АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ: Руси – највећи противник и у будућности, јер развија ново оружје а има и највећи…

AMERIKANCI OBJAVILI: Rusi – najveći protivnik i u budućnosti, jer razvija novo oružje a ima i najveći…

30 januara 2019

Direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije Danijel Kouts ocenjuje da će Rusija u budućnosti biti najveći vojni protivnik Amerike.

U nastupu pred Američkim kongresom, on je rekao da će Rusija raspolagati sa najvećim vojnim potencijalom od svih verovatnih američkih protivnika.„Smatramo da će Rusija biti protivnik sa najvećim potencijalom naoružanja za masovno uništenje, a uz to razvija novo strateško i nestrateško oružje“, kaže Kouts.

Ruski predsednik Vladimir Putin iskoristio je godišnje obraćanje u martu 2018. godine da bi javno priznao postojanje nekoliko programa naoružanja, uključujući i novu interkontinentalnu balističku raketu, koja je projektovana da zaobilazi sisteme protivraketne odbrane SAD.

Reč je o interkontinentalnom nadzvučnom planeru, manevrišućoj raketi lansiranoj iz vazduha koja je namenjena za uništavanje regionalnih ciljeva.

Tu je i krstareća raketa dalekog dometa sa nuklearnim pogonom, te interkontinentalna podvodna nuklearna sredstva, naglasio je šef američke Nacionalne obaveštajne agencije.

On je ponovio američke optužbe protiv Rusije u vezi sa kršenjem Sporazuma o uništavanju raketa malog i srednjeg dometa, što Rusija demantuje, prenose portali za vojnu analitiku.

„Moskva, verovatno, smatra da nova raketa daje dovoljnu vojnu prednost kako bi opravdala rizik od kršenja sporazuma“, rekao je Kouts.

(Srna)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Svako je vama neprijatelj,ko ne pristaje da ga opljačkate! I to "demokratski" opljačkate! Kad bi vam Rusija dala gas i naftu u Sibiru NIKO po vama ne bi bio bolji od Rusije! Onda bi vam usta bila puna fale o Rusiji,do onog momenta kada ponestane resursa,a onda prelazite na drugu žrtvu da je "usrećite" s vašom "demokratijom"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *