АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ СНИМАК: Руски авион надлеће амерички борбени брод (ВИДЕО)

AMERIKANCI OBJAVILI SNIMAK: Ruski avion nadleće američki borbeni brod (VIDEO)

2 juna 2015

19_ZXLM Su-24 4etRuska agencija RIA Novosti izvestila je, pozivajući se na neimenovani izvor iz ruskih snaga bezbednosti na Krimu, da se američki razarač „USS Ros“ kretao duž granice ruskih teritorijalnih voda, napredujući u njihovom smeru.

– Posada broda je delovala provokativno i agresivno, što je zabrinulo operatere stanica za monitoring i brodove Crnomorske flote – rekao je neimenovani izvor za rusku agenciju.

– Borbeni avion ‘Su-24′ demonstrirao je američkoj posadi spremnost da brzo spreči povredu granice i odbrani interese zemlje – dodao je isti izvor.

Portparolka Pentagona Ilejn Lejnez izjavila je da se razarač „USS Ros“ nalazio „sve vreme unutar međunarodnih voda, izvodeći rutinske operacije“.

– Američka mornarica deluje rutinski u Crnom moru, u skladu sa međunarodnim pravom – rekla je Lejnez i dodala da je o prisustvu njihovog razarača u Crnom moru javnost obaveštena.

Rusko ministarstvo odbrane nije bilo odmah dostupno za komentar, naveo je Rojters.

Incident je najnoviji u nizu susreta ruskih i zapadnih vojski, dok napetosti nastavljaju da rastu zbog krize u Ukrajini i prisajedinjenja Krima Rusiji prošle godine.

Početkom meseca, Britanija i Švedska su saopštile da su poslale svoje avione kako bi presreli ruske bombardere blizu njihove teritorije.

SAD su prošlog meseca najavile da će podneti žalbu Rusiji, pošto je ruski borbeni avion „Su-27″ presreo američki izviđački avion „RC-135U“ na „nebezbedan i neprofesionalan način“ u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora.

KOMENTARIJedan komentar

  1. anamarija says:

    Sta su ti Amerikanci digli toliku graju :-) :-) :-) Pa koliko puta u brisucem letu nadleti neki avion vlastite zemlje preko civilnih naselja i stvori buku,pa sta onda ;-) Cini mi se da su Ameri' zazutjeli gace ' hahaha:-) :-) :-) :-)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *