АМЕРИКАНЦИ О РУСКИМ ПОДМОРНИЦАМА: Оне су „невидљиве“ и представљају „ђаволски проблем“ за Запад

АМЕРИКАНЦИ О РУСКИМ ПОДМОРНИЦАМА: Оне су „невидљиве“ и представљају „ђаволски проблем“ за Запад

13 јуна 2021

РУСКЕ „невидљиве“ подморнице представљају опасност и „ђаволски проблем“ за Запад, сматра коментатор „Форбса“ Лорен Томпсон.

Према његовом мишљењу, Сједињене Америчке Државе могу предложити Европи „јефтин начин“ да се заштите од подморница Ратне морнарице Русије.-Не само да Бела кућа сада има могућност да ојача НАТО, него и да унапреди националну индустрију… Чини се да за то нису потребна чак ни нова средства из федералног буџета, истиче Томпсон.

Он објашњава да тренутно у Европи не постоји савремена опрема за откривање подморница. Како се наводи, ЕУ користи застареле авионе, док су Сједињене Америчке Државе у стању да опреме савезнике патролним противподморничким авионима П-8 „Посејдон“. Та одлука ће помоћи у борби да „руском претњом“, а такође ће смањити оптерећење на Ратну морнарицу САД и обезбедиће Американцима хиљаде радних места, сматра амерички новинар.

Он истиче да ће куповина америчких авиона бити „одлична могућност“ за администрацију председника САД Џоа Бајдена како да учврсти лидерство Вашингтона, тако и да „јефтино“ реши неколико стратешких задатака истовремено.

Из САД и низа европских земаља редовно се чују изјаве о руској претњи. Како је рекао шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, на Западу су одлично свесни тога да Москва не планира да напада било кога, али користе тај изговор да распореде више снага у близини руских граница.

KOMENTARI2 коментара

  1. Риста says:

    Е, кад би политика радила по савету новинара, али не ради. Амери извозе огромне количине оружја у Европу али има које им не пада на памет да продају никоме па ни Европи. Амери ће држати руске подморнице далеко од Америке коликогод је то могуће, али те авионе неће продати Европи. Не морам ни да кажем зашто. Да су Американци хтели, Европа би одавно имала те авионе.

  2. harry neron says:

    NIsu proiblem podmornice koje su iz satevita vidljive nego bi ameri hteli da prodaju protivpodmorničke avione.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u