АМЕРИКАНЦИ ОДЛУЧИЛИ: Мило мора да падне!?

AMERIKANCI ODLUČILI: Milo mora da padne!?

26 jula 2016

milo-djukanovic 45Pre nego što se Crna Gora pridruži NATO, Senat SAD bi trebalo da podršku članstvu uslovi odlaskom premijera Mila Đukanovića s vlasti i obuzdavanjem korupcije, napisao je Teodor Karasik, američki ekspert za nacionalnu bezbednost, u autorskom tekstu za vašingtonski The Hill. Karasik je, inače, specijalista za Evropu i Bliski istok.

– Prijem Crne Gore razdražuje Rusiju, a to je nešto što Donald Tramp neće dozvoliti. Štaviše, kao mala i prilično siromašna država njen ekonomski doprinos evropskoj bezbednosti je minimalan – napisao je Karasik.

– Predsedništvo Hilari Klinton bi, verovatno, bilo popustljivo prema kriminalcu Đukanoviću, dok bi Trampova administracija mogla prosto da ukloni Crnu Goru sa rasporeda NATO – ocenio je ugledni ekspert.

On dalje navodi da je Đukanović jedan od najkorumpiranijih lidera u svetu. On i njegova porodica tretiraju Crnu Goru kao privatno zemljište, gde pohlepa i nasilje idu ruku podruku.

Šverc i afere

Ekspert za nacionalnu bezbednost pominje i veze Đukanovića sa napadima na medije i sa švercom cigareta, kao i umešanost njegove porodice u aferu „Telekom“ i sumnjive poslove Prve banke.

(Večernje novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sančo Pansa says:

    Sada SAD i VB spremaju ratne finale za Balkan. Dolaskom opozicije na vlast, u Crnu Goru započinje konfliktom sa Šiptarima i širenjem rata u regionu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *