АМЕРИКАНЦИ ИЗНЕЛИ ШОКАНТНЕ БРОЈКЕ: Шта то Путин и Ердоган раде у Либији?

AMERIKANCI IZNELI ŠOKANTNE BROJKE: Šta to Putin i Erdogan rade u Libiji?

3 septembra 2020

Pentagon tvrdi da su Rusija i Turska tokom 2020. godine prebacile u Libiju na hiljade boraca da učestvuju u sukobu tzv. Vlade u Tripoliju i Libijske nacionalne armije sa sedištem u Bengaziju.Izveštaj Pentagona koji je danas objavljen govori o tome da je Turska do sada iz Sirije u Libiju prebacila 5000 boraca da se bore na strani snaga iz Tripolija. Pentagon tvrdi da su teroristi prebacivani turskim vojnim avionima.

Za razliku od Pentagona, Sirijska opservatorija za ljutska prava sa sedištem u Londonu tvrdi da je taj broj tri puta veći i da su Turci u Libiju doveli 15 000 sirijskih terorista i da ih plaćaju da ratuju na strani snaga Tripolija.

Pentagon tvrdi i da je Rusija u Libiju poslala 3 000 boraca iz privatne agencije Vagner da ratuju na strani Libijske nacionalne armije, kao i još 2 000 Sirijaca.

Međutim, dok je u izveštaju Pentagona tačno navodi kada su teroristi prebacivani iz Sirije turskim avionima, kojim grupama pripadaju i koji ljudi ih predvode, za tvrdnje o ruskim plaćenicima Pentagon nije izneo dokaze.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. padre says:

    Dobro, a sa ćime ste vi ove brojke uspoređivali, pa ste toliko šokirani?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *