Американци наумили да под својом окупацијом задрже север Сирије

Американци наумили да под својом окупацијом задрже север Сирије

23 новембра 2017

СЈЕДИЊЕНЕ Државе планирају да одрже војно присуство у северној Сирији и након победе над исламистима, како би успоставиле независно управљање у регији, изјавио је један амерички званичник.

Званичник, чије име није објављено, изјавио је да ће неограничено америчко присуство „помоћи стабилизовању заједница под контролом локалних власти“.

Како пише Washington Post, иако ће САД после пораза Исламске државе изгубити сваки правни основ да задрже војску у Сирији, неће повући трупе јер би те територије прешле под контролу власти у Дамаску, а то би опет осигурало останак на власти Башара Асада.

Верујући да су много лукави, Американци су овоме додали: а то је неприхватљиво и зато што то прижељкује Иран!

„Да би то било осујећено, врх САД планира очување нашег војног присуства на северу Сирије“ – пише WP.

Исти лист наводи да САД планирају да на територијама које су под контролом њихових и јединица њихових вазала Курда створе „нове управљачке структуре независне од Дамаска“.

Амерички секретар одбране Џејмс Матис изјавио је прошле седмице да САД неће напустити север Ирака док се не створе услови за дипломатско решење у тој регији.

Америчка војска помаже курдским снагама сиријске опозиције на северу и североистоку земље.

Главни командант специјалне јединице САД у борби против Исламске државе генерал-мајор Џејмс Џерард изјавио је у октобру да је у Сирији ангажовано безмало 4.000 америчких војника, да би се касније исправио и изјавио да се у Сирији налазе укупно 504 војника САД.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. R.Srpska says:

    Ne znam bas, Asad i Rusi su porucili da takve zelje nece biti moguce ostvariti, oni ce vas napasti pa tih 500 ili 4000 kauboja ce uci u slavno izgubljene bitke i kaubojske mitove ;-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u