АМЕРИКАНЦИ ЛИКУЈУ: Мала европска држава ударила ШАМАР РУСИЈИ

AMERIKANCI LIKUJU: Mala evropska država udarila ŠAMAR RUSIJI

20 aprila 2019

Malteške vlasti su odbile da dozvole Rusiji da iskoristi njihov vazdušni prostor kako bi poslali pomoć Venecueli, saopštilo je u petak američki Stejt department.

– Aplaudiramo vladi Malte zbog odbijanja da dozvoli ruskim avionima da koriste vazdušni prostor ostrvske zemlje za snabdevanje brutalnog bivšeg režima u Venecueli. Pozivamo sve zemlje da prate primer Malte kako bi zaustavile podršku Kremlja diktatoru Maduru  – izjavio je jutros novi portparol Stejt departmenta, Morgan Ortagus.Ruski plan leta za Venecuelu često uključuje let iznad Sredozemnog mora; međutim, s obzirom da je Malta uskratila Moskvi pristup svom vazdušnom prostoru, moraće u budućnosti da promene svoju rutu. Ruska vlada je nedavno dostavila veliku pomoć Venecueli, što je u skladu sa propisima Svetske zdravstvene organizacije (VHO).

Bolivarska Republika Venecuela trenutno je pod teškim sankcijama SAD-a i nekoliko njihovih saveznika, dok zemlje poput Rusije, Kine, Turske i Irana nastavljaju da pomažu vladu Nikolasa Madura.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Pera says:

  Masonska malteska vlast je oduvek bila u rukama cionista, tako da nista ne cudi. Jos nisu shvatili kako gore crkve i svasta, kad se ide protiv Rusa i Boga !

 2. samostalan says:

  Da li je zabranila Malta ili Malteski vitezovi???

 3. RUBI says:

  Stvarno velika promena rute... Malta je toliko velika da ce to Rusima da promeni vreme putovanja citavih par sekundi.

 4. petrovgrad says:

  Te države sa brojem stanovnika kao mesne zajednice u pojedinim zemljama. To je sila, ima stanovnika, ako se ne varam ao pola Kine.

 5. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Malta...HA-HA-HA...ko da je problem u vazduhu napraviti zaobilazak od 5 km i Malta je zaobiđena :-))) Ja mislio Hrvacka da je odbila, tada bi ruski avioni morali da naprave obilazak od čitavih 15 km da se to obiđe :-))))))))))))))))))))))))))))

 6. rajko says:

  Malta nije nikakva "mala zemlja", nego britanska kolonija, pa je sve jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *