АМЕРИКАНЦИ ОБАВИЛИ симулацију напада на РУСИЈУ

AMERIKANCI OBAVILI simulaciju napada na RUSIJU

8 maja 2020

AMERIČKO onlajn izdanje We Are The Mighty objavilo je rezultate simulacije bacanja na Moskvu termonuklearne bombe snage 10 hiljada megatona.

Tvorac američke termonuklearne bombe, Edvard Teler, radio je na takvom oružju u 20. veku.

Sjedinjene Države su odustale od razvoja oružja takve snage – naglašava autor teksta Logan Ni – zato što bi njegova upotreba dovela do uništenja miliona nevinih građana.A posebno zato što bi i jedna takva bomba bačena na Moskvu zatrovala Zapadnu Evropu, a verovatno i Sjedinjene Države.

Samo jedna takva bomba bila bi dovoljna da uništi čitave zemlje, poput Britanije, Francuske, Nemačke ili Severne i Južne Koreje.

„Teoretski, takvo je oružje moguće. Ali, nadam se da niko neće uspeti da okupi tim ljudi koji bi bili dovoljno pametni, a i glupi, da naprave takvo oružje. Uostalom, naši nuklearni arsenali su dovoljno veliki da uništeu svet nekoliko puta. Da li nam zaista treba još i takva bomba?“ – postavlja pitanje Ni u We Are The Mighty.

Simulacija je, inače, pokazala da bi bomba snage 100 megatona, dakle – 100 puta slabija od one koju je zamislio Teler, bačena na rusku prestonicu `poravnala` sve u krugu od 1.500 kilometara.

„Telerova bomba“ bila bi, naravno, 100 puta jača i razornija.

I moskovski ekspert Artem Kurejev smatra da bi «Telerova bomba» mogla da uništi ne samo celu Evropu:

„Ne postoji pouzdana simulacija posledica njene primene, ali bi, nema sumnje, zatrovala čitav kontinent i, verovatno, uništila život na celoj planeti. Zato su i sami Amerikanci shvatili da bi njena upotreba bila i za njih besmislena.“

Kurejev podseća da je najmoćnija nuklearna eksplozija koju je čovečanstvo bila eksplozija bombe AN602 koja je još nazivana i „car-bombom“:

„Bila je snage 58 megatona. Brojni istraživači tvrde da je Nikita Hruščov insistirao na 100 megatona i čak 150, ali 58 megatona bilo je dovoljno da eksplozivni talas dva puta obiđe globus i razbije staklo u kućama na 700 kilometara od eksplozije. SAD nisu testirale svoju king-bombu samo zato što je bila nepraktična. Amerikanci su na bazi sovjetskih testova shvatili da se tako nešto može stvoriti, ali im je viđeno bilo dovoljno da odustanu“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Crni Petak says:

    Sad će to isto da učine i Rusi u simulaciji napada na Ameriku.

  2. Crni Petak says:

    Sad će to isto da učine i Rusi u simulaciji napada na Ameriku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *