АМЕРИКАНЦИ НЕ ВЕРУЈУ – ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Трамп цитирао Милошевића (ВИДЕО)

AMERIKANCI NE VERUJU – OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Tramp citirao Miloševića (VIDEO)

14 februara 2017

trump-milosevic

Neverovatne sličnosti u izjavama Slobodana Miloševića i Donalda Trampa. Američki novinar upozorava na posledice takvih zapaljivih govora.

Šta me je Slobodan Milošević naučio o Donaldu Trampu, naziv je članka, koji je objavio američki novinar Piter Mas na portalu “Intercept”. Mas, koji je svojevremeno intervjuisao nekadašnjeg srpskog i jugoslovenskog predsednika našao je neverovatne sličnosti u izjavama Miloševića i novog američkog predsednika. Te izjave su označile početak političkog uspona Miloševića, dok je Tramp slične poruke uputio u svom inauguracionom govoru, odnosno na početku svoje vladavine.

U svom inauguracinom govoru, Donald Tramp je, piše Mas, podsetio na retoriku koja je poznata svima koji su boravili na Balkanu 1990-tih godina.

– Svim Amerikancima u svim gradovima, želim poručiti – nikada vas više niko neće ignorisati – rekao je Tramp gromoglasno, dok je stajao ispred Kongresa. Ovu svoju izjavu Tramp je ponovio i proširio nekoliko dana kasnije prilikom posete Ministarstvu za unutrašnju bezbednost, gde je rekao:

– Za sve one koje povređuje tamo, ponavljam vam ove reči, mi vas čujemo, vidimo, i nikada, vas više nećemo ignorisati –

Poruka Tramp je smatra ovaj američki novinar usmerena pre svega prema belcima. Mas napominje da Tramp nije Milošević i da SAD nisu Jugoslavija, ali da ovakve i slične izjave mogu biti opasne i zapaljive.

U tom smislu, Mas je podsetio na posetu Miloševića Kosovu i Metohiji 1987. godine, kada je on uplašenim i ljutim pedstavnicima srpskog naroda uputio antologijsku izjavu:

– Niko ne sme da vas bije –

Ubrzo su Srbi, ozlojeđeni zbog albanskog terora počeli da uzvikuju Miloševićevo ime. Od te posete, podseća Mas, krenuo je njegov politički uspon, koji je doveo do gotovo kobnih posledica po srpski narod.

U svom tekstu, Mas opisuje i intervju sa nekadašnjim srpskim i jugoslovenskim predsednikom, ali i kako nacionalistička retorika može uticati na duboko podeljeno društvo, kakvo je danas američko.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI30 komentara

 1. Goran NS says:

  Pojava Mulosevica te 1987 i Trumpa 2017 (30g.), nije slucajna, ali je namerna. I jedan i drugi su produkt iz iste kuce.

 2. Kulak says:

  Treba naglasiti da je rat koji se vodio u Jugoslaviji od 1991. do 1995. bio građanski rat. Jugoslaviju je razbio hrvatski nacionalizam. Što se tiče Slobodana Miloševića, on nije mogao ništa. Hrvatski nacionalisti su iskoristili tada za njih povoljne okolnosti i uništili Jugoslaviju. Bilo ko da je bio na čelu Srbije u tom periodu, ne bi sačuvao Jugoslaviju.Što se tiče Donalda Trumpa, njega je na vlast dovelo nezadovoljno belo američko radništvo. Pobornici teorija zavera u svemu mogu pronaći vezu, ali tražiti vezu između Miloševića i Trumpa je nepotrebno.

 3. Pera Perić says:

  Ne obaveštenost-je ne znanje. SFRJ.-je bio pilot projekat jakuba rotšilda i bande koja sebe naziva vladari sveta-NSP. ... Sva trojica/tuđman-alija-slobček/- su bili strani agenti i postavljeni su da zajednički unište SFRJ.-jer takva država više nije smela da postoji. ... Ništa nije rađeno slučajno niti nasumice. Sve su CIA-MI6-BND-vatikan-i plaćeni SFRJ. izdajnici sproveli po scenariju i režiji tajnih vladara sveta i tako pokazali da je zapad sa NATO-o paktom jedini vladar sveta. ... Ova trojica su morala to da završe i ubijeni su po završetku posla da se ne sazna ISTINA.

  • Lazo says:

   A vidim, da si ti baš obavešten!? Mora da si lično prisustvovao kovanju tih zavera, kada sve to tako do u detalje znaš!?

  • dyeki cjen says:

   nepismenost takodje, peropericu

 4. Harry Neron says:

  I jedan i drugi izjavili: Mi nesmemo dozvoliti da kisele vode više nema.

 5. USS Sputnjik says:

  Jugoslaviju je razbio srpski nacionalizam, a ne hrvatski.

  • Bagro crvena says:

   Kamo sreće da smo vam obljasnili: de se tele veže 1918. god., sad se ne bi istovarali o državnosti! Da sam Hrvat i da imam kojim slučajem gram mozga, umro bih od sramote za pola sata!

   • Momčilo says:

    Biće, Juga sama pala i rezbila se! Mnogo je neprijatelja i u njoj i van nje. Isto tako i u Srbiji. Zato, pamet u glavu!

  • Lazo says:

   Ti si još jedan dokaz da su Hrvati hrabri, ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!

  • Miodrag says:

   O,pa ne!To je zamena teza.Ne "srpski nacionalizam",vec hrvatski,sa ubedjenjem da jedino oni imaju suvereno pravo na to!No,no!

 6. Batina says:

  Zar Milosevic nije bio u pravu. Pa zivot Srba u njihovoj zemlji na Kosovu I Metohiji je bio nepodnosljiv od zuluma koji su sifutari cinili. Ali neka, platit ce I oni I ustase za sve.

 7. punca says:

  KiM ..24.4.1987 Sloba ZKS izgovorio jasno i glasno "Niko ne sme da vas bije!" Dan kad je Milošević postao SRPSKI CAR NA KOSOVU! Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije. Slobodan Milošević je SRPSKI HEROJ . Slobodan Milošević je odbio sve ultimatume Vašingtona i Brisela i zato je Srbija bombardovana.Slobodan Milošević nije želeo Srbiju u EU i NATO . Slobodan nije dozvoljavao da MMF bude gazda Srpskih plata i penzija.Slobodan nije dozvoljavao Paradu ponosa u Srbiji.Slobodan nije dozvoljavao gradnju HAARP u srbiji .Slobodan nije dozvoljavao GMO hranu u Srbiji .

  • Kwaka says:

   Tvoj Slobodan je izdo vjekovnu krvi zaradnju Srpsku zemlju Krajinu. Kosovo je pustio niz vodu. Sluso je sve bjelosvetske zapadne politicke lazove ko ovca. Kome bre ti sviras tu plocu vise? Komunjare izumrite da mi Srbi se oporavimo od tog raka.

 8. punca says:

  KiM.. 17 jun 2001.god. Putin u Prištini.Ali došli na vlast plaćenici Vašingtona DOS koji nisu želeli Rusku vojsku u Srbiji i Ruska vojska po naređenju đinđića se povukla iz Srbije. Šta je šiiptar u Švajcarsku ? Narkodiler . Šta su 200 šiiptara u Švajcarsku ? Narko mafija . Šta su svi šiiptari u Švajcarsku ? Rešenje balkanskog ..

 9. punca says:

  KiM..Milošević je vratio Kosovo i Vojvodinu, napravio zajedničku državu sa Crnom Gorom i stvorio Republiku Srpsku. Milošević je podržao plan Z-4 ali ga je Martić odbio jer se bojao za svoju funkciju pa smo zbog toga izgubila Republiku Srpsku Krajinu. Nakon 5. oktobra ostali smo bez Kosova i Crne Gore a Vojvodina je dobila širu autonomiju.

 10. punca says:

  ***Srbija je trn u oku na planetu zemlje!!!... Milošević je Zapadu poslužio kao žrtveni jarac".. a, mi narod ostali jarci za uvjek !!! .Slobo mnogima nisi valjao a posle tebe dođoše oni koji su samo sebi valjali . Malo morgen- malo sutra. Politika je najveća kuurva na svetu.Zar ne vidite da sve rade smišljeno samo nam bacaju prašinu u oči i zavađaju međusobno stvaraju tenzije bez veze. Žele da se svađamo među sobom kako bi zaboravili na male plate i penzije .Čovek pati,dok ne svati.A kad svati opet pati,jer je svatio zbog čega je patio . Putin i Rusija i Rusija i Putin i Putin i Srbija to je jedna familija. Rusija i Srbija i sada, i uvek, i u vekove vekova ! Amin !

 11. punca says:

  Slobodan Milošević je oslobođen u Hagu, a O OVOME ĆUTI CEO SVET! A, Slobi SAMO BOG sudi, mi nemamo pravu za to , to je moje mišljenje. Koja je najveća mana srpskog naroda? Ne umem da mrzim! Rad pobeđuje tri velika zla : Dosadu,manu i potrebe. Onog momenta kad politika uđe u sud na vrata, pravda izlazi kroz prozor. ISTINA Izdvajamo najzanimljivije mudre izreke o istini. Šta su poznate i mudre ličnosti rekle o istini, njihova mišljenja i mudre misli pretočene u nekoliko reči. Upoznajte pravo lice istine uz citate i mudrosti. Podsetite se koliko je istina važna za zdrav duhovni život.

 12. punca says:

  SLOBO je znao da je američka demokratija čista LAŽ . SFR-JUGOSLAVIJA JE BILA MASONSKA TVOREVINA KAO "TREĆI BLOK NESVRSTANIH - KOMUNIZAM " I to nije tajna. SVI ZNAMO, da su Srbi bili žrtveno jagnje NATOja .  Svetu se mora reći istina o stradanju Srba, jer je i ćutanje o zločinima - zločin !!!  Svi se slažemo da je ćutanje zločin . Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije.  GLOBALNA ZAVJERA : PODELI, ZAVADI PA VLADAJ !!!... Plan Novog svetskog poretka je da se pobiije 5 milijardi ljudi. Postoje mračni ljudi koji misle da treba smanjiti broj stanovnika na Zemlji. To je plan Satane. Sve u svemu, crno nam se piše.

 13. punca says:

  Ne napadaju Srbiju zbog Miloševića već Miloševića zbog Srbije. Srbija je okupirana 5 oktobra tada je ušo fašizam u Srbiju. SLOBO , naš dragi i moj neprežaljeni s dubokim spoštovanjem , Počivaj u miru Božijem ! Naka ti je laka zemlja . Zaslužio si ! ***S**L**O**B**O**D**A**N*******S**R**P**S**K**I*******H**E**R**O**J*** ...................................................................................................................... ***S**L**O**B**O**D**A**N*******S**R**P**S**K**I*******H**E**R**O**J***

 14. punca says:

  Mržnja je BOLEST! DO danas ne razumemo gde nam je mesto a za to SMO sami krivi! Slobodane Srbine Pravoslavna dušo čista, antihristi opet razapeli Hrista. Srbi nisu krivi ali su okrivljeni i kažnjeni, od pada berlinskog zida antihristi vladaju i sude svjetu u to vreme Srbi su proglašeni za najveće zlo. *********Svako treba da zna DANAS u 21.veku da je SVE unaprijed izplanirano. ********** Svako je SAM kriv za svojo SUDBINO - i da SMO mi ovde na zemlji samo putnici da očistimo svojo dušo /// zrelost naše duše - mi imamo neprosvetljeni um///CILJ je da dolazimo u očevu kuču na nebesima. Knjiga/ BOG je LJUBAV ! BOG je LJUBAV , a mi SVI imamo SLOBODNO VOLJO ! Mržnja je BOLEST! DO danas ne razumemo gde nam je mesto a za to SMO sami krivi!

  • Mali Radojica says:

   "Mene je Slobodan zvao iz Haga da svedočim. Nisam otišao. Tako mi je tada u crkvi savetovano. Pogrešio sam što nisam otišao, mada mi je srce govorilo da treba da odem. Vreme pokazuje i tek će da pokaže da se on, na svoj način, iskreno borio za srpski narod. E, drugo je pitanje da je pristao na ponude i učinio ustupke, ko zna kako bi bilo. Ali njegovo ime će u knjizi večnih biti upisano neizbrisivim slovima. Njemu su sudili oni kojima je trebalo da se sudi. Nisu mu presudili, nevin se preselio u Carstvo nebesko. Božiji sud na kraju sve rešava. U imenu Božijem je i sud i pravda" - kaže mitropolit Amfilohije Radović

 15. punca says:

  Nek se čuje, nek se zna ...5.oktobra 2000.godine, srbi su bili najveseliji narod na svetu a sada najtužniji narod na svetu. Živ je Sloba,umro nije,dok je Srba i Srbije. Zašto je to dobro za Srbe da padaju i dižu se, padaju i dižu se... i tako do veka. Srbima je potrebna pomoć da se dignu i više nikada ne padnu. Srbi mora da se oslobode svih političara koji im pripovedaju bajke! Svako ima svoje mišljenje/....Slobo, vrati se - Oprosti mi što nisam znala 90te da je "Američka Demokratija čista laž- u stvari produžena leva ruka KOMUNIZMA ! Molim te - Oprosti mi - JA ti sve oprostim ! Svako ima svoje misljenje, pa i Vi izrazite svoje misljenje. Realno gledano .. Slobi nije kriv za raspad Jugoslavije. 90- te .. Znali smo da Slobi nije kriv. A Vi ste ga izdali na Vidovdan. 5.oktobra 2000 vikali : za Miloševića ..Gotov je"! Sada : Gotovi smo ,Gotovi smoooo , SLOBO Vrati se ! Spasi nas ! Slobodan Milošević je srpski heroj! Neka mu je laka zemlja.

  • Bagro crvena says:

   Dobro Marija, smiri malo! Voliš tatu al tata je masonski piun!

  • Harry Neron says:

   Zar ti opet ponestalo prozaka?

 16. Milo Djukanovic says:

  ZIVIO DRUG SLOBODAN MILOSEVIC !!

 17. Lazo says:

  Potpuno tačno!

 18. Srpkinja srpkinja says:

  Bravo! Istina!

 19. Mihailo Mikic says:

  Jugoslavija je bila masonska tvorevina stvorena od tajnih vladara iz senke uz pomoc Aleksandra Karadzordjevica sa namjerom da rasrbi i unisti SRBe. Kada je Jugoslavija odigrala i zavrsila svoju ulogu na unistenju SRBa i SRBije, ona je po zamisli svojih tvoraca uz pomoc komunista bila planski razorena i unistena na stetu SRBa!

 20. petrovgrad says:

  Milošević je bio junak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *