АМЕРИКАНЦИ О РУСКИМ ПОДМОРНИЦАМА: Оне су „невидљиве“ и представљају „ђаволски проблем“ за Запад

AMERIKANCI O RUSKIM PODMORNICAMA: One su „nevidljive“ i predstavljaju „đavolski problem“ za Zapad

13 juna 2021

RUSKE „nevidljive“ podmornice predstavljaju opasnost i „đavolski problem“ za Zapad, smatra komentator „Forbsa“ Loren Tompson.

Prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Američke Države mogu predložiti Evropi „jeftin način“ da se zaštite od podmornica Ratne mornarice Rusije.-Ne samo da Bela kuća sada ima mogućnost da ojača NATO, nego i da unapredi nacionalnu industriju… Čini se da za to nisu potrebna čak ni nova sredstva iz federalnog budžeta, ističe Tompson.

On objašnjava da trenutno u Evropi ne postoji savremena oprema za otkrivanje podmornica. Kako se navodi, EU koristi zastarele avione, dok su Sjedinjene Američke Države u stanju da opreme saveznike patrolnim protivpodmorničkim avionima P-8 „Posejdon“. Ta odluka će pomoći u borbi da „ruskom pretnjom“, a takođe će smanjiti opterećenje na Ratnu mornaricu SAD i obezbediće Amerikancima hiljade radnih mesta, smatra američki novinar.

On ističe da će kupovina američkih aviona biti „odlična mogućnost“ za administraciju predsednika SAD Džoa Bajdena kako da učvrsti liderstvo Vašingtona, tako i da „jeftino“ reši nekoliko strateških zadataka istovremeno.

Iz SAD i niza evropskih zemalja redovno se čuju izjave o ruskoj pretnji. Kako je rekao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, na Zapadu su odlično svesni toga da Moskva ne planira da napada bilo koga, ali koriste taj izgovor da rasporede više snaga u blizini ruskih granica.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    E, kad bi politika radila po savetu novinara, ali ne radi. Ameri izvoze ogromne količine oružja u Evropu ali ima koje im ne pada na pamet da prodaju nikome pa ni Evropi. Ameri će držati ruske podmornice daleko od Amerike kolikogod je to moguće, ali te avione neće prodati Evropi. Ne moram ni da kažem zašto. Da su Amerikanci hteli, Evropa bi odavno imala te avione.

  2. harry neron says:

    NIsu proiblem podmornice koje su iz satevita vidljive nego bi ameri hteli da prodaju protivpodmorničke avione.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *