АМЕРИКАНЦИ ИЗНЕРВИРАНИ: Најсавременији авион за електронско ратовање у Сирији не ради! РУСИ ГА ОНЕСПОСОБИЛИ

AMERIKANCI IZNERVIRANI: Najsavremeniji avion za elektronsko ratovanje u Siriji ne radi! RUSI GA ONESPOSOBILI

27 aprila 2018

Američka vojska se žali da Rusija onesposobljava američko elektronsko oružje EW (warfare weapons (EW)) raspoređeno blizu Sirije.

Prema rečima šefa komande za specijalne operacije generala Rejmonda Tomasa, Rusi “onemogućavaju” čak i elektronske ratne avione EC-130 Compass Call koji leti u blizini Sirije.

“Trenutno u Siriji radimo u najagresivnijem EW okruženju na planeti zbog Rusa. Oni nas svakodnevno testiraju, odbacuju naše komunikacije, onemogućavaju naše EC-130 i slično, navodi general Tomas.

EC-130H Compass Call je elektronski ratni avion koji je vojska SAD-a odobrila. Oružje je osmišljeno da naruši komunikaciju komande i kontrole neprijatelja i ograniči koordinaciju protivnika neophodnog za upravljanje neprijateljskim snagama. Sistem Compass Call koristi ofanzivne kontra-informacije i mogućnosti elektronskog napada.Vojna komanda SAD takođe navodi:

“Rusi su u proteklih 20 godina preoblikovali i ponovo angažovali celu EW flotu”. “Rusi su uložili milione u EW oružje nakon Gruzije. Ugradili su ubistvene sposobnosti, ometajući mnoštvo frekvencija stotinama kilometara daleko. ”

Kada je ruska vojska potvrdila da je sirijska vojska oborila 71 američki projektil, u Pentagonu je odmah signalizirano da im je u tome pomogla ruska vojska.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. R.Srpska says:

  ali čekajte naši dragi prijatelji i partneri amerikanci, pa Rusija je "tehnološki zaostala" zemlja i sankcijama "devastirana", i sad takva Rusija je vama, ej VAMA čoveče, problem! Rusi vam yebu vaša naaaaaaajsavremenije avione! Pa to je neverovatno :-)))))))))

 2. goran says:

  Samo ih nervirajte, ha ha, uskoro ce i Tramponja izgubiti vezu sa Melanijom, telefoni ne rade. Koja komendija.

 3. PRVA LINIJA says:

  CEMU NERVOZA??? UVEK MOZE DA VOZI GUMENE IGRACKE IZ HONG KONGA...

 4. Mali Vuk says:

  USA prijatelji, najbolje za vas je da podvijete rep,pokupite svoje krpice, pravac svojoj kuci da se vise nebrukate!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *