel says:

  Makedonci ќe psima pustiti Makedonske Lavove...

 7. Vladek says:

  Čokalije su to zaslužile.Zabile su nam nož u leđa,e sad plaćajte izdaju,veštačka nacijo.

 8. steve says:

  Ako je neko vestacka nacija onda st vi to,sram te bilo nacionalista jedan,seti se samo ko je prva arhiepiskopija na balkanu i gde se nalazila pa posle pricaj ko kome izdao.Ni ste nama priznali crkvu ko je starija od vasa mnogo.

  • Vladek says:

   Jel se to javljas iz privatne ili drzavne ludnice?

 9. Batina says:

  Uh, pa ko si sad ti, gdje bese do sad.

 10. Zoran says:

  Zdravo Vladek. Da nije tvoj deda austroungarski vojnik a ti neka njegova drkotina? Ovako se ponasaju oni koji nemaju pojma sa srpstvom.

 11. Marko says:

  Nije stvar u tome ko je veci kriminalac i ko je vise krao, dali DPMNE ili SDSM, vec je (moje mislenje)to sto DMNE i Gruevski nisu hteli da poslusaju SAD i EU i nisu prihvatili sankcije prema Rusiji. Jesu, pokrali su drzavu i od Makedonije su napravili njihovu privatni firmu, ali Zaev nije nista bolji, on je u svom rodnom gradu uradio isto to. Ako SDSM formira vladu, "evropsku" siguran sam da ce jedna od prvih stvari biti da se pridruzi sankcijama prema Rusiji. Druga je da prihvati promenu imena, i da pusti siptrarima da rade kako im volja jer im je to obecao. Kako god bilo, obicni smrtnici uvek najebu, i nije iskljuceno da bude i krvavih obracuna za vlast.Zivi bili pa videli...

 12. Lea says:

  Zaboravljate ko vas snabdevao u vreme embarga,ko vam bio istinski prijatelj...zato vas ceo svet mrzi...a Makedoniji sto da se smejete kad ste vi onako "jaki" izgubili Kosovo .u sred Beigrada vam pustaju dronove sa velikom Albanijom jos vam poene uzeli toliko imate sposobne politicare, toliko ste jada od naroda da ce vam sve vase svetinje manastiri crkve ...dati albancima Unesco ....hajde napadajte vase pravoslavne brace,,,zato ce islam da vlada,,,rogonje

  • zec says:

   Ta pomoc za vreme embarga je Vama adekvatno placena....i Vama i unproforcima.

 13. Vladek says:

  Moj pradeda je presao Albaniju,a tvoj bio dezerter i kukavica.

 14. Vladek says:

  Možete da nam pljunete pod prozor,vi, izmišljena nacijo,bugaraši šiptari i ustaše...Kad ste nam to bili pa prijatelji?Od vas samo zlo smo dobijali..Neće Srbin nikada da propadne,nisu to uspeli ni turci ni austro ugari ni švabe ni nato zlikovci...terajte se na vaš portal bajram republjik,,ti si sagorela po glave gusko..Rumunija je nama pomagala i Grčka za vreme enbarga.Zar je prvi put da nam oduzimaju KiM...polako samo sve će doći na svoje mesto.Srbin će opet biti pobednik.

 15. Rikardo Rosi says:

  Braco...... Soros kroji svet, pokusava i Donald Trumpu osporiti pobedu iako je ubedljiva..... zadnja cilj ukrainski scenario !!! to zlo treba unistiti... sve je smisljeno prvo izednaciti snage pozicije i ostale partije iz opozicije i stvoriti front, traziti razne razloge za mrznju od ekonomskog do nacionalnog ....

 16. SOKRAT J. says:

  NIT CE ORAO LETETI , NIT CE RUZA CVETATI , SAMO CE LAV PONOSNI, MAKEDONIJOM SETATI !!!

 17. Awaks says:

  Vladek ti treba ds ides na psihijatrijski tretman govedo selsko gde zivos bre u shupi gnaso jedns morone cobanski neznas sta pricas bre bolje na kamen ds subte otresli nego sto su ste napravili

 18. Morlak says:

  Misliš Lički i krajinski?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *